STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 10, 2008 18:00

Dziś był akcept finalnej wersji - za kilka dni będą gotowe :D

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro gru 10, 2008 19:37

Korciaczki pisze:
Agnieszka Marczak pisze:SejaMikolajka okazala sie chlopcem :evil: Natomiast Jezyk to pewnie dziewczynka

:smiech3: :ryk: :spin2: ...... :ok: :ok: :smiech3:

Ostateczne rozpoznanie:
Mikolajek jest chlopcem

Jeżyk jest chlopcem
:D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro gru 10, 2008 19:39

w górę

alodona

Od: Sob mar 15, 2008 17:52

Post » Śro gru 10, 2008 20:07

Sprzedaliśmy jeden domek panu którego przysłała Sylwia z Ciapkowa, dochód przeznaczam na materiały na kolejne domki.

Jest jeszcze taki domek do wzięcia:
Obrazek
wymiary zewn: 58 x 39,wys. 38cm
dla potzebujących działaczy/działaczek do wzięcia lub dla kogoś z zewnątrz na sprzedaż, kto zna koty w pilnej potrzebie?

I prosimy osoby, które mają domki od pkdt o przesyłanie zdjęć domków wustawionych w docelowych miejscach najlepiej wraz z lokatorami :wink: na stronkę pkdt

Rozmawiałam dziś z panią Asią - karmicielką od kotów z Pustek - Skarpetka (mama Pufci oraz tych 4 kociąt które z Sabiną wyadoptowałyśmy w październiku) jest wysterylizowana przy okazji miała wycięte jakieś guzy sutków, kocica jest u p. Asi w domu na rekonwalescencji.
Ostatnio edytowano Śro gru 10, 2008 21:53 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 10, 2008 20:07

Agnieszka Marczak pisze:
Korciaczki pisze:
Agnieszka Marczak pisze:SejaMikolajka okazala sie chlopcem :evil: Natomiast Jezyk to pewnie dziewczynka

:smiech3: :ryk: :spin2: ...... :ok: :ok: :smiech3:

Ostateczne rozpoznanie:
Mikolajek jest chlopcem

Jeżyk jest chlopcem
:D

jesteś pewna, że to ostateczne rozpoznanie? może jednak nie? zastanów się dobrze ;)
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Śro gru 10, 2008 20:13

Tu są zdjęcia jak rozróżnić płeć kociąt:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=58979
ja zawsze patrzę tak: jak za dupką jest kawałek wolnego miejsca (na przyszłe jajka) a potem okrągły otworek to chłopak, a dziewczynki mają zaraz za dupką bardziej podłużny otworek - ja trafiam prawie zawsze z płcią :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro gru 10, 2008 21:59

Na naszą stronkę do "Naszych akcji" wrzuciłam ulotki, które robiłam dla Fundacji Zmieńmy Świat Tarnów http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/, a która wyraziła zgodę na zrobienie "trójmiejskiej" wersji ulotki :)

http://pkdt.wordpress.com/2008/11/02/ulotki-edukacyjne/

Jeśli ktoś może załatwić bardzo tani druk, byłoby super :)

yammayca

Post » Śro gru 10, 2008 22:49

Dzis ze schroniska przynioslam miesieczne kocie bez nozki :( Ktos mu ja odgryzl :(
Nie dalam go uspic. Zabralam i wyblagalam dom u Anki.
Jesli bedzie mozliwosc wsparcia tej sieroty rowniez to ja bardzo prosze. Ania ma ode mnie 2 ciapkoty. Zawiozlam jej na poczatek puche i troche conva + antybiotyki.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw gru 11, 2008 11:48

yammayca pisze:Na naszą stronkę do "Naszych akcji" wrzuciłam ulotki, które robiłam dla Fundacji Zmieńmy Świat Tarnów http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/, a która wyraziła zgodę na zrobienie "trójmiejskiej" wersji ulotki :)

http://pkdt.wordpress.com/2008/11/02/ulotki-edukacyjne/

Jeśli ktoś może załatwić bardzo tani druk, byłoby super :)

Po kilka mogę u siebie wydrukować.
Na ostatniej stronie ulotki "UWAGA! ZŁY CZŁOWIEK" w tekście jest: "...którzy żądają bardzo złożone pytania..." - chyba powinno być: zadają

Gdzie te ulotki miałyby trafić?
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw gru 11, 2008 13:00

Betbet pisze:Teraz wystawiam rosiczki na Allegro, dochód mógłby być na sterylki.

zarzuć linkiem do tych rosiczek, proszę :)

wracając do sterylek, to ja (z Mikrejszą) sterylizowane dziczki wypuszczałam na drugi dzień, bo dziewczyny nam roznosiło w domu
dra Czernielewskiego z Lelewela mogę też polecić, leczę tam moją Balbinę ze świerzba, facet jest świetny
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Czw gru 11, 2008 13:05

Maria, już poprawiam błąd.

Fajnie, jakby się dało trochę tego podrukować i zostawić w klinikach weterynaryjnych. Ludzie czekają ze zwierzakami, patrzą na ściany, czytają różne ulotki, może wezmą ze sobą jedną, może wejdą na naszą stronkę, może nam będą mogli jakoś pomóc itp. itd :)

Tylko reklama poza forum pomoże nam pozyskać nowych prężnych miłośników kotów :) A już kilkoro pozyskaliśmy przez n-k :)

yammayca

Post » Czw gru 11, 2008 13:13

yammayca pisze:Maria, już poprawiam błąd.

A wrzuciłaś na stronę poprawioną ulotkę? Cały czas ściągam z błędem :(
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw gru 11, 2008 14:08

Kociaka z lecznicy na Chełmie zawiozłam dziś do seji.
Karma kupiona, niuniuś wcina suchego royalka namoczonego - tak dostawał u wetów.
Kociak to chłopak (ponoć) ma 6 tygodni, odroboaczony, po antybiotyku, oczy miał zakrapiane czymś wzmacniającym.
Czarno-biały.
Ma wyrobioną książeczkę.
Jest obłędny. Po 10 minutach w autobusie(miałam go w nosidełku pożyczonym, ocieplanym) wywalił mi brzuchol do góry i było mizianie po brzuszku. Troche wędrował po kurtce, trochę spał i tak w ogromnych korkach dotarliśmy do seji.
Czekam teraz, aż seja zrobi zdjęcia i zaraz zabieram się za ogłoszenia: papierowe, internetowe itp. Długo nie posiedzi na DT:)Mam nadzieję.

Seja wielkie dzięki, PKDT dzięki mimo walki za możliwość umieszczenia kociaka w DT.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Czw gru 11, 2008 15:19

Maria, teraz wrzuciłam na ftp-a. Już powinno być OK, dzięki za wyłapanie błędu :)

yammayca

Post » Czw gru 11, 2008 17:39

Izabela pisze:Dzis ze schroniska przynioslam miesieczne kocie bez nozki :( Ktos mu ja odgryzl :(
Nie dalam go uspic. Zabralam i wyblagalam dom u Anki.
Jesli bedzie mozliwosc wsparcia tej sieroty rowniez to ja bardzo prosze. Ania ma ode mnie 2 ciapkoty. Zawiozlam jej na poczatek puche i troche conva + antybiotyki.

:cry: :cry: :cry: o mój boże!!!!!!!!!!!!!!! maja!!!!!!!!!!!!! trzeba ani przelać chociaż z 50 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! biedna kocina :cry: :cry: :cry: a nóżka zagojona chociaż?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]