STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 24, 2008 15:35

ODNOŚNIE FIKAKOWSKICH KOCIAKÓW W SKLEPIE ZOOLOGICZNYM.

Zapewniam wszystkich, że ludzie którzy te kociaki maja w sklepie to są naprawdę ludzie o złotym sercu i pod ich opieką kociakom nic nie grozi. I jeśli nie zostaną sprzedane to na pewno nie trafią do schroniska ani na ulicę Nie jestem zwolenniczką takiej formy sprzedawania kociaków ale niestety prawda jest taka, że wiele osób nie chce adoptować kotów po dzikiej kotce, tylko szukają kotków od kotki domowej.

Przyznam szczerze, ze gdy brałam pierwszego kota to był mój absolutny warunek, kot musi być po domowych rodzicach... dlaczego?? otóż wyjaśniam, moja sąsiadka adoptowała kotkę z ulicy którą zresztą jej sama przyniosłam i niestety kiedy dorosła okazała się być niezwykle agresywna, po prostu była dzika. Inny znajomy też wziął kota z dworu i sytuacja okazała się identyczna ponadto kot miał toxoplazmozę którą zaraził właścicieli. Mój kot jest z domu i też jest agresywny więc moje rozumowanie okazało się błędne w tym temacie ale nie miał żadnych chorób a dla mnie to było ważne bo akurat planowałam dziecko i bałam się czymkolwiek zarazić od kota.

Niestety dziewczyny taka jest prawda, znam wiele osób które o dzikim kocie nawet słyszeć nie chcą a wola dachowca od persa na przykład...

Tacy ludzie kupują te koty i to nie jest tak, że jakby tych nie było to by wzięli podwórkowego i kotek znalazłby dom, po prostu nie mieliby żadnego i tyle.

I jeszcze jedno gdyby nie Ci Państwo z tego sklepu to wiele podwórkowych kotów nie miałoby lekko ta Pani przy swoim bloku dokarmia wiele kotów i mi też daje często karmę dla moich podwórkowców. nie wspomnę już o tym jak swego czasu pomagała przy sterylkach i gdyby nie ona wiele by nie doszło do skutku.

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pon lis 24, 2008 16:11

Zupełnie z innej beczki:

Mam dwie propozycje logo naszej grupki:

1.
Obrazek
Obrazek

2.
Obrazek
Obrazek

Które się Wam bardziej podoba? (ja wolę pierwsze :) )
Jak już Sabina wspominała, można by koszulki z takim logo porobić :D

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon lis 24, 2008 16:24

dobrze, może nie mam racji w zniecaniu zamieszania wokół sklepów zoo z Chylonii i Fikakowa...

m&j

I jeśli nie zostaną sprzedane to na pewno nie trafią do schroniska ani na ulicę

ale powiedzcie mi proszę co się z nimi dzieje w takim wypadku dla spokoju

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon lis 24, 2008 16:31

a co do "innej beczki" - logo, oba są świetne, chociaż mi osobiście bardziej podoba się pierwsze :D

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon lis 24, 2008 16:33

O Chyloni nie wiem nic, natomiast pytałam Panią z Fikakowa i powiedziała, że będzie tak długo brała kotki jak będą się sprzedawały a jak jej jakiś/eś zostaną i się nie sprzedadzą to zabierze je do domu gdzie ma już jednego i więcej kotów do sklepu nie weźmie. Jeśli chodzi o inne sklepy to sama się martwię co z tymi kotami. Szczerze powiedziawszy wolałabym żeby było zakazane sprzedawanie w takich sklepach kotów nierasowych lub z pseudohodowli. Powinna być ustawa która tego zakazuje i tyle. Pani ze sklepu wie, że ja jestem przeciwna temu co ona robi ale wiem, że te koty mają tam dobrze i to mnie uspakaja choć troszkę.

