Wlasnie wrocilysmy. Wizyta pelna byla niespodzianek- Kellunia grzecznie pozwolila mi sie trzymac podczas pobierania krwi, wogóle sie nie wyrywala

(umieralam z dumy i ze szczescia) pozwolila tez obejrzec sobie zeby i... okazalo sie, ze ma ropne zapalenie (sic!) i ze zeby kwalifikuja sie do usuniecia

Bylam w szoku, bo przeciez pchelka miala usuwany kamien (nawet kly) podczas sterylki czyli calkiem niedawno

W zyciu bym jej teraz przegladu buzi nie robila- cale szczescie, ze pojechalysmy w sprawie siuskania. Profil nerkowy (i watrobowy i wszystkie) wypadl bez zarzutu

Niestety wyniki morfologii nie byly idealne: poziom plytek 900 jednostek (napisane bylo, ze gorna granica to 800)

Wet powiedzial, ze to od tych zabkow i ze tej wersji bedziemy sie trzymac (druga wersja to rak, ale wogole tego
nie przyjmuje do wiadomosci. Wet mowil, ze narazie nie ma
zadnych powodow do niepokoju). Dokladne wyniki wpisze jutro, bo oczywiscie tak sie zamotalam, ze zostawilam ksiazeczke i wyniki u weta

Kelly dostala tez 2 zastrzyki (antybiotyk i przeciwzapalny chyba), jutro napisze co dokladnie. Aha, mocz nie zostal zbadany, bo panienka zsiusiala sie po drodze i wszystko wsiaklo w poslanko, nie bylo czego wyciskac.
Teraz mam kicie obserwowac i jesli jeszcze beda sie pojawiac jakies problemy z sioo, to za 3 dni mamy sie pojawic ponownie. Kwestia sioo, to byl podobno skutek stanu zapalnego w buzce, ktory sial na reszte.
Wyobrazcie sobie, ze Fruzia jadla sobie suche, mokre i co chciala i ani razu nawet nie pisnela, a przeciez to musialo ja bolec

Ona jest taka dzielna

a ja nic nie zauwazylam, do glowy mi nie przyszlo po tak krotkim czasie od usuwania kamienia

moze Ona tym siusianiem pokazywala, ze cos jej jest... Najwazniejsze, ze w pysiu juz nic nie sieje, zostaly tylko siekacze.
Teraz Kellusia powoli dochodzi do siebie po narkozie, przyszla do mnie do pokoju i polozyla sie na kanapie obok. Jest jeszcze bardzo slabiutka, a buziuchna cala zakrwawiona- moja biedulka najdrozsza. zaraz biegne przetrzec jej pysio i utulic!!!
Mam nadzieje, ze teraz juz wszystko bedzie dobrze
KOCHAM TE PRZEDELIKATNA DZIELNA MALUDE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Troche zle sobie mysle o tym usuwaniu kamienia, a przeprowadzal je moj wet