Jeszcze i jeszcze[2]. ZAMYKAMY.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 12, 2008 22:33

Jana pisze:Agn, wysłałam pw.

Ja też. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro lis 12, 2008 23:50

Sanna-ho - już rozesłałam wici za wzorkami pod Twoje zamówienie. :D

Aniu - jutro biorę się za kota dla Ciebie. Masz jakieś preferencje kolorystyczne, tonacja zimna, czy ciepła? Coś w błękicie, fiolecie, zieleni? 8)

A teraz troszkę o Hopi. Sama schodzi i wchodzi na łóżko, ale jakaś taka słaba mi się wydaje. Zmusiłam ja do przełknięcia trochę Conva ze strzykawki, potem troszkę sama popiła z miseczki.
Albert, jak ją zobaczył dziś po południu stwierdził tylko `to to strasznie wygląda`. :? Nawodniłam ją. Ona panicznie boi się strzykawek. Bidulka.

Anka, to odwodnienie wzięło się stąd, że Hopi od momentu przyjazdu niewiele je i pije. Tylko że ja staram się ją zachęcać i do jednego i do drugiego... ale widocznie za mało.

Z działu "Lepsze Wieści":
maluchy wreszcie zaczęły się porządnie leczyć - doxycykliną. Mam nadzieje, że wreszcie uda mi się zaszczepić Światełko i `wypchnąć` ją do DS, który cierpliwie czeka.

Agn

Post » Czw lis 13, 2008 0:04

a gerberek kurczakowy dla Hopi nie przejdzie?

bardziej smakowity niż conv, może by się obyło zupełnie bez strzykawki ;)

kciuki za Was :ok: :ok:

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Czw lis 13, 2008 8:07

ObrazekObrazek ObrazekObrazek

ależ on piękny :1luvu: - wiecie gdybym miała większe mieszkanie to mój M zgodził by się na więcej kotów (niż 3)Może ma ktoś do sprzedania pokój 10 m żebym mogła dołączyć do naszych 50m(2 pokoje):wink:
Agn a tak z ciekawości jakie duże masz mieszkanie??
Co do kolorków to poproszę w ciepłej tonacji :)
Obrazek

ania toruń

Od: Wto cze 06, 2006 14:14

Post » Czw lis 13, 2008 11:01

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lis 13, 2008 11:30

Agn proszę podaj mi nr konta, chcę cosik wpłacić dla Hope
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

Post » Czw lis 13, 2008 16:02

ania toruń pisze:ObrazekObrazek ObrazekObrazek

ależ on piękny :1luvu: - wiecie gdybym miała większe mieszkanie to mój M zgodził by się na więcej kotów (niż 3)Może ma ktoś do sprzedania pokój 10 m żebym mogła dołączyć do naszych 50m(2 pokoje):wink:
Agn a tak z ciekawości jakie duże masz mieszkanie??
Co do kolorków to poproszę w ciepłej tonacji :)

Aniu, powiem tak
Aga ma tyle metrow, ze moglabys miec wiecej kotow niz ona 8) :wink:
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Czw lis 13, 2008 16:19

Szkoda pięknego syjamka, że stracił domek. Odpowiedź Lidki na pytanie o metraż - dyplomatyczna. Widać metry to nie wszystko. Trzeba mieć to coś.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw lis 13, 2008 17:56

TyMa pisze:Szkoda pięknego syjamka, że stracił domek. Odpowiedź Lidki na pytanie o metraż - dyplomatyczna. Widać metry to nie wszystko. Trzeba mieć to coś.

Wiem że metraż to nie wszystko i mogłabym więcej kotów zmieścić i wiem że agn ma "to coś" :) Zapytałam z czystej ciekawości (co jest pierwszym krokiem do piekła- podobno)Agn chyba się nie gniewa?Ja się cieszę że mogłam się zaopiekować Fifą,Ufą i Paprochem.Nie raz jednak "chodzi mi po głowie" czwarty kot :roll: ale wiem że przynajmniej na razie nie mogę....
Obrazek

ania toruń

Od: Wto cze 06, 2006 14:14

Post » Czw lis 13, 2008 18:10

TyMa pisze:Szkoda pięknego syjamka, że stracił domek. Odpowiedź Lidki na pytanie o metraż - dyplomatyczna. Widać metry to nie wszystko. Trzeba mieć to coś.