m&j

Post » Pon lis 24, 2008 16:41

oba loga śliczne, ale pierwszy bardziej chwyta za serce :D
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon lis 24, 2008 16:42

tak właśnie, pierwsze logo jest lepsze :)

m&j

Post » Pon lis 24, 2008 16:54

Oba loga fajne ale też opowiadam się za pierwszym, takie bardziej graficzne na różne gadżety - koszulki, kubki....
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lis 24, 2008 16:56

Jakby ktoś chciał nasz banerek do podpisu:

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83520&start=0][img]http://img291.imageshack.us/img291/2387/bannerekfz0.jpg[/img][/url]
Ostatnio edytowano Pon lis 24, 2008 17:56 przez yammayca, łącznie edytowano 2 razy

yammayca

Post » Pon lis 24, 2008 17:11

mpacz78 pisze:Na stronie internetowej PKDT może numer konta umieścić? - mam zamiar rozreklamować akcję wśród znajomych z pracy i innych nie wciągniętych w koci temat - poprzez rozsyłanie linka do strony zachęcając do wpłat.

Wlasnie, ja tez mam taki zamiar wiec mysle,ze nr konta powinien byc na stonce udostepniony,chce porozsylac do znajomych i nie tylko.

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Pon lis 24, 2008 18:07

Mnie tez sie podoba kotek z balonikiem, ale napis juz mniej, to czarne tło moze na inny kolor zmienic?
I literki tez może bardziej fikuśne powinny być?
Albo balonik zrobic wiekszy i w baloniku umiescić napis ?
Albo niech kociak ma 4 lub 3 baloniki i w kazdym czesć napisu ?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon lis 24, 2008 18:13

To nie balonik, tylko kłębek wełny w kształcie serduszka :)
Tło zaproponowałam czarne, bo najlepiej będzie wygladać na różnobarwnych podkładach, np. kolorowe koszulki, naklejki na zderzek samochodu, ulotki i co nam jeszcze go głowy przyjdzie.

yammayca

Post » Pon lis 24, 2008 18:30

Pierwszy logo wymiata. :)

Cropka, co do bazarku, to myślę, że oddzielne - tak będzie bardziej przejrzyście, no i terminy katalogów nam się nie pokrywają :) A tak, to każda z nas będzie mogła dowolnie zmieniać pierwszy post, który chyba jest najważniejszy. podnosić będziemy mogły sobie nawzajem ;)
Mój pomysł wygląda tak: po każdym katalogu wysyłam sprawozdanie do dziewczyn, na które jest utworzone konto w banku (tzn. kto za ile kupił i ile wpłaciłam na konto Stowarzyszenia) W wątku bazarkowym umieszczałabym tylko nazwę konta na miau (mój Boże słowo mi uciekło, jak to się nazywa?? :oops: ) osoby, która kupiła, kosmetyki, kwotę tylko w przypadku wyrażenia na to zgody. jak już pisałam wpłacałabym 20% ceny katalogowej od produktu sprzedanego na miau. Co do wysyłania poza Trójmiasto - zamierzam zastrzec, że wysyłać będę tylko w soboty, może ktoś się skusi... Co Wy na to??/
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Pon lis 24, 2008 18:47

ojej dostałam oczopląsu- dopiero wróciłam z pracy i cieszę się bardzo, że PKDT ma już tylu zwolenników!!!!!!!!!!!!!!
no więc- oczywiście, ze numer konta poprosimy na stronę- z moim imieniem i nazwiskiem i nazwa banku, ponieważ jest to póki co konto osobiste. mam nadzieję, że nie nie będzie musiał się tam pojawić mój adres..........hymmmmmmmmmmmm.....nie marzę o wielbicielach :wink:

dziewczyny dziękuję za wszystko- za stronkę, za banerki piękne- ten majki, to taki podobny do tej koszulki ze spotkania "kartkowego"- oj byłam jej koszulką maksymalnie zajarana!!!!!!!!!!!! :lol:

01.12.08r wybieram się yammaycą na zebranie do PATROLU, może uda nam się już do tej pory zrobić firmowe koszulki i reprezentować tam godnie nasz PKDT :lol: :lol: :lol:

maja, iza niech żałuje, że nie byłą ostatnio u nas- bo moje koty już jej nie chcą oddać spanka :wink: myślą sobie, że to dla nich był upominek.

mpacz78- zadzwoń chociaż do bogusia i mu sie przypomnij oki?

moja siostra weźmie pufcie z cisowy!!!!!!!!!!
maja wkleisz jej dawne foto- ku przypomnieniu?
był jej wątek, kotka miziasta i dosyć młoda, nie było jej jednak jak ciachnąć- nie było DT.
ALA BIERZE JĄ, ALE PROSI IZĘ O STERYLKĘ NAJPIERW!!!!!!!!!! tzn. mpacz78 pojedzie do ciapkowa po skierowanie- bo pufcia jest bezdomna a po zabiegu ala weźmie ją do siebie i będziemy ją wyadoptowywać :) trzeba by było ja odpchlić te i odrobaczyć- bo ala nie chce zarazić misia rezydenta- zwanego gizmofonem :)
IZA- I TO JEST DO CIEBIE PROŚBA!!!!!!! PRZYGARNĄĆ NA KILKA DNI BEZDOMNĄ PUFCIĘ ZANIM TRAFI DO ALI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IZA A CO Z KURTKĄ TREKINGOWĄ?????????? HEHEHEHHEHE.........JA JUŻ O NIEJ PRAWIE ZAPOMINAM :wink: bo ty milczysz jak grób!!!!!!!!

co do kotków na sprzedaż- nie jest to wiadomo luksus dla zwierzaka, ale ja nie zauważyłam, żeby gdziekolwiek koty z klatek ze sklepów zoo strasznie cierpiały. klatki przeważnie są duże, maluchy w nich brykają , bawią się i zajadają przysmaki. ludzie stoją z otwartymi japiszonami i wzdychają do nich................zawsze ktoś kupi. a co to za różnica w jaki sposób znajdą dom? żaden sposób nie gwarantuje im dobrego domu tymczasowego- żadna bowiem umowa adopcyjna nie daje 100% gwarancji, że dom będzie odpowiedzialny i kochający. wiem macie rację- ze sklepu za 20 zł może kupić każdy żur, ale pamiętajcie i o tym, że i z naszych domów każda zakała może dostać kota- starczy, że zrobi dobre wrażenie!!!!!!umowa adopcyjna jest nie do sprawdzenia!!! i nie będę o tym rozpisywać się po raz setny..po prostu miejmy oczy szeroko otwarte, mózgi zaś wyczulone na pseudohodowców i pseudowłaścicieli.

YAMMMMMMMMMMMMMAYYYYYYYCAAAAAAA!!!!!!!!!!! A GDZIE FOTKI ZE SPOTKANIA KARTKOWEGO? :cry: :wink: MAJA fajny bazarek przed andrzejkowy!!!!!!!!!!

dziewczyny co do kosmetyków dogadajcie sie, jak wam się to wszystko uda- będzie świetnie!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lis 24, 2008 19:02

pisałam o funduszu "kartkowym"- z 50 zł, zostało: 22 zł. kupiłam dziś 100 kopert, nowe kartki kolorowe do malowania pastelami. wydałam 28 zł. jutro dokupię za 11 zł klej na gorąco, bo został tylko jeden wkład...fundusz się zmniejsza w kopertach, ale za to kart przybywa :)
koperty będą białe w złote zdobienia - malutkie gwiazdeczki. po prostu biała koperta kosztuje 5 groszy a zielona 30 groszy :)

no i jeszcze jedno- zdzwonimy się może na sobotę- ruda spotkamy się na 3-4 godzinki? nie mam za dużo czasu- bo andrzejki...ale trochę możemy powycinać :wink:

pewnie zaraz znowu coś mi ęprzypomni................a!!!!! mpacz78- jasne że dostaniesz kilka pakietów- wpadnij w sobote do swojej sąsiadki majki koło południa po nie!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]