Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 25, 2002 11:32

A ja przepraszam, że dopiero teraz gratulacje składam!!!!!!!
A jakie tantiemy za przesyłanie linka do Kotów na wysokościach znajomym kociarzom?????? 8O
Buziaki!
Liv + Mafi
& Lewka za Tęczowym Mostem
Obrazek

Zapraszam do czytania i komentowania:
Mój blog: Rekin w Himalajach

Liv

Od: Pon lut 04, 2002 15:40

Post » Nie maja 26, 2002 3:05

Falka pisze:No i nie wiem, czy w dobrej sekcji umieściłam. Hmm... dla mnie to są okna. Powiedz Damorku, co o tym myślisz? :)

Jak najbardziej zgadzam się z wyborem :D

Lufcik zdecydowanie jest częścią okna :wink:

Mam nadzieję że ktoś kiedyś ten pomysł wykorzysta, choć co do wykonania, to mi było łatwiej ze względu na zawód i możliwości narzędziowe...
A gdy wieczorem pójdziesz do łóżka, przyjdzie z wizytą Wróżka Zębuszka...
Na razie zjadła mi zdjęcie.

Damork

Od: Wto lut 05, 2002 9:51

Post » Nie maja 26, 2002 3:09

Damork pisze:Mam nadzieję że ktoś kiedyś ten pomysł wykorzysta, choć co do wykonania, to mi było łatwiej ze względu na zawód i możliwości narzędziowe...

No i bardzo dobrze - kto ma instruować w podobnych sprawach, jak nie fachowiec? Jak wiadomo, "dobry Bóg zrobił co mógł, teraz trzeba zawołać..." Kogo?

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Nie maja 26, 2002 3:12

Fachowca :?: :wink:

No to dobrze Damorku, że udało mi sie wstrzelić we właściwą kategorię :D

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Nie maja 26, 2002 3:15

Zaiste :D

Czy to sens ma kląć ze ten świat
z kiepskiego zrobiony surowca,
bo dobry Bóg już zrobił co mógł,
teraz trzeba zawołać fachowca"

(nieodżałowany Jonasz Kofta)

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Nie cze 23, 2002 18:43

Aktualizacja :) Materiały przesłała Lakshmi a zabezpieczenia okna zostały zrobione w związku z adopcją kotów z Canisu. Będzie jeszcze jeden przykład - ale na razie zdjęć nie mogę rozpakować.

Falka

Post » Nie cze 23, 2002 18:54

Myślę ,że to świetny pomysł.taka strona bardzo sie przyda także i mnie ,bo własnie jestem na etapie zabezpieczania balkonu,a niebardzo wiem jak sie do tego zabrac.Chętnie pooglądam jak inni poradzili sobie z tym problemem. :lol:
Z kocim mrukiem,
Ramzio & Miłka żyjący w coraz lepszych stosunkach Obrazek oraz Dominisia || Zapraszamy do Galerii!

Dominisia

Od: Nie cze 16, 2002 18:58

Post » Nie cze 23, 2002 19:30

Falka

Post » Nie cze 23, 2002 21:12

Szeleczka i Borys maja balkon zabezpieczony! :D Musialam przydusic TZ-ta, ale sie zmobiliowal i JEST! Zdjecia tez juz sa, ale jeszcze musze zeskanowac- to posle.
W kazdym razie zrobilismy to tak: balustrada od dolu zostala owinieta siatka ogrodowa o malych oczkach - taka matalowa w plastikowej, zielonej koszulce. I nawet nie wyglada to zle, a balkon calutki owiniety, wieksza mysz sie nie przesliznie;).
Problem byl z gora, poniewaz balkon- choc niby loggia tak troszke- 30 cm - wystaje. Wiec na naroznikach TZ zamontowal metalowe prety i boki tez zabezpieczyl ta metalowa sietka. Na gorze przybilismy listewke, i do niej zamocowana jest( nawileczona na pręt) siatka nylonowa typu "ptak" ( tak sie nazywa 8O ). Opuszcza sie ja na dol, jak rolete, bo na dole tez jest pret, a w razie potrzeby latwo ja podniesc i np, dostac sie do skrzynek z kwiatami, ktore przymocowane sa na zewnatrz balkonu. Dodam, ze roleta opuszczan jest do polowy wysokosci balustrady i dodatkowo mocowana do miejsc, w ktorych balustrada jest zabetonowana w podlodze.
Plusy: niedrogo ( razem okolo 120 zl), nie wyglada zle, latwy dostep do kwiatow no i najwazniejsze: koty szczesliwe i bezpieczne szaleja na balkonie.
Dodam, ze zmotywowal mnie do tego widok pieknego kota sasiadow, ktorego wlasnie niedawno odkrylam. Otoz jest to przepiekny, duzy rudzielec, pregowany, w takim rewelacyjnym odcieniu, jakby kasztana. Naprade nigdy takiego nie widzialam. Kot - 3 pietro- wyleguje sie calymi dniami na balkonie... niezabezpieczonym :(

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon cze 24, 2002 10:00

Widzę, że temat "się odświeżył", więc ponownie poruszę temat zabezpieczenia wystającego balkonu (NIE logii). Może ktoś ma taki zabezpieczony, albo gdzieś widział, albo ma pomysł ? Ja na razie balustradę owinęłam siatką, ale co zrobić z górą :? :roll: Teraz koty mogą wychodzic na balkon w szeleczkach i na smyczy i pod opieka człowieka.
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pon cze 24, 2002 10:02

A masz nad swoim balkonem inny balkon?

Falka

Post » Pon cze 24, 2002 10:04

Falka pisze:A masz nad swoim balkonem inny balkon?

Tak, mam.
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Pon cze 24, 2002 10:08

To może zrobić po bokach drabinki drewniane umocowane na Twoim balkonie i u góry do balkonu sąsiadów. Drabinki takie do pnączy - można kupić w każdym sklepie ogrodniczo-budowlanym. Do drabinek umocować z przodu siatke taką, jak Hana ma na balkonie. Myślę, że da sie coś takiego zrobić bez problemu - a jak się jeszcze pnącza posadzi to będzie miło, przyjemnie i bezpiecznie.

Falka

Post » Pon cze 24, 2002 10:10

Mam dokładnie taki sam problem jak M.

Nad moim balkonem jest inny balkon. Już pisałam kiedyś, że facet, który przyszedł wyliczyć mi koszt wymiany okien-jako cenę zabudowy balkonu podał mi 5.000-7.000 zł. Niestety nie stać mnie na taki wydatek. Dlatego koty na balkon wogóle nie wychodzą.
Proszę nie cytować moich postów.
Dziękuję.

Agni

Od: Wto mar 19, 2002 15:13

Post » Pon cze 24, 2002 10:11

A co "na froncie" balkonu?. Nie wiem jak zaczepić takie drabinki do wąskiej balustrady. Nie wiem czy się da.
Proszę nie cytować moich postów.
Dziękuję.

Agni

Od: Wto mar 19, 2002 15:13

[poprzednia][następna]