Sytuacja beznadziejna-Mińsk-dziękuję za pomoc, szukamy domów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 25, 2008 12:25

Mamusia wczoraj wieczorem weszła na parapet i wyglądając przez okno warczała 8O nie wiem co tam widziała - ludzi, psów ani innych kotów nie było. Sytuacja powtorzyła się kilka razy w ciągu nocy. Po kilku wpadkach kuwetkowych dziś zaliczyła pierwszy sukces - niestety w jej kale są gigantyczne tasiemce :(
Jak mają się dziś pozostałe kicie? Wchodzą chociaż do budki?
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto lis 25, 2008 13:17

Ciekawe, co tak zbulwersowało kocią mamę, że warczała...koty mają szósty zmysł, może odganiała jakieś złe energie...? 8O

Przed chwilą wróciłyśmy od koteczek. Były wszystkie 3, chyba siedziały w budce, bo wyszły ze śmietnika na kicianie...
Najpierw było rozdanie leków, potem wyżerka, puszka i wołowinka.
Mam wrażenie, że kuracja unidoxem pomaga, kotki są jakby żwawsze, wydaje mi się, że to zdrowsze oczko burasi lepiej wygląda niż na początku (drugie zdjęcie z miniaturek). Ta buro-biała kotka jest mega-miziasta. Władowała mi się na kolana jak kucnęłam i zrobiła mi masaż ud...udeptywała i traktorzyła jak wariatka, a im mocniej głaskałam i drapałam, tym głośniej mruczała. Spodnie oczywiście do prania, ale było warto :wink: Dzisiaj jest słonecznie i mimo śniegu w dość ciepło, koteczki witały nas z radością. Jakoś tak powiało optymizmem, nawet się zastanawiałam nad zmianą tytułu wątku, ale może lepiej nie, żeby nie zapeszyć...

Zamieszczam dzisiejszą sesję zdjęciową:

Obrazek

Kliknij w miniaturkę
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W najlepszym stanie jest buro-biała kotka. Ma "najlepsze" oczy, aksamitne futerko, jest taka prawie-domowa, burasia ma też milusie futerko w dotyku, tylko to oczko takie chore, pewnie do usunięcia, natomiast trikolorka daje takie smętne wrażenie, jest taka jakby sponiewierana, nie wiem czemu, ale to określenie mi do niej pasuje, ma taką smutną buźkę :(
Wszystkie kotki pragną kontaktu z człowiekiem, nawet jak się najedzą, atakują kolana, ręce...mogłabym spędzić z nimi pod tym śmietnikiem cały dzień...

Przypominam - transport koteczki do Łodzi potrzebny.

Tak bardzo mi zależy na znalezieniu im domów. One nie mogą się tam wiosną rozmnożyć, ja na początku marca urodzę i Kalinuwka (nowa forumowiczka) zostanie z tym sama :? nie da rady tego ogarnąć.
Wierzę, że wspólnymi siłami wesprzemy finansowo leczenie koteczek, nie pozwólmy, by domy tymczasowe zostały bez wsparcia.

AMYSZKO - dzięki za bannerek, jesteś wielka :P nie miałam głowy, by Cię o to poprosić.

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Wto lis 25, 2008 13:22

Kicie szukają domków! transport do Łodzi potrzebny!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Wto lis 25, 2008 13:43

Help help help!!! S.O.S dla tych kociaków!!!
Obrazek

AgnieszkaZet

Post » Wto lis 25, 2008 13:48

a może napisać w tytule: pilnie potrzebny transport w-wa-łódź? oby więcej osób zajrzało na wątek dzięki banerkowi
Obrazek

Karoluch

Post » Wto lis 25, 2008 14:08

Te kociaki to straszne przylepy, spragnione kontaktu z człowiekim. Dziś było co najmniej 15 minutowe głaskanie kociej rodziny :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Wto lis 25, 2008 14:11

Kicie czekają na domki! Chociaż tymczasowe na zimę! Kto pomoże?????
Obrazek

AgnieszkaZet

Post » Wto lis 25, 2008 14:15

PROSIMY O DOMKI !!!
Obrazek Obrazek

gosiak_87

Od: Wto paź 07, 2008 12:04

Post » Wto lis 25, 2008 14:45

Karoluch pisze:a może napisać w tytule: pilnie potrzebny transport w-wa-łódź? oby więcej osób zajrzało na wątek dzięki banerkowi

Ale wtedy osoby czytające wątek mogą go nie namierzyć, jak się całkiem zmieni! troszkę zmieniłam...

Mimisia

Post » Wto lis 25, 2008 14:49

Mimisia pisze:To mama maleństw, chyba z dwiema córkami, chociaż ta bura, prawie ślepa jest chyba młodsza od drugiej tricolorki:

Obrazek

Obrazek

Miziasta, pół-ślepa kicia (jedno oko w miarę OK):

Obrazek

Obrazek

:(

Trikolorka wtula się, aby się ogrzać...

Obrazek

A to maleństwo, wyszło zaciekawione, drugie się bało:

Obrazek

I z mamą:

Obrazek

Drugie maleństwo ma dużo białego futra i chyba jakiegoś srebrnego (jest brudny). Ta dwójka maleństw boi się ludzi, ale nie mają jeszcze 2 miesięcy, reszta to miziaki. Wszystkie koty mają mniej lub bardziej zafaflunione oczka...
:( Czuję się podle, opowiadając tu o tym, bo wiem, że teraz i Wam jest smutno :cry:

POMÓŻCIE PROSZĘ
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto lis 25, 2008 14:52

Anna Rylska pisze:POMÓŻCIE PROSZĘ[/color][/size]

Aniu, ta mama i małe już są na tymczasie, tu potrzebna pomoc finansowa i bazarki. Aktualne zdjęcia 3 kotek w potrzebie, czekających na tymczas, są na poprzedniej stronie, a nie, poprawka: na tej stronie.
Ostatnio edytowano Wto lis 25, 2008 15:07 przez Mimisia, łącznie edytowano 15 razy

Mimisia

Post » Wto lis 25, 2008 14:52

Mimisia pisze:
Karoluch pisze:a może napisać w tytule: pilnie potrzebny transport w-wa-łódź? oby więcej osób zajrzało na wątek dzięki banerkowi

Ale wtedy osoby czytające wątek mogą go nie namierzyć, jak się całkiem zmieni! troszkę zmieniłam...

właśnie o taki tytuł mi chodziło :) podnoszę!
Obrazek

Karoluch

Post » Wto lis 25, 2008 14:58

:oops:
tak to jest jak czyta się ukradkiem w pracy
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto lis 25, 2008 15:35

Podrzucam... i zaciskam kciuki. może przed świętami jeszcze domki tymczasowe się rozluźnią, choć teraz to zapytania "prezentowe" się zaczynają...

dużo ciepłych myśli dla kociej rodzinki...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto lis 25, 2008 15:40

Kotki czekają na mrozie i sniegu na choćby tymczasowe domki!!! Pomocy!!! Kto przygarnie???
Obrazek

AgnieszkaZet

[poprzednia][następna]