zakończył się dzisiaj kwotą 172 pln!!

Mamy subkonto dla Rozalki:
05 1140 2017 0000 4702 0895 8847
(oprocentowane subkonto PKDT)

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
sabina skaza pisze:...a po zabiegu kotka musiała by mieć z 10 dni dach nad głową i opiekę. u wet koszty są wielkie- póki co PKDT nie stać na taką fantazję.........
(![]()
![]()
Betbet pisze:Czy jest ktoś, kto dziś ok 10:00 mógłby wziąć na tymczas psa?Rewelacyjny, ja nawet nie mam czym go odwieźć do schroniska...
Takie to Andrzejki, nie miałam sumienia nie zabrać go z ulicy...Ale teraz jestem w sytuacji podbramkowej. Punkt 10:00 powinnam wyjść z nim na dwór i po prostu...go wypuścić. Nie ma gdzie go przechować...Mi grozi eksmisja
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 76961.html
maria_z pisze:sabina skaza pisze:...a po zabiegu kotka musiała by mieć z 10 dni dach nad głową i opiekę. u wet koszty są wielkie- póki co PKDT nie stać na taką fantazję.........
(![]()
![]()
Otóż czytałam artykuł p. Doroty Sumińskiej na temat dzikich kotów - napisała wyraźnie, że zdarzało jej się wypuszczać dzikie kotki już w kilka godzin po sterylizacji - ważne, żeby kotka nie była na mrozie i miała zapewnioną miskę w bezpiecznym miejscu. Jest to zdecydowanie mniej stresujące dla kotki, niż przetrzymywanie jej w obcym środowisku (mieszkaniu), którego zupełnie nie zna, wystarczającym stresem dla kotki jest już złapanie jej i wożenie do weta. Ja sama mam za sobą sterylizację kilku dzikich kotek, które szybko wypuszczałam - np. w sytuacji, kiedy trzymane w domu w ogóle nie jadły i nawet nie piły wody.
Pewnie to trochę nie na temat, ale nadrabiam zaległości w czytaniu wątku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości