STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro gru 03, 2008 17:45

nie wiem jak wy ale ja bym szukała dla kotki domu tymczasowego- pozwoliła urodzić a maluchy bym wyadoptowała- tak nam pięknie schodzą małe skrzaty :) a dopiero potem sterylka.

gacior- jest strona internetowa właśnie po to, żeby naszych rozmóek tam nie umieszczać. najważniejsze to- aktualizować numer konta na każdej stronie FM. zresztą jak chcecie- można założyć stronę dodatkową...ale sądzę że wtedy właśnie sie pogubimy.

DZIEWCZYNY- KTO W SOBOTĘ BĘDZIE UCZESTNICZYŁ W ZEBRANIU O 13.00 W CYGANERII????????????????????? BO JEŻELI TYLKO JA I IZA, TO MOŻEMY SIĘ W DOMU SPOTYKAĆ A NIE JEŹDZIĆ PO KNAJPACH. BARDZO PROSZE O POTWIERDZANIE OBECNOŚCI.

DRUGA RZECZ KUBKI- WPŁACAJCIE YAMMAYCE, ONA JUŻ KOŃCZY PRZYJMOWAĆ ZAMÓWIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro gru 03, 2008 17:55

Ja będę na zebraniu :D

A za kubki nie wpłacajcie mi, tylko na konto PKDT :)

Dla przypomnienia podaję numer konta, w razie gdyby go jeszcze ktoś sobie nie wytatuował ;)

MULTIBANK
Sabina Skaza
97114020170000490208958839

z dopiskiem: liczba kubków kubki i nick z forum (abym wiedziała kto ile chce).

Sabina dała cynka, że nasz kochana Biamila może zrobić kubki za 15 pln. Jest to kwota po kosztach, więc jeśli ktoś może dorzucić kilka złotych więcej za kubek, nasz budżet się bardzo podreperuje :) Wszyscy się chyba zgodzą, że taki kubek jest więcej wart niż 15 pln :twisted:

W zasadzie to on jest bezcenny.

Jak w pracy szef zobaczy, że pijecie kawę z takiego kubka, to nie tylko zainteresuje się naszą działalnością PKDT i zrezygnuje z nowego porsche, aby wpłacić darowiznę na rzecz bezdomnych kotków, ale także wzruszy się, że macie tak miękkie serca i z miejsca dostaniecie podwyżkę :D

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro gru 03, 2008 19:11

mój szef jakby zobaczył taki kubek u mnie, to mimo, że sam ma kota w domu- z miejsca by zrobił akcję gazowania albo mielenia zwierzaków- tak mnie uwielbia :wink:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro gru 03, 2008 19:25

yammayca, to jak wygląda cena??? ja chcę wszystkie kubki opchnąć znajomym, ile mam policzyć???

Agnieszka, ten talon jednak dla twojej bezdomniaczki????

Sabina jak się daje, trzeba aborcyjne (chyba że zagraża to zdrowiu kotki - ale jeśli jest zdrowa to nie ma żadnych przeciwwskazań); nie ma sensu powiększać populacji, jak można tego uniknąć!!!
Tak myślę.
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro gru 03, 2008 19:31

Cena kubka wynosi 15 pln. Ale wtedy nic nie przekazujemy na konto PKDT.

Im drozej upchniesz po znajomych, tym więcej wpłynie na PKDT. Jak Ci się uda sprzedać np. po 20 pln to z każdego kubka 5 pln idzie na kociaki. Więc możesz wpłacić na razie po 15 pln za kubek, a potem jak namówisz znajomych na wyższą cenę, to Tobie się zwróci 15, a reszta pójdzie na PKDT. Mam nadzieję, że nie namieszałam zbytnio :oops:

yammayca

Post » Śro gru 03, 2008 19:48

sabina schodzą Wam małe skrzaty ale..niestety czy jesteś pewna że wszystkie do końca swoich dni pozostaną w domach? ile z nich zostanie potem rozmnożonych...?tego nie da się kontrolować
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Śro gru 03, 2008 19:51

