ADOPCJE PUCHATKOWA II.. proszę o zamknięcie..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 05, 2008 21:34

zaznaczam.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pt gru 05, 2008 21:35

Ta kotka być może faktycznie jest do oddania http://allegro.pl/item500243570_kotka_perska.html. Niestety nie mój "rewir". :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt gru 05, 2008 21:52

Dziewczyny.. Ja Was prosze - nie zamieniajcie Puchatkowa na propagowanie ogloszen z allegro, bo widze, ze zaczyna sie to tylko do tego sprowadzac...
Do tej pory wyciagalismy dlugowlose ze schronisk, zabieralismy od ludzi, ktorzy oddawali, ewentualnie wykupywalismy za zlotowke z allegro.
Ale NIE licytacja. NIE kupowanie kociat. NIE popieranie takich rzeczy.
Druga sprawa. Popieram Serniczka tym razem. Jesli ktos wkleja link do jakiegos kota - to moze przy okazji pomysl co z tym zrobic? Bo inaczej to nie ma sensu. Jesli zamieszczasz link - dowiedz sie co z kotem, porozmawiaj z wlascicielem, zaoferuj konkretna pomoc w tej sprawie. Bo widze, ze w tej chwili wyglada to tak, ze wszyscy kopiuja sobie linki i "aamms - zrob cos". I uwazaja, ze ich rola sie skonczyla. A to troche nie tak.. (mowie tu teraz o wszystkich, ktorzy uwazaja, ze robia dobrze - dla mnie to jest sprawa dyskusyjna).
Zaczynami schodzic z dobrej drogi jaka bylo pomaganie persom W POTRZEBIE.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pt gru 05, 2008 22:07

Edzina pisze:Dziewczyny.. Ja Was prosze - nie zamieniajcie Puchatkowa na propagowanie ogloszen z allegro, bo widze, ze zaczyna sie to tylko do tego sprowadzac...
Do tej pory wyciagalismy dlugowlose ze schronisk, zabieralismy od ludzi, ktorzy oddawali, ewentualnie wykupywalismy za zlotowke z allegro.
Ale NIE licytacja. NIE kupowanie kociat. NIE popieranie takich rzeczy.
Druga sprawa. Popieram Serniczka tym razem. Jesli ktos wkleja link do jakiegos kota - to moze przy okazji pomysl co z tym zrobic? Bo inaczej to nie ma sensu. Jesli zamieszczasz link - dowiedz sie co z kotem, porozmawiaj z wlascicielem, zaoferuj konkretna pomoc w tej sprawie. Bo widze, ze w tej chwili wyglada to tak, ze wszyscy kopiuja sobie linki i "aamms - zrob cos". I uwazaja, ze ich rola sie skonczyla. A to troche nie tak.. (mowie tu teraz o wszystkich, ktorzy uwazaja, ze robia dobrze - dla mnie to jest sprawa dyskusyjna).
Zaczynami schodzic z dobrej drogi jaka bylo pomaganie persom W POTRZEBIE.

dlatego ja zadzwoniłam i dowiedziałam się, że jest potrzeba sterylki czy raczej jej sfinansowania

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt gru 05, 2008 22:08

Prostuję informacje o Samoklęskach Małych. Ten miot jest podobno przypadkowy, bo kotka dostaje tabletki, ale raz się zapomiało podać a ona akurat wymknęła się na podwórko. Niestety nie udało mi się namówić tej pani do kastracji kotki.

Edzina zgadzam się z Tobą co do wykupu kociąt. Nie wiem jednak jak postąpić gdy kot faktycznie jest do oddania a sprzedający nie ma pojęcia gdzie kot może trafić.

Teraz na przykład roczny kocurek z Jawora jest licytowany przez kogoś z Bydgoszczy kto ma prawdopodobnie perską szylkretkę i 2 miesiące temu sprzedawał kociaka po niej. Niestety cena za kocurka z Jawora to 400zł i do poniedziałku musi być sprzedany.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt gru 05, 2008 23:30

Tweety pisze:dlatego ja zadzwoniłam i dowiedziałam się, że jest potrzeba sterylki czy raczej jej sfinansowania

A ile kosztuje? I dlaczego ten ktos nie moze tego sam zrobic?
mirka_t pisze:Niestety nie udało mi się namówić tej pani do kastracji kotki.

