Rozliczenie 1% - głosowanie - wygrała Jopop

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Do kogo ma trafić pomoc? (kandydatury w kolejności zgłoszeń)

Ankieta wygasła Pon gru 01, 2008 0:11

Matahari
7
3%
CoolCaty
62
25%
Jopop
102
41%
Fundacja Sfinx
4
2%
pani Iza ze Szczecina
34
14%
Krysia z Borów Tucholskich
4
2%
Lesio u Izabeli
2
1%
For Animals Oddział Łódź
6
2%
10 kotów ze schronu w Cieszynie
17
7%
Mirka_t
8
3%

Liczba głosów : 246

Post » Pon lis 03, 2008 23:30

Cieszę się, że więcej osób zajrzało do wątku :) Rzeczywiście kwota nie jest zbyt duża, ale może chociaż trochę pomoże potrzebującym Futerkom. Osobiście nie mam zdania czy lepiej byłoby ją podzielić czy nie – bardzo proszę o opinie w tej sprawie, musimy to uzgodnić przed rozpoczęciem głosowania. Natomiast w innych kwestiach „techniczno – organizacyjnych” to sytuacja wygląda w ten sposób:
    Kwota może być wykorzystana na dowolne kocie potrzeby, ale tylko kocie. Tak więc niestety zakup samochodu raczej nie wchodzi w grę - dla pewności skonsultowałam dzisiaj temat w Vivie. Preferowane przeznaczenie to wydatki, które wymieniłam w pierwszym poście, czyli karma, żwir, klatki łapki lub wystawowe, sterylki, leczenie, leki.

Nie ma znaczenia czy pomoc trafi do kotów „fundacyjnych” czy osób prywatnych, to zależy tylko od głosujących.

Pomoc może być zrealizowana tylko „rzeczowo”, czyli za zakupy lub usługi weterynaryjne musi być wystawiona faktura lub rachunek na Vivę.

Głosować będziemy dopiero od 17 listopada, wtedy dodam do tematu ankietę. Na razie tylko zbieramy kandydatury.

Jeżeli są jakiekolwiek pytania lub wątpliwości - piszcie :)

Obecnie mamy osiem kandydatur (w kolejności zgłoszeń):
- Matahari
- CoolCaty
- Jopop
- Fundacja Sfinx
- pani Iza ze Szczecina
- Krysia z Borów Tucholskich
- Lesio u Izabeli
- For Animals Oddział Łódź

Mam nadzieję, że nikogo nie przeoczyłam, jeżeli tak to krzyczcie ;)
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt lis 07, 2008 0:49

Podrzucę

BAJKA-BB

Post » Pt lis 07, 2008 8:30

zgłaszam 6 kotów i 4 kociaki ze schronu dla psów w Cieszynie http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=83 ... sc&start=0

:(

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt lis 07, 2008 21:26

Czyli w tej chwili jest dziewięć kandydatur (w kolejności zgłoszeń):
- Matahari
- CoolCaty
- Jopop
- Fundacja Sfinx
- pani Iza ze Szczecina
- Lesio u Izabeli
- 10 kotów ze schronu w Cieszynie
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Nie lis 09, 2008 20:11

Bardzo proszę o pomoc dla Krysi z Borów Tucholskich. Pisałam o samochodzie, ze grat i przydałby się jakiś lepszy i chyba wykrakałam. Parę dni temu maluch Krysi został skasowany przez jakiś inny samochód. Krysia nie może w jej stanie chodzić tylu kilometrów piechotą przez las, to jej grozi śmiercią (jest chora na serce). Musi mieć jakiś srodek lokomocji. Wiem, że pieniądze z Vivy nie mogą być przeznaczone na samochód, więc może przeznaczyć to na zapas karmy, natomiast to, co mamy nagromadzone na karmę i to, co każdego miesiąca spływa od dobrych ludzi z miau poszłoby na samochód? Wiem, że jest wielu potrzebujących, wiem, że trudno wybrać, ale nie mam w tej chwili wyjścia, jak tylko wołać o pomoc dla Krysi.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Pon lis 10, 2008 20:31

Kandydatura, która chcę wesprzeć, juz została zgłoszona. Chciałabym tylko nieco więcej na temat jej działalności napisać. Czy to jest miejsce i czas na takie uzasadnienia?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon lis 10, 2008 21:16

Ja chciałabym zgłosić Mirkę_T.

