Biedronka, co została Łodzianką. Rodzinne fotki s 42

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lis 01, 2008 14:34

i co dobrego u Was?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lis 01, 2008 18:49

No własnie :roll: :roll: :roll:
Dawno nie było wieści o Biedroneczce :( :( :(
Biedroneczko ,co u Ciebie :?: :?: :?:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Wto lis 25, 2008 0:06

Kochane Moje Cioteńki,
wiem, wiem, nie pisałam do Was długo, bo różne nieprzewidziane trudności na przeszkodzie mi stawały. Najpierw to nie miałam na czym pisać, bo komputer się zepsuł i Duzi nie mieli innego, niepopsutego, żebym mogła się z wami kontaktować. Potem Duża wyjechała na trochę do takiego miejsca, co się nazywa Norwegia. To bardzo daleko jest, wiecie? i jak wróciła, to mówiła, że tu u nas to pod względem uświadomienia i opieki nad kotami to sto lat nam do Murzynów brakuje. Potem Duzi mieli jakieś kłopoty i Duża się ciągle denerwowała, bo "musi się z urzedasami użerać"- tak mówiła :cry: Ale najgorsze to było wtedy, jak przyszli do nas panowie tacy dwaj w mundurach i powiedzieli, że Duży, że wypadek, że ciężarówka....strasznie było wtedy w Domku, Duża ciągle płakała :cry: :cry: :cry: :cry:ale już teraz dobrze jest.
W tym czasie, jak do Was nie pisałam, to mieszkały u nas różne kotki, które szukały swoich domków i swoich Dużych. Opowiem Wam o nich w innym liście, ba, nawet Wam ich zdjęcia pokażę :P
A ta Tozia, co miała u nas mieszkać przez jakiś czas, to została już u nas na stałe.Duż mówi, ze nikogo takim niedobrym i psocącym kotem nie poraczy. Moim zdaniem przesadza trochę, bo tak znowu bardzo Tozia nie psoci- młoda tylko jest to i głupia. Ale dogadujemy się świetnie.
Jest mi tu cudnie, jem ładnie, jestem zdrowa i grzeczna.
Całuję Was gorąco!
Biedronka
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Wto lis 25, 2008 0:23

Biedroniu, jak dobrze , że napisałaś, słonko nasze :1luvu:

I dobrze, że same już dobre wieści nam przesyłasz.
Pozdrówka dla Ciebie, Twoich Duzych i kociej rodzinki

Tweety

Post » Wto lis 25, 2008 9:24

Biedroniu.... :1luvu:
Jak się cieszę, że różne złe historie już za Wami...
Cieszę się, że jesteś zdrowa i mam nadzieję że z Twoim Kochanym Dużym też już wszystko w porządku.
Faktycznie mnóstwo się u Was działo i nic dziwnego, że nie miałaś możliwości żeby się do nas odezwać.
Serdecznie pozdrawiam Ciebie, Twoich kocich współmieszkańców i wspaniałych Dużych :D
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto lis 25, 2008 12:29

Tak, na szczęście wszystko dobrze się skończyło.Obiecujemy teraz pisać regularnie, choć czasu brak (i kasiorki), bo kotostan ciągle się zmienia i do Zielonej kursowac trzeba. Dzięki św. Franciszkowi, rezydenci na zdrowie nie narzekają- w grudniu przegląd techniczny muszą przejść i szczepienia.
Z Dużym też coraz lepiej, kuleje trochę, ale dzielny jest. Nie może przecież złego przykładu dawać, no nie?Jak sobie przypomnimy, jak się zdjecia tu wkleja, to przedstawimy Wam, z kim nasza gwiazda ostatnio przestawała, abyście ocenić mogły, czy aby w złe towarzystwo nie wpadła.. :wink:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Wto lis 25, 2008 12:39

marija pisze:Jak sobie przypomnimy, jak się zdjecia tu wkleja, to przedstawimy Wam, z kim nasza gwiazda ostatnio przestawała, abyście ocenić mogły, czy aby w złe towarzystwo nie wpadła.. :wink:

Będę czekać z (nie)cierpliwością :D

I kciuki za Dużego, żeby przestał kuleć. Ale myślę, że on szybo wydobrzeje bo nie ma lepszej terapii niż kocioterapia rezonansowa... :wink: Podobno są nawet na ten temat naukowe dowody.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro lis 26, 2008 23:12

Witajcie Cioteczki,
tak jak Wam obiecałam, przedstawiam Wam kotki, z którymi mieszkałam w ostatnim czasie.To nie są Wiesia, Tozia i Bronuś, bo ich to już przecież znacie, tylko takie kotki, co u nas czekały na swoich Dużych. Najpierw zawitali do nas srebrna Gienia i biało- bury Gwidon. Oba kotki znalazły nowe Domki, a Gwidonek to nawet trafił do Rodziców Dużego :D
Oto Oni:
Obrazek

Kolejnym kotkiem, który u nas mieszkał był pogryziony na działkach przez psy Tomek. Niestety, mimo determinacji Dużych oraz heroicznej walce Zielonej Małgosi, Tomuś przegrał z fipem i odszedł za Tęczowy Most :cry: :cry:
Obrazek

Potem trafił do nas wyrzucony przed wakacjami Budyń- Duzi mówili, że rasowy :wink: Budyń znalazł już nowy Domek, w którym jest szczęśliwy :P
Obrazek

Niedługo potem w nasze progi zawitał Helmiś. Duża zabrała go jakiejś pani, która miała schizo coś tam i nie mogła się dłużej Helmisiem opiekować. Helmiś trafił do Domku w Pabianicach, gdzie rozpieszczają go nieprzyzwoicie :oops:
Obrazek

Ach, cóż to był za przystojniacha :oops: :oops: Ciocie Kochane, oto Mundek. Duża wróciła z nim któregoś dnia do domu. Dziwny jest ten świat. Poszła Duża na basen, a wróciła z kotem 8O 8O Mundek pojechał do Domku w Radomsku, gdzie zachwytom nad jego urodą nie ma końca :lol:
Obrazek

A teraz mieszka z nami Lilka- taki szkrab mały pozłacany. Szuka Domku, szczegóły na "Kociarni"- Duża mówiła, że tam ją wrzuciła 8O
[URL=http://img239.imageshack.us/my.php?image=p1070590hl9.jpg]Obrazek[/URL[

No, to by było na tyle- rozpisałam się nieco :oops:
Całuję Was, Ciotunie, gorąco. Zaglądajcie czasrm na nasz wątek!
Wasza Biedronka
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw lis 27, 2008 0:03

zaglądamy Biedroniu :)

Tweety

Post » Czw lis 27, 2008 8:05

Zaglądamy.
Biedroniu, pokaż też jakieś swoje zdjątko :lol:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Czw lis 27, 2008 10:30

ania c pisze:Biedroniu, pokaż też jakieś swoje zdjątko :lol:

O właśnie :D
A swoją drogą to dużo miałaś wrażeń w ostatnim czasie kochana Biedroniu...
I tyle nowych, kocich znajomości :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt lis 28, 2008 3:08

Chciałyście, to macie..
"Pora relaksu, czyli Odpoczynek Po Psoceniu" :D
Obrazek

A tu Biedronia z Tozią i ukochanym Dużym, czyli "Grupa Trzymająca...Wagę" :wink: :wink: :wink:

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pt lis 28, 2008 7:29

Biedroneczka piękna jak zwykle :1luvu:
Ale jakaś taka "większa" się zrobiła :wink:
Obrazek
"Nie miłosierdzie a sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom"

ania c

Od: Czw lis 24, 2005 12:56

Post » Pt lis 28, 2008 9:15