No i chwala Ci, ze probowalas. I niestety tu nasza rola powinna sie skonczyc. Nie wykupimy od niej kociakow. Po prostu.
mirka_t pisze:Nie wiem jednak jak postąpić gdy kot faktycznie jest do oddania a sprzedający nie ma pojęcia gdzie kot może trafić.

Jesli ten ktos jest sklonny oddac za darmo - szukamy DT. Jesli wrzuca kota na licytacje i odda kazdemu - nie widze mozliwosci pomocy. Jesli ktos nie chce tej pomocy - nie pomagamy. Nic na sile. Pisac z propozycja mozna, mozna uswiadamiac, no ale przeciez nie moze sie to sprowadzic do zbierania kasy na wykupowanie kotow, bo watpie czy daloby sie zebrac taka sume.
mirka_t pisze:Teraz na przykład roczny kocurek z Jawora jest licytowany przez kogoś z Bydgoszczy kto ma prawdopodobnie perską szylkretkę i 2 miesiące temu sprzedawał kociaka po niej. Niestety cena za kocurka z Jawora to 400zł i do poniedziałku musi być sprzedany.

No i trudno. Dzisiaj ten, jutro pojawi sie 10 innych. A tymczasem nie wiemy co sie dzieje z persem w krakowskim schronisku..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Pt gru 05, 2008 23:59

Jednak sprawa sterylki kotki z Samoklęsk Małych nie jest przesądzona. Panie mają się zastanowić.

Próbowałam namówić kogoś kto mieszka niedaleko Jawora a poszukuje persa do kupienia kocurka jednak przeszkodą okazały się braki kasowe. Szkoda, bo w sumie sam kot niewiele kosztuje biorąc pod uwagę cenę drapaka jaki jest razem z nim sprzedawany.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob gru 06, 2008 8:03

Zdecydowanei nie mozna wykupywac kociat - popyt pobudza podaz wiec tylko szybciej i wiecej bedzie rozmnazania :roll: Odkupywanie doroslych - tak, ale w wyjatkowych sytuacjach.
No i jesli ktos wkleja linki to tak jak dziewczyny wyzej - niech tez sie zaangazuje i chociaz posprawdza czy aktualne - bo czesc z wklejonych aktualna NIE JEST... (tak sobie sprawdzilam z ciekawosci).
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Sob gru 06, 2008 9:09

Edzina pisze:No i trudno. Dzisiaj ten, jutro pojawi sie 10 innych. A tymczasem nie wiemy co sie dzieje z persem w krakowskim schronisku..

wiemy, wiemy, kot zamieszkał w Tarnowie :)

Tweety

Post » Sob gru 06, 2008 10:10

dzięki za aktywność....Edzina,Sabeena,Mirka!!! :D
Jeżeli któryś z tych kotów jest w zagrożeniu-działamy.... :).Acha u mnie na cmentarzu koczuje biało-rudy,śliczny ,miziasty kocur.Karmie go ,miziam jest grzeczny i w dobrej formie.jeśli znalazłby się tymczas zabiorę.wysterylizuje na własny koszt...byle znalazł dom .ma ok 3-4 lat.Jest kochany-bardzo chciałabym mu pomóc.Może dzis zrobię zdjęcie......kto może przygarnąć? poszukamy domu....... :lol:
Serniczek

Post » Sob gru 06, 2008 16:28

Tweety pisze:wiemy, wiemy, kot zamieszkał w Tarnowie :)

No tak nic nie mowisz?? :D

Edzina

Post » Sob gru 06, 2008 16:41

Edzina pisze:

bo pojechał dzisiaj :)

Tweety

Post » Nie gru 07, 2008 10:00

Edzina pisze:Zaczynami schodzic z dobrej drogi jaka bylo pomaganie persom W POTRZEBIE.

oj nie......oj nie...! :roll:
Serniczek

Post » Nie gru 07, 2008 10:51

Zajrzyjcie tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=85 ... sc&start=0
Piękne, czarne, puchate, rozczochrane :love: maluszki szukają dobrych domów..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie gru 07, 2008 11:50

Tweety pisze:
Edzina pisze:

bo pojechał dzisiaj :)

w dodatku świetnie trafił: wypasiony transporter, kocyk polarowy. Z takimi ustrojstwami pani przyjechała po swojego kota

Tweety

[poprzednia][następna]