K-ów,część kotów z Kłaja nadal czeka na pomoc na mrozie:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 30, 2008 16:14

co się tu dziej?? 8O :1luvu: niedziela, powinniśmy leżeć do góry ... no czym tam kto woli a tu taki ruch :D
Rozumiem, ze AFN wzbogacił się o nowe ogonki, bo Marek nie mógł jak człowiek wyjść ze schronu z jednym :wink: a Kosma tez jest w trakcie przygotowań do wyjścia po następne nieszczęście.

Marku, ta tri, w sprawie której dzwoniłeś ze schronu to ta, którą ludzie wzięli do łapania myszy chyba wtedy, co nie? I tak się dziwię, że słysząc w tel p. Małgosię, wyszedłeś tylko z dwójką :D

Miszelina, ja mam obawy, że ten Twój tymczasik Asterek to może jest i pierwszy ale czy jedyny? ;-) a już na pewno nie ostatni. przecież Ty masz super rękę do socjalizacji :1luvu:
Czekamy w takim razie na fotki!

Lutra, radzisz sobie ekstra, kociuchy zaraz będą ciągać brzuchami po ziemi :wink:

Noemik, nie przywiozę dzisiaj Bono tylko jutro, bo i tak muszę być z maleńką Pusią-Klusią od Zowisi w Krakvecie na kontroli, to co będę dwa razy jeździć jak głupek. Gryziorek i Dzikuska będą ciachnięte ale z racji jutrzejszego Krakvetu to chyba dopiero we wtorek odstawię je do Chirona, tam się wygoją i będą mogły iść o ile "Kocmyrzów" wyrazi zgodę. Tylko czy oni mają je gdzie przytrzymać w zamknięciu aby zrozumiały, że to ich dom?
Ostatnio edytowano Nie lis 30, 2008 16:16 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie lis 30, 2008 16:16

markopolo00 pisze:Prezentacja ogonka na widok pieska
Obrazek
reszta zdjeć później z mojej wizyty w schronie

uwielbiam ogony w paprotkę :lol: a ta z tyłu to ta nowa tri?

Tweety

Post » Nie lis 30, 2008 16:30

Kotka tri Triada została zabrana do mieszkania ale rozchorowała się i za tydzień ją oddano z pretensjami i tłumaczeniem ze oni nie mają czasu zajmowac się chorym kotem, chcieli ją zamienić na zdrowego kota - oczywiście odesłano ich z kwitkiem

A Dalia ma naprawdę cudny ogon, jakiś taki długi przy swojej drobnej budowie :D

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Nie lis 30, 2008 17:03

Tweety pisze:Miszelina, ja mam obawy, że ten Twój tymczasik Asterek to może jest i pierwszy ale czy jedyny? ;-) a już na pewno nie ostatni. przecież Ty masz super rękę do socjalizacji :1luvu:
Czekamy w takim razie na fotki!

Mówisz i masz: pierwsze fotki kawalera podczas masowania brzuszka:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lis 30, 2008 19:23

Oto zdjęcia Dalmati
przepraszam, że tak późno.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

cincian

Od: Pt paź 10, 2008 9:44

Post » Nie lis 30, 2008 19:41

Witajcie wieczorową porą.
Zaraz wychodzę z biura.
Mam zmartwienie, bo teraz Kostek kiepski. NIe interesuje go jedzenie, rano może ze dwa razy skubnął. Dałam mu w sumie ok. 20 cm3 cnova i odrobinę zmiażdżonego, ale chyba więcej wypluł niż zjadł. Tuńczyk nie cieszył się powodzeniem w ogóle.
Pan Kot jakiś niemrawy, nawet specjalnie na kolana się nie pchał.
Panienka oddycha w miarę, nos dalej zapchany, krople podane, antybiotyki dla obojga też. Chyba jutro pojadę do weta. Kurka.
A rano wszystko wyglądało kolorowo, oby jutro było.
Dobrej nocy.

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie lis 30, 2008 19:45

Lutra, kobieto, nigdy nie jest tak pięknie, żeby było idealnie, ale i tak radzisz sobie wspaniale i kociuchy o tym wiedzą i na pewno jutro sie bardziej postarają jeść :P

no to Miszelino, masz super kociucha :)

a ja juz na miejsce Tommiego ze smutku całego przynioslam sobie czarnucha spod Prądniczanki.
Trochę się oslinił i darł strasznie pyska w transporterze, ale jak go wypuściłam w łazience to od razu zaczął się łasić, miauczeć, mruczeć i popiskiwać.

To olbrzymi czarny, piękny kocur z żółtymi oczami i dosyć krótkim ogonem.
Ma tylko strasznie dużo filcu, który muszę mu wyciąć.
bardzo mu się podoba w mieszkaniu :1luvu:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie lis 30, 2008 20:15

słuchajnie, ja zgłupiałąm,
pooglądałam kociucha z każdej strony, na oszkach ma takie śmieszne białe kulki, nie mam pojęcia co to.
A w szczece prawie nic :(

Ma wszystkie cztery kły, między mini tylko na górze dwa zabki i tylko na górze po prawej chyba sie trzonowe nazywają...

Bardzo zaczerwienione dziasła, a jeden z kłów wystajacy z paszczy, ciemny na koncu - taki ciemny juz.

Chyba sobie dziadka przyniosłam :/

Nie wiem, a futro ma fajne i jak mi Leon wparował do łazienki to obwąchał starego bardzo porzadnie a ten miał to w nosie - tylko jadł, to co w misce miał :)

Nie wiem, co o tym sobie myśleć...
Obrazek

kosma_shiva

Post » Nie lis 30, 2008 20:30

to ja się jeszcze dorzucę, jutro, pojutrze dojadą kotka z piątką maluszków 1,5 miesiąca, kotka 3-miesięczna bardzo puchata i 3 podrostki, całość zabrana pijakowi, który zamykał je na kilka dni w pustych pomieszczeniach i lazł w p... znaczy daleko :evil: :evil: :evil:

Tweety

Post » Nie lis 30, 2008 20:38

lutra pisze:Witajcie wieczorową porą.
Zaraz wychodzę z biura.
Mam zmartwienie, bo teraz Kostek kiepski. NIe interesuje go jedzenie, rano może ze dwa razy skubnął. Dałam mu w sumie ok. 20 cm3 cnova i odrobinę zmiażdżonego, ale chyba więcej wypluł niż zjadł. Tuńczyk nie cieszył się powodzeniem w ogóle.
Panienka oddycha w miarę, nos dalej zapchany, krople podane, antybiotyki dla obojga też. Chyba jutro pojadę do weta. Kurka.
Dobrej nocy.

holender, nigdy n nie może być za prosto.

Ci co mieli wziąć Pumę nie odezwali się a ci co byli drudzy w kolejności, już wzięli innego kota. Przestaję rezerwować dla kogokolwiek :(

Tweety

Post » Nie lis 30, 2008 20:41

Synuś stwierdził że jestem zdrowo rąbnięty
Ponieważ wołam - ci ci ci ci córusie synusie żarełko !!!
I zadawanie się ze mną grozi ciężkim kalectwem umysłowym 8O

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Nie lis 30, 2008 20:43

Tweety pisze:
Zaraz wychodzę z biura.
Dobrej nocy.

Ci co mieli wziąć Pumę nie odezwali się a ci co byli drudzy w kolejności, już wzięli innego kota. Przestaję rezerwować dla kogokolwiek :(

Właśnie zrobiłam Allegro,dorzucić Pumkę?

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Nie lis 30, 2008 20:45

Tweety pisze:
Zaraz wychodzę z biura.
Dobrej nocy.

ojejku, szkoda Pumki, ale może się zaraz znajdzie ktoś inny.

Ja bardzo poszukuję domku dla Malinki, no i dla mojego nowego czarnucha, (myśle jeszcze nad imieniem)... tego to można w sumie od razu wydac.

Jestem coraz słabsza jesli chodzi o sprawę Kasi i Nory, Krzysiek ciagle mi mówi, że ich nie chce, że jedna płacze, druga bez of=gona, ze nie możemy mieć czterech kotów - sama juz nie daje sobie rady odpiwrac jego argumentó - a jak bym je oddała, to byłabym "najgorszą panią roku"

a ten nieczuły, okropny Krzyś nic, tylko kupić rasowego kota, puchatego, nie zdezelowanego ...

PS> Wyciełam trochę filcu , tylko on sie tak wywraca do głaskania, że jest to bardzo trudne :lol:
Obrazek

kosma_shiva

Post » Nie lis 30, 2008 20:46

kastapra pisze:
Tweety pisze:

dorzuć, bardzo proszę.
zdjęcia Dalamti również już Cincian wkleił więc od Miuti do ogłoszenia są: Majorka, Dalmati, Wiedźminka, Pantera i Dzikusek (kóry jest bardzo miziastym kotem wbrew imieniu)

a ode mnie Puma, Mufka i Tonia. No i bardzo dużo pracy będzie w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że te maluchy zdrowe i prawie gotowe do wydania

Tweety

Post » Nie lis 30, 2008 20:56

Tweety pisze:
kastapra pisze:
Tweety pisze:

dorzuć, bardzo proszę.
zdjęcia Dalamti również już Cincian wkleił więc od Miuti do ogłoszenia są: Majorka, Dalmati, Wiedźminka, Pantera i Dzikusek (kóry jest bardzo miziastym kotem wbrew imieniu)

a ode mnie Puma, Mufka i Tonia. No i bardzo dużo pracy będzie w przyszłym tygodniu. Mam nadzieje, że te maluchy zdrowe i prawie gotowe do wydania

Aga potrzebuję opisów i fotek-szukałam na forum ale bezskutecznie (procz zdjecia Dalmati i imion kotów).

Krzysiek Ty masz te fotki? Mógłbyśmi przysłać w takim formacie jak ostatnio>Wiesz z Twojego serwera.

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

[poprzednia][następna]