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Wto lis 11, 2008 13:52

Femka pisze:Kandydatura, która chcę wesprzeć, juz została zgłoszona. Chciałabym tylko nieco więcej na temat jej działalności napisać. Czy to jest miejsce i czas na takie uzasadnienia?
Femko, miejsce na pewno jest dobre. A czas - nie wiem czy lepiej reklamować teraz czy w trakcie głosowania. A może i tak i tak ;)

Obecnie jest dziesięć kandydatur (w kolejności zgłoszeń):
- Matahari
- CoolCaty
- Jopop
- Fundacja Sfinx
- pani Iza ze Szczecina
- Lesio u Izabeli
- 10 kotów ze schronu w Cieszynie
- Mirka_t
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Wto lis 11, 2008 15:21

Bajka, dziękuję za odpowiedź.

Ja oddam swój głos na Łódzki Oddział Fundacji For Animals, która w Łodzi działa rękami annskr.
Ania stosunkowo mało udziela się na forum. Prowadzi swoje dwa główne wątki:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=72736&highlight=
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3307156#3307156 ten jest w moim podpisie.
Cały swój czas oddała kotom. Sama łapie kotki i wozi na sterylki, stanowi też bardzo sprawne wsparcie logistyczne dla wielu karmicielek, z którymi współpracuje. Ma na swoim koncie bardzo wiele kocich gniazd: na działkach, łódzkich podwórkach. Anka właściwie oddała tej działalności cały swój pozazawodowy czas, a wiem, że nierzadko praca zawodowa musi ustąpić obowiązkom kocim. Prowadzi już małe sterylkowe przedsiębiorstwo, w którym bardzo sprawnie pracuje sama i zarządza rzeszą współpracowników.

Druga rzecz, która każe mi podziwiać Anię, to jej absolutna gotowość niesienia pomocy innym osobom. Nie robi nic za kogoś, ale wskazuje drogi załatwienia spraw, radzenia sobie. Zawsze otwarta, zawsze bardzo chętna na przekazywanie własnych doświadczeń. Gdyby przesledzić jej działalność na forum, to niewiele jest łódzkich wątków pomocowych, w których nie nie stara się pomóc.
I bardzo wspiera, gdy innym sił albo cierpliwości nie wystarcza. Kiedy pożaliłam się Ani, że czuję się kompletnie bezradna wobec kompletnej nieruchawki karmicieli, sama dzwoni i dopytuje, jak sprawy idą. Gotowa była również pojechać tam ze mną i pomóc w uaktywnianiu karmicieli. Na szczęście na razie nie trzeba było.

Anka sterylizuje kotki wtedy, gdy pieniądze są i wtedy, gdy w lecznicach dług, a konto puste. Wiem, że w skrajnych przypadkach przeznacza na to swoje własne pieniądze. Bo kotki najważniejsze.

Wiem też, choć to są sprawy, o których dowiaduję się zupełnie przypadkowo, że Ania jako Ania (czyli pozafundacyjnie) każdego miesiąca wspiera osoby w całej Polsce finansowo. Ale, że to napisałam, Ania pewnie skróci mnie o głowę :D

Na liście kandydatów jest wiele osób, którym pomoc bezwzględnie się należy. Choćby Jopop, której zakres działalności mnie powala. Ale trzeba było wybrać jedną kandydaturę i musiałam przyjąć kryteria. Tym razem zdecydował lokalny patriotyzm.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon lis 17, 2008 0:16

Właśnie zaczął się 17 listopada, więc zmieniłam pierwszy post. Ankietę dodałam na 14 dni, więc powinna się skończyć 1 grudnia po północy. Mój czas realny różni sie trochę od forumowego, ale myślę, że kilka minut nie robi różnicy :D
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Pon lis 17, 2008 9:44

Zagłosowałam i innych też zachęcam :)

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon lis 17, 2008 11:04

Czy można jeszcze zgłaszać kandydatury?

Jeśli tak, to http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62389&start=1138

Jola_K bardzo potrzebuje wsparcia.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lis 17, 2008 11:07

Oddałam głos oczywiście na koty w Cieszynie (oczywiście ze względu na miejsce, w którym mieszkam), ale widzę, że jako jedyna...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon lis 17, 2008 11:28

Jana pisze:Czy można jeszcze zgłaszać kandydatury?

Jeśli tak, to http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=62389&start=1138

Jola_K bardzo potrzebuje wsparcia.

Popieram :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lis 17, 2008 11:30

Ja na Koty z Cieszyńskiego schronu
tam też potrzebna wielka pomoc :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

[poprzednia][następna]