Moje kociska VI.. cztery lata na miau.. s. 97..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 16, 2008 14:12

Fumuś nie ma u mnie szans na oswojenie :roll: moje futra toczą wojny podjazdowe i spokoju tak potrzebnego do oswojenia brak. tylko maluchy są akceptowane. ale nie mówię nie. pojawię się u Ciebie i pogadam sobie z kolegą. również odnośnie wejścia do transportera :twisted:
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Nie lis 16, 2008 16:46

ależ aamms, przecież na zdjęciu wyraźnie widać że Miś nie jest zainteresowany bagażami, tylko zawartością, a konkretnie- lakierem do włosów :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Nie lis 16, 2008 18:16

Miś jest zainteresowany siedzeniem w torbie..
Żebym nie zapomniała go zabrać następnym razem, jak bedę wyjeżdzać.. :twisted:
Lakier do włosów to on ma w głębokim poważaniu.. :mrgreen:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon lis 17, 2008 8:04

Moje persie tymczasy są już prawie gotowe do adopcji..
Dostaje sporo maili z pytaniem o długowłose kicie do adopcji i moja odpowiedź wygląda nastepująco:

Jesli chodzi o persiki do adopcji, to u mnie są trzy - dwa czarne, koteczka i kocurek ok roczne i ok 4 - 5 letni rudy..

Czarna dziewczynka (Dyszka) jest cały czas leczona na dolegliwości watrobowe i dopiero po wyleczeniu i porządnym odkarmieniu bedzie kastrowana.. Jest malutka, jeszcze na razie powoli odrasta jej futerko, ma usunięte prawie wszystkie zeby i zagojoną już głęboką ranę na dolnej wardze..

Kocurek - Juniorek już po kastracji, zaszczepiony, musi przejśc jeszcze operację oczu, bo na razie ma entropię czyli nieprawidłowo rosnące rzęsy, które drażnią oczy i powodują ich stan zapalny.. Na razie dostaje krople do oczu..

Rudy - Rudi - Rudolf, jeszcze czeka na zabieg czyszczenia i usuwania zębów.. Cierpi na zespół eozynofilowy, który objawia się brzydka naroślą pod językiem.. ale steryd ładnie sobie z tym radzi.. Kocio jest po kastracji, zaszczepiony, nerki ma w porządku, wątrobę leczymy..

I po wysłaniu takiej informacji jeszcze nikt nie odezwał się ponownie.. :?

A to takie słodkie, rozmruczane miziaczki.. łagodne, przytulaśne.. :1luvu: futerko im pięknie odrasta, pięknie nabierają ciałka.. Już jest co przytulać.. :1luvu:

Wygląda na to, że jak na razie nie mają szczęścia do adopcji.. :?

aamms

Post » Pon lis 17, 2008 13:32

Wiecie, że dzisiaj jest Święto Czarnego Kota? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=84381
Czyli jakaś kocimiętka pewnie będzie dla Puchatka nr 2. Bonika i persich tymczasów - Dyszki i Juniorka..

No i pamiętam o Puchatku nr 1..

aamms

Post » Pon lis 17, 2008 19:31

czyli dzis mamy Imieniny Puchatka!!!!!!!!Puchatku !!!dziekuję Ci ,że mogłam Cię poznac, pogłaskać i,że w ostatniej mruczaneczce wymruczałeś mi...."spróbuj pomagać takim jak ja-wiem,ze dasz radę.Pomóż ..ratować"!! Puchatku!!!......staram się. :oops:
Serniczek

Post » Wto lis 18, 2008 7:32

Serniczek pisze:czyli dzis mamy Imieniny Puchatka!!!!!!!!Puchatku !!!dziekuję Ci ,że mogłam Cię poznac, pogłaskać i,że w ostatniej mruczaneczce wymruczałeś mi...."spróbuj pomagać takim jak ja-wiem,ze dasz radę.Pomóż ..ratować"!! Puchatku!!!......staram się. :oops:

:1luvu:
Koffam Cię Serniczku za to co robisz, wiesz? :D

Wczoraj przytargałam zasłony i firanki od Marty Chruściel..
Oczywięcie musiałam od razu sprawdzić jak będą wyglądały na oknach..
No i nie dość, że sobie trochę poskakałam po stołkach i dzisiaj gnaty mnie łupią, to jeszcze kociaste tak mi pomagały, że podczas tego skakania po stołkach musiałam mieć oczy dookoła głowy, żeby któregoś nie rozdeptać..
Maluchy czepiały się firanek, sznureczki od taśm ściągających były nieustannie gryzione.. Zasłony świetnie nadawały się do zrobienia sobie posłanek.. :strach:
Jak one wszystkie lubią pomagać.. :twisted:

A tak to teraz wygląda:
To krótka firanka:

Obrazek Obrazek

A to pistacjowe zasłony:

Obrazek Obrazek

aamms

Post » Wto lis 18, 2008 7:53

A gdzie testujące firanki kociaste?
Czyżby im się nie spodobał nowy plac zabaw? :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lis 18, 2008 7:58

Avian pisze:A gdzie testujące firanki kociaste?
Czyżby im się nie spodobał nowy plac zabaw? :lol:

Kociaste testowały w trakcie zawieszania.. :twisted:
Nie dało razy zrobić fotek, bo obie ręce potrzebne mi były do usuwania z zasięgu futrzanych nosków, łapek i ząbków, NIE kocich zabawek.. :twisted:

aamms

Post » Wto lis 18, 2008 8:43

aamms pisze:
Serniczek pisze:czyli dzis mamy Imieniny Puchatka!!!!!!!!Puchatku !!!dziekuję Ci ,że mogłam Cię poznac, pogłaskać i,że w ostatniej mruczaneczce wymruczałeś mi...."spróbuj pomagać takim jak ja-wiem,ze dasz radę.Pomóż ..ratować"!! Puchatku!!!......staram się. :oops:

