STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 29, 2008 10:52

Ewutek,
tak mi przykro...biedna Czarnulka.
Ewo, wrzuć mi na pw nr tel to dam znać jak będę przez Chylonię jechać.

Jeśli chodzi o domki to:
Ewutek dostaje ten co był robiony dla Kubusia spod mojej pracy ale Kubusiowi nie jest potzrebny.
Aga Marczak dostaje ten robiony z tego drugiego od p. Bogusia.
Mały domek z białej szafki zabrał Wojtek na Obłuże dziś to Sabina odbierzesz.

Mamy jeszcze dwie szafki od Sabiny w piwnicy - dopiero jak z nich coś zrobimy to odbierzemy od ciebie kolejne szafki bo tylu na raz nie mamy gdzie składować.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lis 29, 2008 10:58

Słuchajcie szukam transportu dla Borysa do W-wy, może ktoś się wybiera albo zna osobę godną polecenia, która się wybiera? dorzucam się do kosztów podróży oczywiście.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lis 29, 2008 11:00

Moj TZ jedzie jutro pociagiem do Wawy.Jesli to pasuje to z nim pogadam.
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob lis 29, 2008 11:07

Ewutek, przykro mi, biedna kicia :( [']

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Sob lis 29, 2008 11:09

Domki Moniki są super! Byłam widziałam :D
U niej w domu jest cała linia produkcyjna domków, odbiór techniczny oraz kontrolę jakości przeprowadzają 4 duże koty i dwa małe, więc domki są na medal :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Sob lis 29, 2008 15:43

Yammayca tak nie reklamuj bo i tak się nie wyrabiamy :oops: - wszystkich zainteresowanych proszę o wyrozumiałość i cierpliwość
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lis 29, 2008 17:57

mpacz78 pisze:Tak wczoraj Yammayca też wspominała o tym, że jak będzie strona i bedzie napisane czym się zajmujemy to telefon będzie się urywał... z drugiej strony jak chcemy pozyskiwać kaskę to musimy mieć na stronie co robimy i na co ta kaska...

No to chyba trzeba napisać jak jest czyli co robimy, ze robimy to na niewielką skalę, że jesteśmy tylko grupą kilku osób która kosztem swojego czasu prywatnego swoim głównie wysiłkiem , również finansowym robi co może, i niestety nie jesteśmy w stanie reagować na każde zgłoszenie - w szczególności osób które chciałyby tylko zadzwonic zgłosić problem i tyle. Takich interwencji nie damy rady robić.

Bardziej widziałabym to jako grupę wzajemnej pomocy - czyli że bardziej pomożemy komuś kto sam również zaangażuje się w daną sytuację problemową - tak jak to odbywa się teraz.
Czyli bardziej ze żeby otrzymać pomoc trzeba aktywnie włączyć się w to, tak jak teraz że ktos np. nie ma kaski ale sam jedzie do weta czy załatwia tymczas kotu, a nie ze dzwoni i mówi: "słuchajcie na ul. takiej i takiej jest chory kot - zróbcie coś z tym" - i tyle - bo takich zgłoszeń to zaraz będzie 10 w tygodniu i nie damy rady nic z tym zrobić.

Wszystkie z nas pracują, mają inne sprawy też na głowie oprócz kotów i nie oszukujmy się nie uratujemy wszystkich kotów w Trójmieście.

dokładnie monika jak mówisz!!!!!!!! musimy się reklamować jako grupa wzajemnej pomocy!!!!!inaczej nie damy rady i osoba która zgłąsza problem, sama musi sobie pomóc- a my możemy sypnąć grosiwem, bo nie wyobrażam sobie np. odebrać tel. w pracy "halo- zgłaszam przejechanego kota pod wejherowem, ale jeszcze się rusza. proszę o pilny dowóz go do weterynarza" dokładnie ma to działać jako wzajemna pomoc- ja mogę dać kaskę, ty tymczas, a ty robisz ogłoszenia. i chodzi tu o to że wszyscy się angażujemy, nie oczekując przy tym żadnej rekompensaty, bo może być tak, że pani X zażąda 100 zł na leczenie swojego tymczasa lub na karmę, a nasze fundusze już będą utopione na panią Y- bo jej kot- tymczas umierał i wymagał drogiej operacji. kochani dziękujemy wam wszystkim za wpłaty, ale same wiecie, że jest to kropla w morzu potrzeb. uważam mimo to, że i tak zrobiliśmy już trochę dobrej roboty. na koniec mies-zrobimy bilans wpłat i osiągnięć :)

DLATEGO SERDECZNIE WAS PROSZĘ O OBECNOŚĆ NA ZEBRANIU W PRZYSZŁA SOBOTĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!WSZYSTKIE POMYSŁY BĘDZIEMY NOTOWAĆ SKRUPULATNIE!!!!!!!!!!!

ewutku- strasznie mi smutno :cry: - widocznie tak miało być....chciałyśmy pomóc.....ale ważne jest że nie umarła samotna w ogródku tylko spędziła ostatnia noc w ramionach kochającej karmicielki. będzie szczęśliwa w kocim raju................
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob lis 29, 2008 18:05

no i jeszcze jedno moje kochane i kochani panowie z PKDT- ŻYCZĘ WAM SZAMPAŃSKIEJ ANDRZEJKOWEJ ZABAWY I TUPTANIA AŻ DO BIAŁEGO RANA, WRÓŻB JEDYNIE POMYŚLNYCH....A KTO W DOMKU NIE MA, NIECH LECI DO APTEKI PO PWE- hehehe ja swoim kotkom raz podpiłam- o czym już maja wspomnaiła :oops: :wink: słuchajcie działa ten płyn , więc lepiej się zabezpieczyć :wink:

MPACZ78- SERDECZNIE DZIĘKUJĘ TOBIE I WOJTUSIOWI ZA DOMEK I INNE DOMKI KTÓRE TAK Z POŚWIĘCENIEM W WEEKENDY WYKONUJECIE!!!!!!!!!!!!JESTEŚCIE WSPANIALI!!!!!!!!!!!!!!! NASZE KOTY TEŻ WAM SERDECZNIE DZIĘKUJĄ :lol: :lol: :lol:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Sob lis 29, 2008 18:51

No właśnie że nie mozemy reagować na zgłoszenia z zewn, kazdy kto chce otrzymać pomoc musi sam cos z siebie dawać, wiadomo mamy różne talenty i różne możliwosci i chodzi o to żeby się uzupełniać.
Ktoś ma więcej kaski, a ktos wiecej czasu, a jeszcze ktoś wiecej miejsca w domu na tymczas, ktoś ma dobrą bajerę do ogłoszeń, a ktos ma wiecej doświadczenia i wspomoze radą, tak wszyscy mozemy się wspierać.
Inaczej tego nie widzę chyba że pozyskamy mega sponsora, ze wszyscy będziemy mogli rzucić pracę zawodową i utrzymac się ze sponsoringu i całe dnie tylko zbierać koty, budowac domki, opiekowac sie kotami, wozić je do weta..... :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lis 29, 2008 18:57

MONIKA UJĘŁAŚ TO JAKO SEDNO SPRAWY!!!!!!!!! NIC DODAĆ I NIC UJĄĆ!!!!!!!!!jutro postaram się napisać coś na stronkę w ten deseń- żeby zabezpieczyć się przed atakami telefonów całą dobę.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Sob lis 29, 2008 19:06

mpacz78 pisze:No właśnie że nie mozemy reagować na zgłoszenia z zewn, kazdy kto chce otrzymać pomoc musi sam cos z siebie dawać, wiadomo mamy różne talenty i różne możliwosci i chodzi o to żeby się uzupełniać.
Ktoś ma więcej kaski, a ktos wiecej czasu, a jeszcze ktoś wiecej miejsca w domu na tymczas, ktoś ma dobrą bajerę do ogłoszeń, a ktos ma wiecej doświadczenia i wspomoze radą, tak wszyscy mozemy się wspierać.
Inaczej tego nie widzę chyba że pozyskamy mega sponsora, ze wszyscy będziemy mogli rzucić pracę zawodową i utrzymac się ze sponsoringu i całe dnie tylko zbierać koty, budowac domki, opiekowac sie kotami, wozić je do weta..... :wink:

I o to chodzi! Wlasnie to chcialam Sabinie przekazac jak ostatnio widzialysmy sie w schronisku. Musimy sie spotkac i ustalic szczegoly :)

Sabinko, jutro kupie sobie karte popa, bede doladowywac po 10zl i wystarczy. Miedzy nami bedzie taniej na rozmowy i swojego prywatnego nr nie bede musiala podawac.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Sob lis 29, 2008 19:35

Czy ktoś coś wie o moim czarnusku z przystanku z pyszczkiem rekina?? :(
Iza pewnie nie udało się go zlokalizować?? Ten Pan z interwencji mi mówił, że można zastawić klatki łapki ale Wy pewnie nie macie na to czasu :(

Kto ze mną jutro może pojechać zobaczyć czy jest kicia?? Ona jest miziasta i się wcale nikogo nie boi, więc złapanie jej nie powinno być problemem, mam transporterek taki mały ale wystarczy żeby kicie do ciapkowa zabrać.

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Sob lis 29, 2008 20:35

m&j ja mieszkam niedaleko miejsca w którym widziałaś tego kota.
Ja znam tu miejsce miedzy ul. Bat. Chłopskich i Dywizji Kościuszkowskiej gdzie mieszka grupa kotów, prawie wszystkie czarne, ale jak obserwuję one mają opiekę, część z nich ma naciete uszy - chyba po sterylkach, są tam karmione, nie wiem kto sie tym zajmuje.
Poszłam tamtędy dziś wszystkie czarnuchy które spotkałam wyglądały na zdrowe.
ale ty chyba widziałaś blizej Harcerskiej tego kota to moze nie z tych...
chyba nie ma sensu się umawiać i szukać kota bo małe prawdopodobieństwo że się go znajdzie - przejdę sie jutro z rana - moze go spotkam, gdzie dokładnie go widziałś?

Przed chwila na śmietniku znalazłam opakowanie nowych, nieśmiganych podkładów z pianki pod panele w kolorze grafitowym - do produkcji domków się przydadzą - domki ekologiczne prawie wszystkie materiały pochodzą z odzysku :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lis 29, 2008 21:20

yammayca pisze:Mariuuuuuuuuuusz, czy nasza lampa działa na grzybka?
(Mariusz jest naszym technicznym ekspertem :) )

UVC zabija wszystko co żywe. Grzyby też.
"..jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym"

http://WWW.CIAPKOWO.PL - może ty odmienisz ich los.

mariusz_s

Od: Pon gru 24, 2007 20:56

Post » Sob lis 29, 2008 21:59

Czy są jakieś postepy w leczeniu śnieguska? :wink:

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

[poprzednia][następna]