maja wszystko gra!!!!!!!!!! dobrze napisałaś...karolina wszystko pięknie, ale ja pod blokiem moich kotków tez nie kastruje tylko dzielnie nadzoruje młode mioty a potem do adopcji upycham- ilu nas na forum każdy ma odmienny pogląd. ale ja nie neguje bynajmniej aborcji u kotów.
betbet nie jestem przeciwna sterylkom ale nie jestem również przeciwna rozrodom. natura ma swoje prawa. widocznie po to je stwórca takimi płodnymi uczynił- żeby się rozmnażały. zawsze jest jakiś zamysł odgórny. jeżeli umiałabym łapać koty do sterylek i jeżeli ze złapanym mogłabym iść do weta- na darmowa sterylkę- jasne robiłabym to. ale nasze państwo i system temu nie sprzyją. powinna być instytucja która łapie koty, kastruje, hoteluje kilka dni i wypuszcza- na koszt państwa. ale nie ma......nie mam energii na proszenie o skierowanie miesiąc w miesiąc u izy, potem kilkudniowe łapanki- bo to i tak się zawsze kończy fiaskiem...więc sensu nie widzę i nie robię tego. umów adopcyjnych też przeważnie nie podpisuję- bo nie chce ludzi zrażać. podpisuje tylko w przypadku jak kot jest od izy. mam negatywny stosunek do umów adopcyjnych i uważam je za odstraszacze potencjalnych nabywców. żaden z moich kotów nie trafił w niepowołane ręce- i zasypiam spokojnie. mam kontakt z ludźmi, którzy ode mnie zwierzaki brali. wierzę gorąco- że moim maluchom jest dobrze.
Ostatnio edytowano Śro gru 03, 2008 20:02 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro gru 03, 2008 19:55

ok, będę sprzedawać od 21 PLN (byłam pewna, że koszty produkcji są niższe i że w tych proponowanych wcześniej 21 jest wliczony 50% zysk z kubka - kurcze trochę mało pieniędzy się uzbiera - na 14 tylko 84 PLN :( Postaram się upychać za ile się da od kwoty minimalnej (21 PLN) co?

i jeszcze co do spotkania, ja prawdopodobnie wpadnę na moment - mam kilka drobiazgów na bazarek

a co do aborcji, to zawsze temat kontrowersyjny...

Betbet
schodzą Wam małe skrzaty ale..niestety czy jesteś pewna że wszystkie do końca swoich dni pozostaną w domach? ile z nich zostanie potem rozmnożonych...?tego nie da się kontrolować

zgadzam się

Sabina
jeżeli umiałabym łapać koty do sterylek i jeżeli ze złapanym mogłabym iść do weta- na darmowa sterylkę- jasne robiłabym to

z tym też się zgadzam, wiem jak to wygląda; sama próbowałam kiedyś złapać jedną kotkę przez dwa miesiące - nie udało się; miałam klatkę łapkę z Ciapkowa i stałam czasem po kilka godzin w deszczu bez rezultatu; ludzie brali mnie już za jakąś szajbuskę (swoją drogą, żałuję że nie zrobiłam jakiego badanka wtedy, ludzie na prawdę ciekawie reagowali na nierozpoznawalną dla nich klatkę - łapkę); ale do tej pory o niej myślę i nie jest mi z tym dobrze :(
Ostatnio edytowano Śro gru 03, 2008 20:11 przez KarolinaS, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro gru 03, 2008 20:08

ale jest to przecież forum i uważam, że każdy ma możliwość wypowiedzenia swoich poglądów. każda z nas ma po części rację a fakt jest taki- że to państwo betbet powinno sponsorować i opłacać wasz PATROL. tylko że nasza kochana ojczyzna umywa ręce od jakiejkolwiek odpowiedzialności...przykre. i muszą powstawać grupy ideowców walczących o byt zwierząt.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro gru 03, 2008 20:11

w sobotę ja będę!
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro gru 03, 2008 20:15

Sabina
że to państwo betbet powinno sponsorować i opłacać wasz PATROL

dokładnie, każdy kot wolnożyjący jest "własnością" miasta, co oznacza, że miasto jest za zwierzęta odpowiedzialne

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro gru 03, 2008 20:16

ruda hhhhhhhuraaaa!!!!!!!! wezmę kartkę dla teścia- arka gdynia :wink:
karolina, ja miałam 3 tyg klatkę łapkę i nic..a jak podchodzę do moich podwórkowych to jak na mnie nie syknąąąąąąąąąąąąąąa!!!!!!!! strach się bać- dobrze, że mi się chociaż czasem uda im wcisnąć prowerę. a maluchy u nas mają jak w bajce- mleczko kocie i żarełko pod nos, no i ciepłe budki lęgowe.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro gru 03, 2008 20:31

weź weź :D
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro gru 03, 2008 23:52

Sabina: ja na 99% będę w sobotę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw gru 04, 2008 9:51

Słuchajcie, aby mieć kubki za 15 pln, musimy zebrać co najmniej 30 osób chętnych. Kasę trzeba wyłożyć i wpłacić na konto do końca tego tygodnia, kto chętny? Jeśli nie uzbieramy tej liczby, kubki będą normalnie po 21 pln. Czas wykonania kubka 3-4 dni.

Kto potwierdza zamówienie kubków i jakiej liczby?

yammayca

[poprzednia][następna]