:1luvu:
Koffam Cię Serniczku za to co robisz, wiesz? :D

Wczoraj przytargałam zasłony i firanki od Marty Chruściel..
Oczywięcie musiałam od razu sprawdzić jak będą wyglądały na oknach..
No i nie dość, że sobie trochę poskakałam po stołkach i dzisiaj gnaty mnie łupią, to jeszcze kociaste tak mi pomagały, że podczas tego skakania po stołkach musiałam mieć oczy dookoła głowy, żeby któregoś nie rozdeptać..
Maluchy czepiały się firanek, sznureczki od taśm ściągających były nieustannie gryzione.. Zasłony świetnie nadawały się do zrobienia sobie posłanek.. :strach:
Jak one wszystkie lubią pomagać.. :twisted:

A tak to teraz wygląda:
To krótka firanka:

Obrazek Obrazek

A to pistacjowe zasłony:

Obrazek Obrazek
...wow :o nie wiedziałam,ze mieszkasz w Zamku Królewskim :lol:
Serniczek

Post » Wto lis 18, 2008 9:58

Serniczek pisze:...wow :o nie wiedziałam,ze mieszkasz w Zamku Królewskim :lol:

:ryk: :ryk: :ryk:
Ja w dalszym ciągu tego nie wiem.. :twisted:

aamms

Post » Wto lis 18, 2008 20:28

wooow,
cudne te firany/zasłony!

Skoro dziś czarnego kota, to ja życzę wszystkim czarnym, i wszystkim tym futrzastym, które dziś żałują, że czarne nie są, samych pyszności w miseczce, ciepłego kąta i ludzkiej dłoni, które będzie je skrobać za uszkiem:)

Basiao

Od: Śro lip 13, 2005 5:00

Post » Śro lis 19, 2008 9:59

aamms pisze:Moje persie tymczasy są już prawie gotowe do adopcji..
Dostaje sporo maili z pytaniem o długowłose kicie do adopcji i moja odpowiedź wygląda nastepująco:

Jesli chodzi o persiki do adopcji, to u mnie są trzy - dwa czarne, koteczka i kocurek ok roczne i ok 4 - 5 letni rudy..

Czarna dziewczynka (Dyszka) jest cały czas leczona na dolegliwości watrobowe i dopiero po wyleczeniu i porządnym odkarmieniu bedzie kastrowana.. Jest malutka, jeszcze na razie powoli odrasta jej futerko, ma usunięte prawie wszystkie zeby i zagojoną już głęboką ranę na dolnej wardze..

Kocurek - Juniorek już po kastracji, zaszczepiony, musi przejśc jeszcze operację oczu, bo na razie ma entropię czyli nieprawidłowo rosnące rzęsy, które drażnią oczy i powodują ich stan zapalny.. Na razie dostaje krople do oczu..

Rudy - Rudi - Rudolf, jeszcze czeka na zabieg czyszczenia i usuwania zębów.. Cierpi na zespół eozynofilowy, który objawia się brzydka naroślą pod językiem.. ale steryd ładnie sobie z tym radzi.. Kocio jest po kastracji, zaszczepiony, nerki ma w porządku, wątrobę leczymy..

I po wysłaniu takiej informacji jeszcze nikt nie odezwał się ponownie.. :?

A to takie słodkie, rozmruczane miziaczki.. łagodne, przytulaśne.. :1luvu: futerko im pięknie odrasta, pięknie nabierają ciałka.. Już jest co przytulać.. :1luvu:

Wygląda na to, że jak na razie nie mają szczęścia do adopcji.. :?

A z pluszu nie masz, może oferuj zamiast... :twisted:
Będziesz miała od razu sklep internetowy... z zabawkami...

Głaski dla wszystkich Twoich koteczków... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro lis 19, 2008 21:22

Z pluszu mam lwa.. :twisted:
I też go nie oddam do nieodpowiedniego domu..

Właśnie wróciłam z Juniorkiem z lecznicy..
Jedno oczko już normalne.. jeszcze wisi nad nami widmo operacji ale już tylko jednego oczka.. :dance:
A może i tego się uda uniknąć..
Na razie jeszcze wpuszczamy krople i kontrola za trzy tygodnie..
Poza tym coś się zapaprało w uszkach.. :( na świerzbowca nie wygląda.. zostało wyczyszczone i dostałam antybiotyk na kolejne siedem dni..
Znowu będzie kłucie doopki.. :?
i za tydzień jedziemy pokazać Juniorkowe uszy..
No i tego samego dnia Rudi będzie miał remont pysia..

Chyba przenocuję w lecznicy.. :twisted:

aamms

Post » Śro lis 19, 2008 21:34

firanki pierwsza klasa :)
aamms, w lecznicy niewielkim kosztem pewnie dadzą ci się kimnąć w szpitaliku ;)
a w okazji święta czarnego kota moje czarnidło zostało wycałowanie (jak zwykle ;) ) także w ogólnym rozrachunku dzień jak co dzień, lub też święto przez cały rok :) a dziś usiłowała mi z ręki wyrwać udko kurczaka :twisted: a jak Puchatek jr i Bonisław? były jakieś świąteczne specjały?
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

[poprzednia][następna]