PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 12, 2008 12:26

Ale mam tez i dobrą wiadomość :)
Od piatkowego popołudnia Pirat vel Vigor mieszka z kolegą Pascalem oraz Iwoną i Piotrem :P
:dance2: :balony: :dance:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro lis 12, 2008 13:15

Cały czas kciuki za Niuńka trzymamy :ok: , żeby wreszcie te dolegliwości i choróbska poszły sobie won!

A Piratowi życzymy szczęścia w nowym domku :balony: To rozumiem, że dogadał sie z rezydentem?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lis 12, 2008 15:02

AgaPap pisze:A Piratowi życzymy szczęścia w nowym domku :balony: To rozumiem, że dogadał sie z rezydentem?

Nawet ostatnio Pascal mu uszy mył :P
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro lis 12, 2008 15:23

marcjannakape pisze:Ale mam tez i dobrą wiadomość :)
Od piatkowego popołudnia Pirat vel Vigor mieszka z kolegą Pascalem oraz Iwoną i Piotrem :P
:dance2: :balony: :dance:
:dance2:

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lis 12, 2008 15:33

Od czasu do czasu namawiałam domek na dokocenie Pascala. Strasznie cieszę się szczęściem Pirata (i opiekunów :) ) i ręczę, że kotek będzie miał jak w niebie. :)

Campanella

Od: Nie lut 17, 2008 13:16

Post » Śro lis 12, 2008 15:50

marcjannakape pisze:
AgaPap pisze:
marcjannakape pisze:A wieczorem będę wredną i nielojalną św... i postaram się wkleić zdjecie wkurzonego NP w pomarańczowym kołnierzu 8)

Wklejaj, wklejaj z chęcią popatrzymy na wk.. kotecka :D

Jakies tam zdjecia poroiłam, ale chyba nie wkleje, bo nie bede swemu chłopakowi siary robić 8)
NP wygląda jak ... Frankenstein :roll:
W sobote rano pogalismy do weta, ogolilismy połowę pleców i powycinalismy te paskudne zmiany. W efekcie NP ma 29 lub 30 szwów, jak sie nie pomyliłam w liczeniu.
Niestety od wczoraj gardzi jedzeniem i dzis wdrazamy wmuszanie gerberków :(
Do d...

nie wiem jak taka tortura się fachowo nazywa, ale normalnie zaraz napiszę do Femki, żeby napisała w tej sprawie do TOZ-u :twisted:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro lis 12, 2008 20:39

Mój Piracik... Mam nadzieję, że domek będzie podsyłał fotki.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Czw lis 13, 2008 8:43

Campanella pisze:Od czasu do czasu namawiałam domek na dokocenie Pascala. Strasznie cieszę się szczęściem Pirata (i opiekunów :) ) i ręczę, że kotek będzie miał jak w niebie. :)

Wczoraj wieczorem byłam u nich. Zdjecia porobiłam (jakieś), ale jeszcze nie miałam jak ich zrzucić.
Za to jak patrze na nich to serce mi śpiewa! Opiekunowie bardzo przejeci, ale i dumni ze zwierzaków. A to naważniejsze.
Z kolei Pascal :love: to taki przystojniacha, że ho, ho!
Pirat-Vigor na dzień dobry popatrzył na mnie z byka, jakby chciał powiedzieć: wyrzuciłas mnie to sie teraz odczep. No, ale później nie miał wyboru :twisted: i musiał pięknie mruczeć.
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw lis 13, 2008 8:48

Never pisze:
marcjannakape pisze:
AgaPap pisze:
marcjannakape pisze:A wieczorem będę wredną i nielojalną św... i postaram się wkleić zdjecie wkurzonego NP w pomarańczowym kołnierzu 8)

Wklejaj, wklejaj z chęcią popatrzymy na wk.. kotecka :D

Jakies tam zdjecia poroiłam, ale chyba nie wkleje, bo nie bede swemu chłopakowi siary robić 8)
NP wygląda jak ... Frankenstein :roll:
W sobote rano pogalismy do weta, ogolilismy połowę pleców i powycinalismy te paskudne zmiany. W efekcie NP ma 29 lub 30 szwów, jak sie nie pomyliłam w liczeniu.
Niestety od wczoraj gardzi jedzeniem i dzis wdrazamy wmuszanie gerberków :(
Do d...

