SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 22, 2008 19:32

pozwolę sobie podać link do wątku na dogo http://dogomania.pl/forum/f992/anglia-535/index380.html

dobrze, że chociaż bozita nie jest na czarnej liście :roll:
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Pon lis 17, 2008 8:08

Kochani, przepraszam, że znów trochę zmieszam, ale zupełnie się pogubiłam :oops: Na początku, gdy zarejestrowałam się na forum, zajrzałam tylko do tabelki polecanych karm. Jest tam Purina Cat Chow Junior, więc kupiłam ogromy wór dla moich kociaków. Teraz wczytałam się głębiej i znalazłam informację, że to świństwo klasy kk i whiskasa :strach: Waham się, czy jej nie zamienić na RC Kitten, Acanę albo jeszcze coś innego. Proszę doradźcie mi coś! Im więcej opinii tym lepiej. Interesuje mnie zwłaszcza sama jakość, bo ceny są dość oczywiste...
Obrazek Obrazek

Lorimmel

Od: Nie wrz 07, 2008 22:17

Post » Pon lis 17, 2008 9:30

Karoluch pisze:pozwolę sobie podać link do wątku na dogo http://dogomania.pl/forum/f992/anglia-535/index380.html

dobrze, że chociaż bozita nie jest na czarnej liście :roll:

to z czystym sumieniem kupię parę kartoników ;)

Rooda

Od: Pon sie 25, 2008 20:36

Post » Pon lis 17, 2008 12:47

Czy ktoś karmi kota karmą Nutra Gold Indoor Adult Cat with hairball control i może się wypowiedzieć na temat tej karmy?
Oglądam właśnie ulotkę i całkiem fajnie to wygląda, a 3kg karmy w Krakvecie to koszt 48 zł, więc całkiem super.

Skład:
mięso z kurczaka (18%), mieso z łososia (16%), mączka z kurczaka, pełnoziarnisty ryż brązowy, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszanką tokoferoli), płatki owsiane, pełnoziarnisty ryż biały, ziemniaki (3%), jęczmień, proso, mięso z indyka (3%), mięso z kaczki (3%), siemię lniane, produkty pochodne jaj, naturalny dodatek smakowo-zapachowy z kurczaka, marchew (1%), groszek zielony (1%), wodorosty (1%), jabłka (1%), sproszkowany owoc żurawiny (1%), wyciąg z ziela rozmarynu (1%), suszona nać pietruszki (1%), suszony korzeń cykorii, tauryna, witaminy i minerały.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto lis 18, 2008 9:32

To się dowiedziałam :roll:

estre

Post » Wto lis 18, 2008 10:40

Lorimmel pisze:Kochani, przepraszam, że znów trochę zmieszam, ale zupełnie się pogubiłam :oops: Na początku, gdy zarejestrowałam się na forum, zajrzałam tylko do tabelki polecanych karm. Jest tam Purina Cat Chow Junior, więc kupiłam ogromy wór dla moich kociaków. Teraz wczytałam się głębiej i znalazłam informację, że to świństwo klasy kk i whiskasa :strach: Waham się, czy jej nie zamienić na RC Kitten, Acanę albo jeszcze coś innego. Proszę doradźcie mi coś! Im więcej opinii tym lepiej. Interesuje mnie zwłaszcza sama jakość, bo ceny są dość oczywiste...

Lorimmel, powiem Ci to, co kiedyś i ja usłyszałam :wink: Tabelka owszem jest, ale ma już swoje lata. Przez ten czas zmienili się producenci, dystrybutorzy i karma straciła na jakości. Jeżeli masz duży wór, to nie wyrzucaj, dokończ go! Najlepiej mieszając z innymi suchymi karmami, tymi ponoć lepszymi, np. Acana, Royal, Orijen (jest dla kotów w każdym wieku, w sensie, że nie ma podziału :wink: ).

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Wto lis 18, 2008 11:00

dubel;)
Ostatnio edytowano Wto lis 18, 2008 11:01 przez Rooda, łącznie edytowano 1 raz

Rooda

Post » Wto lis 18, 2008 11:00

ja z założenia mieszam
pi pierwsze, żeby nie było złej reakcji na nową karmę
po drugie-żeby nie było tak, że przyzwyczai się do jednej jedynej i tyle
po trzecie-żeby mu się nie nudziło ;)
chociaż przyznam że to totalnie nieekonomiczne kupować małe opakowania, a z kolei 8 opakowań po 2 czy 4 kg nie mam gdzie trzymać i boję się że zwietrzeją :?

Rooda

Post » Śro lis 19, 2008 18:43

a ktoś z was stosuje Pronature kanadyjską??? oprócz mnie :D

też mieszam karmy , ale najpierw dokłądnie czytam skład; białko powinno być z miesa i jajek , nie z soi, odpadaja karmy z konserwantami ( po co jak są bez ) no i oczywiscie koty wybieraja jaka dokładnie, a u mnie lubią różne smaki :o

kupuje 6 kg opakowania, moje bestie i tak zjedzą zanim zwietrzeje a mi bardziej sie opłaca

kocurex

Od: Pt paź 03, 2008 7:59

Post » Śro lis 19, 2008 18:51

a ile w tej pro nature jest mięsa?

estre

Post » Śro lis 19, 2008 18:56

slapcio pisze:Wczoraj zamówiłam dla moich potworów bezzbożową (więc pod tym wzgledem podbna do Orijena który baaardzo im służy) karmę Taste of the Wild - Rocky Mountain Felina Formula. Z dziczyzną, lososiem, warzywami i owocami. Zobaczymy co na to powiedza, bo skład i analiza zawartości skladników odzywczych wyglądają suuuper :D

Swoją drogą, wysle do nich maila z pytaniem jak to jest u nich. Szkoda, że Orijen testuje... :?

I jak ta karma pasuje zwierzakom?? Zamówiłam ostatnio, ale jeszcze kończą poprzednią, więc jestem ciekawa jak efekty.
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Śro lis 19, 2008 19:03

No cóż...

"Wciągają" tą dziczyznę z łososiem jak wariaty, dzikie tańce przy miskach są 8)

Futerka mają baaardzo ładne, zero problemów z przyswajaniem, kupkaniem itp itd. Czyli służy :D Jedzą ją od kilku tygodni (też trzeba było skończyć wór poprzedniej karmy). Polecam z czystym sumieniem :)

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro lis 19, 2008 19:10

Moje też Taste of the Wild pokochały :) jedzą z ogromnym apetytem, wyglądają pięknie, zawartość kuwety tyz pikna ;) od półtora miesiąca już jedzą, więc gdyby miało być coś nie tak, to raczej by juz wyszło

Patsy

Od: Wto sty 15, 2008 22:12

Post » Śro lis 19, 2008 20:57

estre pisze:a ile w tej pro nature jest mięsa?

http://www.pronature.pl/pronature/pl/pr ... dients.php
30% białka z mięsa
przesyłam link do składu tej którą ja stosuje, dodam ze po Hillsie robiły nieco mało zapachowe qpki;( a ta jest sporo tansza a składowo powiedziałabym nawet lepsza - nie ma soi

kocurex

Post » Śro lis 19, 2008 21:00

slapcio pisze:No cóż...

"Wciągają" tą dziczyznę z łososiem jak wariaty, dzikie tańce przy miskach są 8)

Futerka mają baaardzo ładne, zero problemów z przyswajaniem, kupkaniem itp itd. Czyli służy :D Jedzą ją od kilku tygodni (też trzeba było skończyć wór poprzedniej karmy). Polecam z czystym sumieniem :)

mam pytanko bo sie zastanawiam na tym taste, ile ma białka z miesa i co to za dziczyzna ( jakie to jest dokłądnie mięso ? ) , możecie przesłać skład?

kocurex

[poprzednia][następna]