Wszystkie ślepinki mają domy, JURA też! U Marcjannykape!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 10, 2008 14:14

barba50 pisze:Do wszystkich sympatyków Kociego Azylu w Konstancinie wielka prośba o wzięcie udziału w ankiecie przed grudniowym głosowaniem w Krakvecie w której ustalane jest na kogo wespół z dogomanią będziemy głosować. Nie muszę chyba uzasadniać dlaczego zależy mi na pomocy dla Azylu. Wszystkie ślepinki "wyszły" z Azylu, pewnie znajdą się następne. Mnie osobiście los Azylu leży bardzo na sercu, a jest w tej chwili bardzo kiepsko.
To tak niewiele - tylko oddać głos w tej ankiecie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85403

Głos oddany :-)
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro gru 10, 2008 18:24

Mój oczywiście też! :D Tylko 2 razy byłam u P.Ireny, ale bardzo podziwiam to, co robią w tym azylu - szkoda tylko, że na miejsce każdej wyadoptowanej biedy przybywa kilka następnych... Mój pierwszy tymczas, Irysek, był niedoszłym pensjonariuszem Azylu - jednym z dzieci kotki z działek - kociaki zaczęły chorować i chcieliśmy je oddać do schroniska, myśląc, że tak będzie najlepiej dla maluchów - p. Irena uświadomiła mi, że to nie najlepszy pomysł, bo kociaków było wtedy b. dużo i groziły im choroby - broń Boże nie przez zaniedbanie, tylko brak możliwości izolacji chorych maluchów od zdrowych. Wzięliśmy więc "nasze" kociaki do DT, (P.Irena pożyczyła nam 2 klatki na czas kwarantanny) wyleczyliśmy i wszystkie trafiły do dobrych domków. To było kilka lat temu, od tej pory w miarę mozliwości staram sie wspierać Azyl datkami i namawiam do tego innych. :)
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Śro gru 10, 2008 18:39

tez zagłosowałam

misia007

Od: Nie lip 08, 2007 11:24

Post » Śro gru 10, 2008 19:55

Mój głos poleciał :) Trzymamy mocno kciuki za nasze Ślepinki. Pozdrawiamy Wszystkich mocno, a na forum na razie za często nas nie będzie, bo net nie żyje :( :(

Flourish

Od: Czw wrz 25, 2008 17:10

Post » Śro gru 10, 2008 21:35 zdjęcie Tosi

Barba,
przesyłam nareszcie zdjęcie Tosi, naszej małej ślepotki. Ciekawe czy się uda? Ewa
Obrazek
Na tym zdjęciu Tosia ma ok. 5 m-cy. Była u nas już od 1,5 miesiąca.

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Śro gru 10, 2008 21:46

Udało się! :lol:
Teraz przesyłam Wam aktualne zdjęcie Tosi. Tosia ma dziś 2,5 roku, jest szczęśliwym, właściwie zdrowym kociakiem. Z wyjątkiem choroby oczu, nic jej nie dolega. Jeśli będziecie chciały poznać Tosieńkę i jej przyrodnie rodzeństwo, to prześlę je później.
Pozdrawiam
Ewa
Obrazek

Ewa JANCZUK

Post » Śro gru 10, 2008 21:59

zagłosowane !!!!

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Śro gru 10, 2008 22:24 Re: zdjęcie Tosi

Ewa JANCZUK pisze:Barba,
przesyłam nareszcie zdjęcie Tosi, naszej małej ślepotki.
Obrazek

Ewa JANCZUK pisze:Teraz przesyłam Wam aktualne zdjęcie Tosi. Tosia ma dziś 2,5 roku, jest szczęśliwym, właściwie zdrowym kociakiem. Z wyjątkiem choroby oczu, nic jej nie dolega. Jeśli będziecie chciały poznać Tosieńkę i jej przyrodnie rodzeństwo, to prześlę je później.
Obrazek

Piękna kobietka z niej wyrosła :P
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro gru 10, 2008 22:52

Zagłosowałam, to ważne, bo prawdziwa zima za pasem!
Trzeba pomóc!!! :)

Ewa JANCZUK

Post » Pt gru 12, 2008 21:11

Ewa JANCZUK pisze:Zagłosowałam, to ważne, bo prawdziwa zima za pasem!

Niestety sytuacja jest kiepska, Azyl przegrywa sporą ilością głosów :(
Co jeszcze można zrobić :?

A Jura w drodze do swojego własnego domu ma u mnie nocleg :roll: Tyle że zaczęło się od kłopotów. Zatelefonowałam do p. Ireny powiedzieć, że będę później, bo nie mam auta, mąż nie wrócił jeszcze z pracy i dowiedziałam się, że Jureczek wsadzony do klatki robi siusiu różowe :( z krwią :( Akurat był w Azylu dr Maciek, wymacał Jurcia, nie znalazł nic niepokojącego, ale powiedział, że trzeba by zrobić badania żeby stwierdzić co małemu jest. Więc w drodze do mnie zboczyliśmy do Boliłapki. Maluszkowi został wygolony brzuszek :x zrobione usg /mruczał w trakcie jak motorek 8O /, na szczęście nie stwierdzono nic niepokojącego, a moczu w pęcherzu prawie nie było, nie dało się pobrać do badania. Została Jureczkowi pobrana krew i o ile cały czas był grzeczny i cierpliwy to przy wkłuwaniu igły w tylną łapkę udziabał mnie mocno w dłoń :oops: Ale i tak go lubię :idea: W samochodzie spał bez jednego miauknięcia 8O Ideał - nie kociak :D Teraz dalej śpi, nie wyszedł z transporterka, ja go na siłę nie będę wyciągać. Ma wszystko co może mu być potrzebne (kuwetkę, miskę z jedzonkiem suchym i mokrym, wodę i oddzielny apartament :twisted: ) Wygląda słodko
ObrazekObrazek

Za kilka godzin ruszamy na spotkanie z Marcjanną :D
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pt gru 12, 2008 21:13 Re: zdjęcie Tosi

marcjannakape pisze:
Ewa JANCZUK pisze:Barba,
przesyłam nareszcie zdjęcie Tosi, naszej małej ślepotki.
Obrazek

Ewa JANCZUK pisze:Teraz przesyłam Wam aktualne zdjęcie Tosi. Tosia ma dziś 2,5 roku, jest szczęśliwym, właściwie zdrowym kociakiem. Z wyjątkiem choroby oczu, nic jej nie dolega. Jeśli będziecie chciały poznać Tosieńkę i jej przyrodnie rodzeństwo, to prześlę je później.
Obrazek

Piękna kobietka z niej wyrosła :P

Ależ śliczna koteczka 8O Jak ja lubię takie umaszczenie :D

barba50

Post » Pt gru 12, 2008 21:23

barba50 pisze:
Ewa JANCZUK pisze:Zagłosowałam, to ważne, bo prawdziwa zima za pasem!

Niestety sytuacja jest kiepska, Azyl przegrywa sporą ilością głosów :(
Co jeszcze można zrobić :?

A Jura w drodze do swojego własnego domu ma u mnie nocleg :roll: Tyle że zaczęło się od kłopotów. Zatelefonowałam do p. Ireny powiedzieć, że będę później, bo nie mam auta, mąż nie wrócił jeszcze z pracy i dowiedziałam się, że Jureczek wsadzony do klatki robi siusiu różowe :( z krwią :( Akurat był w Azylu dr Maciek, wymacał Jurcia, nie znalazł nic niepokojącego, ale powiedział, że trzeba by zrobić badania żeby stwierdzić co małemu jest. Więc w drodze do mnie zboczyliśmy do Boliłapki. Maluszkowi został wygolony brzuszek :x zrobione usg /mruczał w trakcie jak motorek 8O /, na szczęście nie stwierdzono nic niepokojącego, a moczu w pęcherzu prawie nie było, nie dało się pobrać do badania. Została Jureczkowi pobrana krew i o ile cały czas był grzeczny i cierpliwy to przy wkłuwaniu igły w tylną łapkę udziabał mnie mocno w dłoń :oops: Ale i tak go lubię :idea: W samochodzie spał bez jednego miauknięcia 8O Ideał - nie kociak :D Teraz dalej śpi, nie wyszedł z transporterka, ja go na siłę nie będę wyciągać. Ma wszystko co może mu być potrzebne (kuwetkę, miskę z jedzonkiem suchym i mokrym, wodę i oddzielny apartament :twisted: ) Wygląda słodko
ObrazekObrazek

Za kilka godzin ruszamy na spotkanie z Marcjanną :D

Basiu - ja oczywiście zagłosowałam :wink:

Mocne kciuskasy za zdrowie Jury :ok: :ok: :ok: Dobrze będzie :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt gru 12, 2008 21:52

tez zagłosowalismy :(

kciuki za Jurka!
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pt gru 12, 2008 22:45

Obudziłem się :twisted: Dostałem jeść :wink: Dobre było 8)
ObrazekObrazekObrazek
Teraz się trochę bunkruję, bo nie znam otoczenia, dostałem butelkę z ciepłą wodą do posłanka, pewno niebawem pójdę spać :roll:

A następne wieści będą już z Wrocławia, z mojego nowego domeczku :D :D :D

barba50

Post » Pt gru 12, 2008 23:04

Miłych senków Jura - jutro nowe senki będą już w nowym domeczku :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

[poprzednia][następna]