POTRZEBNA POMOC!! Szczecin-p. Iza karmi ponad 100 kotów!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 09, 2008 18:56

Pojawił sie nowy wątek: "Spis kotów w Sopocie".

Pozwolę sobie zacytować pierwszy post:
"Wyczytalam we wczorajszej Gazecie Wyborczej ze na 4 str dodatku Trójmiasto ze będa liczyc bezpańskie koty w Sopocie i sa ankiety pzygotowane przez TOZ , ZEBY OCENIC SKALĘ BEZDOMNOSCI.
Zbieranie ankiet do 20 listopada.Ankiety dostępne w UM
Wtedy mozliwe będzie przygotowanie dziłań ,które poprawią los zwierząt np.przez strerylizację.
Napisane jest tez, ze zTOZ mozna dostać materiały do budowy budek.
Moze wreszcie coś się ruszy w Sopocie".

Czy może jest podobna akcja w Szczecinie? Może ktoś coś słyszal?

Anna3

Od: Śro wrz 17, 2008 18:38

Post » Nie lis 09, 2008 19:25

Obrazek
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Nie lis 09, 2008 19:40

Anna3 pisze:Pojawił sie nowy wątek: "Spis kotów w Sopocie".

Pozwolę sobie zacytować pierwszy post:
"Wyczytalam we wczorajszej Gazecie Wyborczej ze na 4 str dodatku Trójmiasto ze będa liczyc bezpańskie koty w Sopocie i sa ankiety pzygotowane przez TOZ , ZEBY OCENIC SKALĘ BEZDOMNOSCI.
Zbieranie ankiet do 20 listopada.Ankiety dostępne w UM
Wtedy mozliwe będzie przygotowanie dziłań ,które poprawią los zwierząt np.przez strerylizację.
Napisane jest tez, ze zTOZ mozna dostać materiały do budowy budek.
Moze wreszcie coś się ruszy w Sopocie".

Czy może jest podobna akcja w Szczecinie? Może ktoś coś słyszal?

gdyby tak było to byłby dzień święta kociarzy w Szczecinie
na dzisiaj to TOZ prowadzi akcję zbierania karmy na dokarmianie zwierząt 8O Wiem, bo w moja szkoła "zaprzyjaźniona" jest z TOZem - zrobiliśmy kilka akcji wspólnie.
Po kilka puszek ustawiają się dłuuuugie kolejki karmicielek - tych, które mają bliżej i mogą podjechać. Z siedziby TOZu do pani Izy jest ok 18 km czyli ponad godzina komunikacją miejską w jedną stronę. Wiem co mówiębo codziennie dojeżdżam do pracy w pobliże
Jedyną konkretną pomocą są bezpłatne sterylizacje i kastracje oraz pomoc weterynarza w niższej cenie (co po dodaniu kosztów przejazdu i czasu....sami wiecie)

może ktoś u nas przeczyta, pomyśli i zacznie działać tak jak w Sopcie
normalnie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

agiis-s

Post » Nie lis 09, 2008 20:02

Anna3 pisze:Witam :wink:
Na wykopywana ziemię z kwiatków dobrze robi folia aluminiowa. Albo kamyczki. U mnie folia działa.
Kwiatkow trochę jest, kotów też :wink:

A u mnie podziałała jedynie całkowita likwidacja kwiatów :wink: przynajmniej pamiętać o podlewaniu nie muszę, no i tych suchych listków odkurzać :lol: same pozytywy :lol:

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie lis 09, 2008 20:04

moje koty nie kopią - aż dziwne
bawią się za to w berka gryzionego w trójkę z psem

agiis-s

Post » Nie lis 09, 2008 20:17

Obrazek

agiis-s

Post » Nie lis 09, 2008 20:45

hopsnę wieczorkiem

agiis-s

Post » Nie lis 09, 2008 20:50

:pisanie: wyżej...wyżej...