Hmmm... zastanawiałam się co mam ja, a czego nie ma Ania. I już wiem - ja mam duże dziecko, a Ania ma małe, więc - Ania nie ma dużego dziecka. 8) Jakby miała duże dziecko do tego metrażu to by było oki. :lol:

No to po kolei.
Hopi ma dużo lepsze wyniki, niż te z sierpnia. Hematokryt jest nieco wątpliwy, bo nie wiadomo czy jego podniesienie ma związek z ogólną poprawą krwi, czy z odwodnieniem, ale parametry czerwonokrwinkowe się poprawiły znacznie. Dalej są `w dolnych stanach niskich` ale już w normie. Wysokie są płytki krwi - ponad normę. I przekroczony sód i chlor. Fosfor w normie; takoż kreatynina. Mocznik w górnych granicach normy. Wątrobowe - oki.
Odetchnęłam - widmo białaczki zostało zażegnane. Testy zrobimy przy powtórce badań - za miesiąc.
Żeby nie było zbyt fajnie, Hopi wyrzygała, to co zjadła. Może zbyt gwałtownie popiła wodą? I ma biegunkę - to pewnie po tym Whiskasie, którym usiłowałam przełamać jej niechęć do jedzenia. :roll: Dostała Taninal.
Ciągle nie mogę opędzić się od wrażenia, że coś ją boli. :? [`Coś` czyli łapki.] Na szczęście będzie można wprowadzić farmakologię - niestety, tabletki podajemy trzy razy dziennie. :roll:

Przemyś. Chodzi i zawodzi. Rany, ile ten kot gada. :roll: :lol: Od razu widać, że dorastał pod okiem filozofów. :wink: Chudy serdecznie go nienawidzi.

Bardzo Wam dziękuję za odzew na moja prośbę. :1luvu:

Agn

Post » Czw lis 13, 2008 18:11

ania toruń pisze:

Wiem że metraż to nie wszystko i mogłabym więcej kotów zmieścić i wiem że agn ma "to coś" :) Zapytałam z czystej ciekawości (co jest pierwszym krokiem do piekła- podobno)Agn chyba się nie gniewa?Ja się cieszę że mogłam się zaopiekować Fifą,Ufą i Paprochem.Nie raz jednak "chodzi mi po głowie" czwarty kot :roll: ale wiem że przynajmniej na razie nie mogę....

Niecałe 40m2.

A cztery to idealna liczba kotów w domu. :D

Agn

Post » Czw lis 13, 2008 18:29

Cieszę się, że wyniki Hope prawie dobre. No i najważniejsze - że nie ma widma białaczki. Tego samego bałam się u Charlisia, ale wyniki rozmazu (poza testem, któremu na 100% wierzyć nie można) rozwiały lęki.
Ja mam o tyle lepiej z Charlisiem i Gabrynią, że co jak co, ale do jedzenia to ich namawiać nie muszę :lol: (oczywiście pomijając okres choroby Charlisia, ale to co innego).
Mam nadzieję, że odpowiednią farmakoterapią da się trochę pomóc Hopi.
Trzymam kciuki za maleńką.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw lis 13, 2008 18:30

livy pisze:Agn proszę podaj mi nr konta, chcę cosik wpłacić dla Hope

Livy - :1luvu:
Dziękuję.

Agn

Post » Czw lis 13, 2008 18:40

Anka - też mam nadzieję, że leki zadziałają.

Z atrakcji dodatkowych. Światełko dorobiła się ropnia. Malutkiego, ale głębokiego. Na szczęście jest na antybiotyku. Wygoliłam futro dookoła, wyczyściłam, odkaziłam. Malutka mruczy. 8O :) Będzie dobrze.

Agn

Post » Czw lis 13, 2008 22:24

ufff jak dobrze że te wyniki lepsze :ok:

Hopko jesteś w najlpeszych z najlpeszych rękach. Zacznij jeść i sie nie wygłupiaj żeś niejadek.

Livy ogromnie dziekuję, za to wsparcie i wszytskie poprzednie dla Hopki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

[poprzednia][następna]