Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 01, 2008 19:19

A w środę w szkole na kotkowe potrzeby organizujemy kiermasz przedświąteczny.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon gru 01, 2008 20:20

Wczoraj byłam u Pani Hanki z Piotrkiem -żeby skręcić w końcu tą dawno temu przywiezioną szafę...
Ciężko przed zimą- dużo pracy i końca nie widać...
Akurat jak byliśmy to jakaś kobieta przywiozła małą kicię, powód: "bo to taka biedna kicia, weźmie ją pani?"...- nie wiedziałam, że to może być powód do oddania... dobrze ze kobieta 50zł na szczepienie zostawiła...
Obrazek

barbara332

Od: Nie gru 18, 2005 16:51

Post » Wto gru 02, 2008 15:41 Pomoc Pani Hance

Witam!

Niedawno dowiedziałam się o istnieniu tego przytuliska, wraz z mężem chcemy pomóc Pani Hance. Jak na razie udało się załatwić stałe dostawy gazet do kocich kuwet - 100 kg miesięcznie, powinno to rozwiązać nieco ten problem, w tym tygodniu będzie też 30 kg suchej karmy dla wrażliwych kotów i kilka regałów. Mam nadzieję, że uda mi się też pomóc w kwestii transportu - mieszkam i pracuję niedaleko, mam samochód, więc w razie potrzeby będzie można coś przewieźć lub odtransportować kota do weterynarza. Będę wdzięczna za kontakt, szczególnie od osób z Wrocławia i okolic - chodzi mi o pomoc przy uporządkowaniu kociarni. Będę miała weterynaryjny preparat odkażający - trzeba wymyć podłogi i ściany, trochę to ograniczy wzajemne zarażanie się kotów. Zapewniam transport, kanapki i gorącą herbatę :)

Pozdrawiam

Astrit

mukki

Od: Wto gru 02, 2008 15:00

Post » Śro gru 03, 2008 9:04 Re: Pomoc Pani Hance

mukki pisze:Witam!

Niedawno dowiedziałam się o istnieniu tego przytuliska, wraz z mężem chcemy pomóc Pani Hance. Jak na razie udało się załatwić stałe dostawy gazet do kocich kuwet - 100 kg miesięcznie, powinno to rozwiązać nieco ten problem, w tym tygodniu będzie też 30 kg suchej karmy dla wrażliwych kotów i kilka regałów. Mam nadzieję, że uda mi się też pomóc w kwestii transportu - mieszkam i pracuję niedaleko, mam samochód, więc w razie potrzeby będzie można coś przewieźć lub odtransportować kota do weterynarza. Będę wdzięczna za kontakt, szczególnie od osób z Wrocławia i okolic - chodzi mi o pomoc przy uporządkowaniu kociarni. Będę miała weterynaryjny preparat odkażający - trzeba wymyć podłogi i ściany, trochę to ograniczy wzajemne zarażanie się kotów. Zapewniam transport, kanapki i gorącą herbatę :)

Pozdrawiam

Astrit

dostaliśmy (AFN) wiadomość od Ciebie w sprawie tego przytuliska.
Na początek może udałoby się zorganizować karmę po przez comiesięczne głosowanie w Krakvecie. Właśnie są zgłaszane kandydatury. W tym miesiącu to miau wybiera kandydata, którego będzie popierać a forum dogomanii dołoży swoje głosy. Dlatego proszę zgłosić to przytulisko na stronach Krakvetu (osoba, która zna je najlepiej niech opisze krótko sukcesy i potrzeby p. Hanki) a osoby wspierające p. Hankę muszą przeforsować jej kandydaturę w ankiecie na miau czyli wziąć w niej bardzo liczny udział. Ankieta jest zawsze przyklejona na "kotach"

Astrit, odpowiedzi na Twoje pozostałe pytania będą w mail'u

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro gru 03, 2008 9:22 Re: Pomoc Pani Hance

Pozdrawiam

Astrit

Fantastycznie i cudownie - dzięki Mukki,
Ja się zgłaszam do wspólnej pracy - może ktoś jeszcze? Na kiedy planujesz ten wyjazd?
Pako

Post » Śro gru 03, 2008 9:23 Re: Pomoc Pani Hance

Pako pisze:

Pozdrawiam

Astrit

Fantastycznie i cudownie - dzięki Mukki,
Ja się zgłaszam do wspólnej pracy - może ktoś jeszcze? Na kiedy planujesz ten wyjazd?

Ja też się dołączę. Finansowo nie dam rady, ale oferuję pomoc w pracy :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro gru 03, 2008 11:04

Super! Dziękuję za odzew :* Do Pani Hanki będę jechać w tę sobotę, zawiozę karmę i regały, nie wiem, czy gazety będę już miała, ale chyba też. Czekam na ten płyn do mycia, jeśli dostanę do soboty, to można by było już tam zacząć odkażanie. Jeśli nie - to i tak trzeba by tam poukładać trochę, żeby te gazety były wygodnie pod ręką, ale nie koniecznie po całym domu, no i żeby Pani Hanka też miała trochę miejsca do życia :)

mukki

Post » Śro gru 03, 2008 12:17

strasznie mi przykro, ale w tym tygodniu w sobotę nie mogę :oops:

Ale np. w przyszłą sobotę już tak :wink:
Pako

Post » Śro gru 03, 2008 16:46

Nie ma problemu - to nie ostatni raz :D

mukki

Post » Czw gru 04, 2008 19:01

Mukki!
Dopiero teraz zobaczyłam Twój wpis (znowu powiadomienia nie dochodzą!). Mam pytanie: czy przed świętami (do 20.12 - bo potem wyjeżdżam) dałoby się zorganizować wyjazd? Pytam, bo czas zaktualizować wątek, część rodziców adopcyjnych się nam wykruszyła, więc muszę ponownie kicie wystawić do adopcji wirtualnej, w tym celu trzeba by porobić zdjęcia. Otrzymałam bowiem też ofertę pomocy, przez np. adopcje wirtualne, ale w związku z tym muszę wiedzieć, które koty są wolne.
Będę też pisać pw do rodziców wirtualnych, czy nadal są chętni.
Pako! Czy też pojechałabyś?

A teraz rozliczenie:

Przede wszystkim podziękowania za wpłaty na:
Ewusię, Kleksia, Tolę, Srulcię, Dyzia, Kacperka i Rudolfa, Pstryka jak również piękne dzięki za wpłaty bazarkowe i obrusowe.

Wydatki:
jutro płacę za mięso - 350 zł
przelałam 100 zł na konto zadłużenia u wetów w Kątach (niestety do dzisiaj nie mogę się doprosić o podanie całej sumy zadłużenia)

Na koncie zostało nam 239,98 zł, więc nie jest najgorzej!
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw gru 04, 2008 19:39

AniaWrocław pisze:Będę też pisać pw do rodziców wirtualnych, czy nadal są chętni.

Do mnie nie musisz pisać, od razu mówię, że jestem chętna. :D
Głaski dla wszystkich kotków! [A dla mojego dzielnego Kleksia podwójne :lol: ]

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Czw gru 04, 2008 21:25

Taż przecież wiem weatherwax! Widać po wpłatach :1luvu:
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw gru 04, 2008 23:58

Hej! Jasne, będę tam przed Świętami, mieszkam na Kozanowie i pracuję niedaleko lotniska - więc mam naprawdę blisko. Jeśli trzeba będzie pojechać w tygodniu - też mogę, zadeklarowałam transport - więc po prostu daj znać, kiedy będzie trzeba.

mukki

Post » Pt gru 05, 2008 8:29

Fantastycznie - jasne, że pojadę :D
Chciałam zgłosic panią Hankę w krakvecie do głosowania, ale wciąż czekam na aktywację konta, a podobno trzeba się śpieszyć bo zostało tylko 3 miejsca, czy ktoś ma konto na forum w krakvecie i mógłby to zrobić?
Jak tylko mi zaaktywują to oczywiście sie tam dopiszę i próbujmy, byłaby to naprawdę ogromna pomoc, please !
Pako

Post » Pt gru 05, 2008 9:55

Adrianapl zgłosiła p. Hankę do głosowania w krakvecie w grudniu, dziękujemy bardzo :D
Od 16 grudnia rusza głosowanie, bardzo proszę o pełną mobilizację, będę przypominać :wink:
Pako

[poprzednia][następna]