Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
amyszka pisze:Jolu przydałoby się w pierwszym poście oddzielić kotki poszukujące domków ,od tych co już domki znalazły. Jest sporo fotek w wątku,ale trzeba ich szukać .... a kotki takie piękne ...
Jana pisze:Sympatyków zapraszam tu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3722473#3722473
amyszka pisze:amyszka pisze:Jolu przydałoby się w pierwszym poście oddzielić kotki poszukujące domków ,od tych co już domki znalazły. Jest sporo fotek w wątku,ale trzeba ich szukać .... a kotki takie piękne ...
Ponawiam - aktualizacja w pierwszym poście potrzebna![]()
Jola_K pisze:a ja dzisiaj bylam w schronisku, wszystkie kotki w pierwszej czesci baraku odpchlilam i odrobaczylam, dostaly tez kropelki do oczek
zauwazylam ze trzy sa odwodnione, byc moze nie umieja pic wody, bo nauczone sa na mleku itp
jutro postaram sie podjechac i zobaczyc jak sie czuja po dzisiejszych zabiegach
ciagle szukam transportu do Bytomia!!
w schronisku jest dlugowlosa kicia, po sterylce, oddana bo pani kupila sobie persice i kotki sie nie zgodzily![]()
nie jest w kociarni, zamknieto ja do kaltki na wybiegu, siedzi wiec w malej klatce na zewnatrz, w nocy sa przymrozki, nie wiem jak to zniesie, jutro bede nalegala by polaczono z innymi kotami
Jola_K pisze:kotki sa u mnie
to dziewczynki, czarna i bura
raczej maine coona przypominaja niz persa
zabralam je odrazu do weta dostaly srodek na robale i frontline na siersc
obcieto im pazurki
kotki nie umieja korzystac z kuwety! przyuczam je intensywnie
z wywiadu wynika ze baba ma kocura i kotke, oba dlugowlose, rozmnaza je na zyczenie sasiadow, ktorzy zamawiaja kociaki
po te dwa, chociaz zamowione nikt sie nie zglosil
no kur....... szlag trafia! :angryy:
wczoraj byla mowa tylko o jednej-czarnej, bo bura byla zamowiona, ale po konsultacjach w domu, gdzie to stwierdzno ze persy zagryzaja w nocy male dzieci (!) (a jest w tym niedoszlym domu 4ro miesieczny dzieciak), zrezygnowano z pomyslu jego adpcji
wiekszych bzdur chyba nigdy nie pisalam jeszcze na forum
koty jak oporzadze, bo sa nie "wyjsciowe", to obfoce, teraz nie wygladaja dobrze, pozlepiana siersc od preparatu na pchly i odchodow
aha, nie maja dwoch miesiecy, wet oszacowal je na 3
zrobilam im zdjecia, przed chwila doslownie, fotki nie sa rewelacyjne, ale kicie nie chcialy pozowac, a swiatlo mialam kiepskie
oto one![]()
![]()
![]()
![]()
pierwsze spostrzezenia
- waga kotek: 1,15kg i 1,05kg
- kotki nie umieja jesc suchej karmy
- nie umieja korzystac z kuwety, na gazete sie zalatwia, do zwirku nie potrafia
- kupale takie sobie, ani twarde ani miekkie
- czarna kicia kicha!
- bura nie kicha
- swietnie sie bawia, poluja na siebie
- przy dotknieciu, wystawiaja ogon w pion i zaczynaja mruczec
- sa ciekawskie
- nie znosza samochodu i jazdy nim
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości