Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 13, 2008 22:47

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Komentarz mojej córki: Nikuś jest słoooodki... Jakby wszystkie koty były takie grzeczne, to byśmy mogły mieć dwadzieścia :wink:
Barba, Jopop - zapraszamy :balony: . Chociaż mam nadzieję, że będzie to nudny wątek o "szczęsciu rodzinnym", bez sensacji (tfu, tfu - oby bez żadnych wstrzasów i niespodzianek!). Już mam aparat pod ręką, może rano złapię Nikusia na pokojach :D ?
Paluszek

Post » Pt lis 14, 2008 13:02

Początkowa teoria na temat wieku Nikusia była taka, że ma około 2 lat. Niestety przez fatalny stan uzębienia została uknuta teoria, że jednak jest starszy. Tak naprawdę to nie wiadomo ile ma lat, stary na pewno nie jest.
Może przez ta słodką, nieśmiałą i wystraszoną mordkę wygląda młodo?

Nikusia brakuje :cry: Tak po cichu go brakuje. Ot, zaglądam do szafy a tu pusto, rano nikt nie czeka na dywanie, żeby go pogłaskać, nie przemyka się pod ścianą łaciate futerko :cry:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lis 14, 2008 21:57

Wiem, że brakuje. On jest takim cudaczkiem! Ale chyba nie jest mu źle. Dziś rano leżał na kanapce w stosie poduszek zdjętych na noc z łóżka i wyglądał tak (zdjęcie się powiększa):

ObrazekObrazek

Poza tym odkrył drapaczkę i śmiało uzywa. Całkiem sobie nieźle poczyna. A my też pierwsze kroki w domu kierujemy do szafy, a tu surprise! Nikuś pod kaloryferem! Powoli wychodzi....
Nie masz jeszcze obiecywanych pocieszycieli?
Paluszek

Post » Pt lis 14, 2008 22:12

Nikuś na poduszkach jak księżniczek na ziarnku grochu. :D
Głaski dla Nikusia!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lis 15, 2008 21:56

Puchaś się boi Nikusia :(
Odkąd Nikuś schował się pod łóżkiem, na ktorym sypiał Puchaś, ten zrezygnował z tego łożka, w ogóle z tego pokoju, cały dzień siedzi na szafie, minę ma nietęgą, a jeść idzie dopiero po wygłaskaniu. Czyli ja, jak pół roku temu, wchodzę na dwa stołki, głaszczę Puchasia, i na chwilę wraca do równowagi... No taki jest, tyle LAT w schronie zostawia trwałe ślady :(
Dziewczyny żyją w swoim świecie i żaden facet im niepotrzebny. Nawet do szafy nie zaglądają...
A Nikuś śliczniutki i słodziutki. Dziś po wygłaskaniu w szafie zasnął mi oparty o rękę i siedziałam dluższy czas częściowo w szafie :) Mordeczka różowiutka, futerko takie białe, że w nocy świeci. Strasznie milutki kociak :love:
Ostatnio edytowano Nie lis 16, 2008 16:21 przez Paluszek, łącznie edytowano 1 raz
Paluszek

Post » Nie lis 16, 2008 16:21

Nikuś to jest po prostu największy miziak na świecie :1luvu: . Mógłby tak cały dzień chyba... Oczywiście w szafie :twisted: W ramach zmiany trybu życia na dzienny miziamy cały dzień. Kot zachwycony! Noce w całości przesypia poza szafą. Kotkom ustępuje z drogi. Puchaś dziś wrócił do swojego pokoju, chociaż zagląda na wszelki wypadek pod łóżko... Mam nadzieję, że powolutku integracja postępuje, chociaż bardzo powolutku...
Paluszek

Post » Nie lis 16, 2008 20:03

No ja nie wiem jak można bać się Nikusia 8O Przecież ten kot jest słodki, zero agresji. Mam nadzieję, że Puchasiowi wkrótce przejdzie i się chłopaki zakumplują.

Foty mi się nie wyświetlają :cry:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Nie lis 16, 2008 21:04

To specjalnie dla Ciebie jeszcze raz Nikuś (jakoś nie zdążąm złapać aparatu jak przebiegał :twisted: )
Obrazek

A to przerażony Puchaś na szafie:
Obrazek

Puchaś ma takie dośwaidczenia ze schronu, że chyba myszy by się przestraszył. Ale mie martwię się, bo to przejdzie, w końcu kocic się już nie boi. No chociaż raz Nikusia się ktoś boi a nie odwrotnie :lol:
Paluszek

Post » Nie lis 16, 2008 22:37

Nikuś na wszystkich zdjęciach ma tak słodko łapki podwinięte :1luvu: Bardzo się cieszę, ze znalazł fajny dom :D
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Nie lis 16, 2008 22:57

A jaki jest słodki w naturze! Pokazuje brzuszek, przytula się, właśnie się odważył i wyszedł - jutro foty!
Paluszek

Post » Pon lis 17, 2008 9:57

Paluszek pisze:A jaki jest słodki w naturze! Pokazuje brzuszek, przytula się, właśnie się odważył i wyszedł - jutro foty!

Czekam 8)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon lis 17, 2008 18:37

Nowe zdjęcia Nikusia. Nadal zachwycamy się cukiereczkiem!
Nikuś na pokojach (jakoś dziwnie te zdjęcia podobne do Genowefy, po prostu Nikuś wie, jak pozować do zdjęć :D )

Obrazek Obrazek

A tu Nikuś na kanapce, gdzie spędza całe noce, dzisiaj brykał, biegał, drapał, rozrzucał kocyki…

Obrazek Obrazek

Tu natomiast podjada Puchasiowi umytą i włożoną do dzbanka trawkę z łąki :lol: (zwykłą trawkę, zwykłą!)

Obrazek Obrazek

Niestety nie ma zdjęć wspólnych, bo moje koty Nikusia unikają. Ale on ma super charakter – nie zniechęca się. Ktoś go osyczy, on nic, nie odpowiada ani nie ucieka, za chwilę podchodzi jeszcze raz. No wciąż mam nadzieję na zgodę między nimi…
Paluszek

Post » Pon lis 17, 2008 18:52

Czy to na pewno jest ten sam Nikuś, który tak się chował w szafie? 8O :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lis 17, 2008 18:54

Ten, ten!
no nie powiem, w szafie spędza parę godzin dziennie. Ale jak się tam przyjdzie na pieszczotki - sama słodycz :love: !
Paluszek

Post » Pon lis 17, 2008 21:19

Moje słodziątko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mam nadzieję, że zaprzyjaźni się z Puchasiem, on naprawdę bardzo lubi inne koty.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]