Maurycy i Estian - już małe słoneczko u nas:))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw gru 11, 2008 13:59

Odpowiadam, choinka zeszłoroczna. Od dwóch lat kupujemy w donicy. W zeszłym roku pojechaliśmy o ogrodniczego i poprosiliśmy świerk, który stał tam już latem, a nei został wsadzony uż przed Świętami. Kupuliśmy świerk płaczący. Był nawet spory na wysokość. Stał w domu dwa tygodnie, a potem wystawiliśmy go na dwór i wstawiliśmy w kącik pomiędzy tujami. Całe lato tam stał, podlewaliśmy go w donicy jak byłą susza, puścił nowe odrosty i generalnie miał się dobrze. Nadal wygląda nieźle, choć tak naprawdę nikt go od roku nie ruszał. Piotrek wyrokuje, że pewnie korzenie wrosły mu w ziemię...zobaczymy, muszę go poprosić o oględziny.
Z racji na koty, które nie mają wstępu smaopas do salonu, salon w naszym domu jest ciągle za zamkniętymi drzwiami, w związku z tym choinka też była ciągle za zamknietymi drzwiami. Po malowniu kuchni wygospodarowałam śliczny kącik własnie na choinkę. I tak najwięcej czasu spędzamy wspólnie w kuchni, no jeszcze rpzy telewizorze, ale to na górze i nikt nie bedzie tam 100 kilowej donicy tarabanił.

Dekoracje będą drewniane, łańcuch z fistaszków i może jakiś papierowy zrobiony przez dzieci, będą filcowe mikołaje zrobione przez Zuzię i gwiazda na czubku zrobiona z naturalnego włókna, mamy jeszcze gwiazdki z sizalu i plastikowe jabłuszka i gruszki. Są też ozdoby ze słomki. Coś czuję, że pudło z bombkami pozostanie neiruszone. Pierniczki już kruszeją, ale obawiam się, czy Otis łasuszek nie zechce skonsumować :twisted:

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Czw gru 11, 2008 14:14

U sumie bardzo fajnie. Zaprzyjaźniona choinka będzie :P

Może ja też tą do kuchni kupię malutką w doniczce? Wystawię potem na balkon i zobaczymy co z nią będzie się działo :)
Mhm, chyba tak zrobię.
Nie wiem tylko czy takie malutkie w doniczkach mają. Popatrzę.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pt gru 12, 2008 8:50

Cześć Nelly i pięknoty!
Głaski dla nich. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt gru 12, 2008 17:17

Witam :)
A będą jakieś zdjątka?

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob gru 13, 2008 7:52

Miejmy nadzieję, jak Nelly się zjawi! :D
Cześć sobotnio Nelly i kociątka! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob gru 13, 2008 9:01

Dzień dobry Nelly i puchatki :D

Miłej soboty.

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Sob gru 13, 2008 18:35

Witam ,
my tez mamy choinki w donicy, zawsze dwa sezony. Wywozimy na działkę moich rodziców tam zimują lato, ale po dwóch sezonach świątecznych wkopujemy w ziemie. I w ten oto sposób koło działki (było dużo pustego miejsca) wyrósł las.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie gru 14, 2008 0:57

Witajcie kochane ciocie.
Duża pisała już Wam, że przysłali mi nowy kartonik prawda?
Baaardzo fajny jest, ma małe szmatki i jest większy od pierwszego (którego też bardzo lubię nadal). Jest na tyle duży, że oprócz mnie zmieści się jeszcze upolowane jedzonko. Młody Duży robił sobie śniadanie, a on nieuważny jest i udało mi się małe co nieco zawłaszczyć nawet nie zauważył :P Duża jak wróciła z pracy i jak to zobaczyła to powiedziała, że określenie "siódme dziecko stróża" jest na mój widok stanowczo za eleganckie. Powiedziała, że z arystokraty to we mnie nic nie ma. Mi tam nie zależy na tym, żeby było, Dużej też nie czyli wszystko w porządku prawda? Marcyś to podobno ma hrabiowskie nawyki, a ja to swojak jestem.
Całusek dla Was kochane ciocie.
Wasz Estian

Obrazek[/i]

Nelly

Post » Nie gru 14, 2008 8:15

:lol: :lol: :lol: Estianku, jesteś przekochany w tym eleganckim jednakowoż pudełeczku! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Nie gru 14, 2008 12:09

Nie no, nie mogę, ha ha ha :ryk:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon gru 15, 2008 8:09

Hello Nelly i kotusie! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon gru 15, 2008 8:17

Hello kalair :D

Nelly

Post » Pon gru 15, 2008 8:17

Nelly pisze:Witajcie kochane ciocie.
Duża pisała już Wam, że przysłali mi nowy kartonik prawda?
Baaardzo fajny jest, ma małe szmatki i jest większy od pierwszego (którego też bardzo lubię nadal). Jest na tyle duży, że oprócz mnie zmieści się jeszcze upolowane jedzonko. Młody Duży robił sobie śniadanie, a on nieuważny jest i udało mi się małe co nieco zawłaszczyć nawet nie zauważył :P Duża jak wróciła z pracy i jak to zobaczyła to powiedziała, że określenie "siódme dziecko stróża" jest na mój widok stanowczo za eleganckie. Powiedziała, że z arystokraty to we mnie nic nie ma. Mi tam nie zależy na tym, żeby było, Dużej też nie czyli wszystko w porządku prawda? Marcyś to podobno ma hrabiowskie nawyki, a ja to swojak jestem.
Całusek dla Was kochane ciocie.
Wasz Estian

Obrazek[/i]

Estian, swojaku :1luvu:
Śliczny jesteś

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon gru 15, 2008 8:42

Witaj kothka :D

I bym zapomniała, pracujący w nocy Romek mi przypomniał :D
Estian też się napracował.

Kochane ciocie
Duża zostawiła mnie na noc. Kładła się baaardzo późno i szła po ciemku do sypialni, myślała, że idę z nią, a ja nie poszedłem, zostałem posprzątać bałagan jaki zostawiła. Chciałem poodnosić do kuchni talerzyki z ławy, ale mi się nie udało i pospadały :twisted: Ale zbił się tylko jeden, tak, że nie do końca posprzątałem ale miałem szczere chęci.
Wasz Estian

Nelly

Post » Pon gru 15, 2008 9:07

Dzień dobry :D

Nelly pisze:Obrazek[/i]

A co to za minka?
Śliczny jesteś Estianku :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

[poprzednia][następna]