nie wiem jak taka tortura się fachowo nazywa, ale normalnie zaraz napiszę do Femki, żeby napisała w tej sprawie do TOZ-u :twisted:

No własnie, nie rozumiem :roll:
Czemu tu jeszcze Femki nie ma? 8)

A mój Frankenstein śpi mi na grdyce prawie i kołnierzem kłuje w łoko :wink: No, ale w tym stanie (i wyglądzie :twisted: ) jestem mu to w stanie wybaczyć.

Bezczelna bez zmian, jak coś chce to śliczne oczka robi. Kroplówkuje sie i bezczelnie zostawa wszedzie swoje kłaki.

Za to PK sie rozbestwił :evil: . A dokładniej to rozbetwił go Michał - chłopak Madzika. Trojłapek nauczył się do mnie pyskować, a do tej pory był kotem niemym :roll: No i przychodzi i paca łapka, że on czeka na pieszczoty, i mam wszystko rzucic i sie nim zająć :wink:
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw lis 13, 2008 10:14

marcjannakape pisze:Za to jak patrze na nich to serce mi śpiewa! Opiekunowie bardzo przejeci, ale i dumni ze zwierzaków. A to naważniejsze.
Pirat-Vigor na dzień dobry popatrzył na mnie z byka, jakby chciał powiedzieć: wyrzuciłas mnie to sie teraz odczep. No, ale później nie miał wyboru :twisted: i musiał pięknie mruczeć.

Pascal był tyle lat jedynakiem, że obawiałam się zaborczości, a tu taka niespodzianka! Pirat go rozbroił :D. Im dłużej czytam o takich pozytywnych kocich symbiozach, tym bardziej sama łamię się na dokocenie.

Campanella

Od: Nie lut 17, 2008 13:16

Post » Czw lis 13, 2008 10:27

Campanella pisze:
marcjannakape pisze:Za to jak patrze na nich to serce mi śpiewa! Opiekunowie bardzo przejeci, ale i dumni ze zwierzaków. A to naważniejsze.

Pascal był tyle lat jedynakiem, że obawiałam się zaborczości, a tu taka niespodzianka! Pirat go rozbroił :D. Im dłużej czytam o takich pozytywnych kocich symbiozach, tym bardziej sama łamię się na dokocenie.

Łam się, łam 8)
:ok:
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw lis 13, 2008 10:32

marcjannakape pisze:
Łam się, łam 8)
:ok:

:wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw lis 13, 2008 10:38

jakiś donosik trza wysmarować? To ja bardzo chętnie :twisted:

Marcjanna, przykro mi, wiesz, dlaczego
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lis 14, 2008 9:17

No to wczoraj byłam moja wetka i jak zobaczyła NP to od razu powiedziała, ze mocznica.
kreatynina 11,8 mg/dl przy normie 1,8 :(
mocznik 422,6 mg/dl przy normie 60,0 :(
Reszty nie pamietam, ale watróbka tez nieszczególnie.
Póki co mamy 2 x dziennie dializę plus furosemid i antybiotyk (bo NP jeszcze się goi po wycieciu zmian).
W niedziele USG watroby i nerek oraz kolejne badanie krwi.
Na razie nie panikuje, bo chłopak całkiem dobrze się czuje. Poza tym o fatalnym stanie jego nerek i mozliwości zaprzestania ich pracy z dnia na dzień, wiedziałam od dawna...

Z dobrych nowin, to to, że wczoraj Niuniek samodzielnie zjadł Kattovitt dla nerkowców :dance2:

Bardzo prosze o kciuki.
Obrazek

marcjannakape

Post » Pt lis 14, 2008 9:22

Marcjanno, wielkie kciuki za was.

Mysle cieplutko nieustannie.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01