jestem juz, ja zwykle wieczorami i noca mam czas na internet, wiec nie denerwujcie sie ze nic nie pisze w ciagu dnia
dzisiaj wybralam sie na pogawedke do tych kobiet
zrobilam notatki, wypunktuje wiec co by sie przydalo najbardziej
(wlacznie z tym o czym pisalam juz powyzej)
podsumowujac:
- jedzienie wszelakie:
produkty sypkie, jak cukier, maka, kasza, ryz...
konsewy: pasztety, ryby...
przetwory: dzemy, powidla, miod
gotowe potrawki w sloikach: sosy czy obiady typu Lowicz, uncle bens (spaghetii itp)
przyprawy podstawowe
herbata zwykla, mieta i uspakajajace - melisa
kawa
- do domu
koldra
koce
posciel
moze byc firana i zaslona (2 male okienka, maja karnisz dluzszy o dlugosci ok 2m, wysokosc pomieszczenia jest mala, max 2 m)
mikser!
dziewczyna marzy o magnetofonie na cd, ma juz jeden ale odtwarza tylko kasety, pytalam o plyty, jakiej muzyki slucha, powiedziala szczerze ze plyty ma-dostaje z gazet , slucha kolend (!) i inne, nie ma jednej ulubionej
sa bardzo wierzace, na scianie wisza religijne obrazki
pojemniki na sypka zywnosc/karme mile widziane
maja pralke "franie", ktora od jakiegos czasu wkreca rzeczy, musza bardzo pilnowac podczas prania by nie niszczyla rzeczy, moze ktos ma nie duza pralke tego typu na zbyciu?
automat raczej sie nie nadaje, odplyw ktory maja zrobiony jest to zwykla rura z ujsciem do dziury w ziemi, moze nie pomiescic wody ktora zrzuca automat
wirowki brak, byla ale padla
czajnik elektryczny, nowy, kupiony 2dni temu bo poprzedni sie zepsul
telewizor maja, ok 17/19 calowy, obraz w nim kiepski, moze to wina anteny?
kosmetyki podstawowe, szampon, krem do twarzy
chemia gospodarcza, podstawowa, proszek/plyn do frani/prania recznego, do plukania, plyn do naczyn
corka uczeszcza do osrodka wychowawczego dla niepelnosprawnych, tam potrzebne sa artykuly szkolne, farby, dlugopisy, flamastry, zeszyty (chce zeszyt z kotkiem

)
ubrania
starsza kobieta, wzrost ok 150cm, drobna, rozmiar ok 38, stopa 37
corka, wzrost ok 156-160, drobna jednak w okolicy talii zaokraglona, spodnie ktore mi pokazala mialy 30cali w pasie, stopa 36
przyjma cieple ubrania, buty, kalosze rowniez
leki
dziewczyna ma astme i padaczke
leki padaczkowe sa na recepte, przysluguja jej bezplatne
kupujae inhalatory (Beclazone 100, Flixotide...)
kobieta ma przelekle zapalenie spojowek, ma masci i krople do oczu lagodzace podraznienie, swietlik , Xalatan
ma zylaki, wiec wszelakie masci przeciwbolowe na bolace miejsca (venozel, naproxen itp)
przeciwbolowo rowniez Apo-naproxen, wymieniala tez biseptol (myslalam ze to wycofane)
cokolwiek dla dziewczyny, jakas torebeczka, bibelocik, jakis drobiazg z bizuterii, blyszczyk, perfumka, ladna ramka na zdjecia (obiecalam jej zrobic zdjecie z kotkami i wywolac), kalendarz na sciane
mala choinka do 1m wysokosci, ze swiatelkami i bombkami
moze choc troszke z tej listy uda sie im dostarczyc
dziewczyna kocha zwierzeta, jest bardzo oddana swoim kotkom, dba o nie, jak byly chore zakraplala kilka razy ich oczka
czekam na odpowiedz od kierowniczki osrodka wychowawczego, ma mi podpowiedziec co ona zauwazyla, co by sie najbardziej przydalo dla tych kobiet
i zdjecia ktore robilam dzisiaj i dwa dni temu
dziewczyna ze swoja mala ulubienica
(fragment pieca w tle)
i dzidzia sama na poscielach
starszy kocurek - Kropek