Ja-Ba

Post » Nie lis 09, 2008 21:10

Witam Serdecznie Wszystkich!!!!!No farta miałam dzis strasznego ,zdązylam nakarmić wszystkie Kociaczki i sie deszcz rozpadal. Jak dobrze wszystkie już zjadly i polecialy do swoich tajemnych skryteczek, a ja nie zmoklam tak jak wczoraj!!!!No pomyślicie że to może glupie że się z takich pierdolek ciesze ale jak trzeba tyle kilometrow narobić i zmoknac i patrzec jeszcze na te biedne zmoknięte kociaki to jest się naprawde z czego cieszyc! :lol: Te biedne lapki taplające się w blocie i kaluzy. Te samochody chlapiące bezdusznie na kocie futra i mnie.No jest naprawde przykry widok wtedy. A one czekają, wiadomo! A ja musze być aby nie zawieść Ich i siebie.Mlyn dziś mialam z gotowaniem. I boję się pomyśleć co bedzie jutro. Oczywiście moi rybacy jutro nie plyną i aż dopiero w srode. Jak to drugie miejsce nie będzie miec jutro ryby to zalamka i znowu walka z korpusami. Najgorsze jest to że w tym moim miejscu jak nie ma ryby to wiem to już rano i wiem co robić dalej. A w tym drugim rybacy przyplywaja dopiero po poludniu i trzeba czekac.Kiedyś zimą też nie bylo ryby to rano nakupilam korpusow i zawalilam zamrażalnik.Po poludniu dowiedziałam się że rybacy mają rybę ale duża ilosc i mam brac wszystko albo wcale. Wiadomo że ryba krocej się gotuję. Wiadomo że w zasadzie jakby koty mialy wybierać to wolą rybę. W jednym miejscu jak dostają korpusy to nie chcą jeśc. No i tak się to wzsystko skonczyło że mialam zawaloną lodowkę korpusami i 3 skrzynki ryby, ktorą gotowałam w zawrotnym tempie żeby coś się nie popsulo. Dobrze że wtedy byl mroz i ryba stała w lodzie na dworzu. Ale zamieszanie z tym wszystkim bylo straszne.Dziś zdecydowalam że ponieważ zbliża się najgorsza pora roku, dla Kociakow i dla Mnie, narazie Nasze zakupy w Vivie, będa delikatne. Dziś poprosilam Agiss o zamowienie Worka Acany i dwoch woreczkow Kitekata. Myśle że spokojnie można robić mieszanki, tym bardziej że Acana jest bardzo polecana jako karma bardzo kaloryczna ze względu na ilośc bialka zwierzęcego. Oprócz tego co jest niewątpliwe ma doskonaly wplyw na futerko. A przecież wszystkim Nam zależy Zeby Nasze Kociaczki mialy piękne i wyjątkowe futerka?Generalnie raz już dawno temu Acana byla zamawiana , potem byla Acana z wygranej z Krakvetu i Kociaki byly nią zachwycone. W jednym tylko miejscu nie chcialy się przestawić i tam nadal dostawaly Kitekata. Dzis uslyszalam za plecami rewelacje na swój temat. Uslyszałam jak moja mlodziutka sąsiadka mowi do swojej koleżanki o mnie że karmie koty w calym Szczecinie!!!!!! :lol: Nawet nie mam zielonego pojęcia ile jest bezdomnych Kotów w calym Szczecinie ale wiem że z cala pewnością jest ich Bardzo wiele i to mnie przeraża. No to się doczekalam opnii co?No ale coż się dziwić jak ktoś ciągle widzi jak targam żarelko dla Kociakow?A zwlaszcza ktoś kto nie ma bladego pojęcia o skali całego problemu.Dzis pokazała się Diana.Piękna wielka Ruda kotka mająca Opiekuna Wirtualnego na stronach Vivy. DIana należy do grupy tych najbardziej wytrzymałych co śnieg i mróz im nie straszne. Podobnie jak Trusia, Szarusia czy Zezolcia. Tym bardziej byłam wczoraj w szoku że jej nie bylo, pomimo że lało. Ona ma wielki apetyt zawsze i zawsze przychodzi.I się wczoraj trochę zmartwilam jej brakiem. Za to dziś była czym zdjęla mi jeden z tysięcy problemow z glowy. Ten sam klopot był wczoraj z Rybcia. Taż nie przyszła ale dzis już byla i zajadała z wielkim smakiem. Pozdrawiam Was Serdecznie Kochani!!!!!!!!Pozdrawiam równierz Nasz wątek w Vivie i Naszych Cudownych Opiekunów Wirtualnych ktorzy Bardzo Nas wspieraja. Wiem że czytają rownierz Nasz wątek i wiem że otrzymują na bieżąco materiały z wątku. Dlatego od dzis pozwolilam sobie że będę na Naszym wątku umieszczać informacje dotyczace Kotkow mających Opiekunow Wirtualnych w Vivie. Jedynie zdjęcia będą przekazywane dalej bezpośrednio przez Agiss. Pozdrawiam Was Kochani raz jeszcze!!!!!! :lol: :lol:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie lis 09, 2008 21:20

właśnie skończyła się bitwa o książki na Kocim Bazarku wystawione wspólnymi siłami z Anną (dzięki wielkie) uzbierałyśmy 108 zł. za te pieniążki zamówiona zostanie kocia karma z przeznaczeniem na zimowe chłody.

wszystkim licytujacym bardzo dziękuję! :)

agiis-s

Post » Nie lis 09, 2008 21:23

jako nierozgarnięta nówka na forum proszę o prawo do zadania głupiego pytania: co to jest Viva? Też jakieś forum? gdzie jej szukać?
aaa... to trzy pytania :oops:

Ja-Ba

Post » Nie lis 09, 2008 21:24

hop :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie lis 09, 2008 21:25

ja mogętylko potwierdzić że Opiekunowie Wirtualni z Vivy! nieraz w bardzo ciepłych słowach odnosili się do pracy pani Izy chwaląc kotki, że takie grubiutkie i zadbane i mają lśniące futerko. Wszystkie zdjęcia idą na bieżąco - jeśli pani Iza bedzie pisała o tych kotach chetnie wyślę te opisy do opiekunów

agiis-s

Post » Nie lis 09, 2008 21:31

Ja-Ba pisze:jako nierozgarnięta nówka na forum proszę o prawo do zadania głupiego pytania: co to jest Viva? Też jakieś forum? gdzie jej szukać?

kto pyta nie błądzi ;)

Viva to fundacja na rzecz zwierząt - prowadzi stronę www.koty.sos.pl
wspiera wszystkich zajmujących się zwierzętami - kociarzy też
pomaga pani Izie i kilkunastu jeszcze innym osobom pomagajacym kotom

agiis-s

Post » Nie lis 09, 2008 21:31

Ja-Ba pisze:jako nierozgarnięta nówka na forum proszę o prawo do zadania głupiego pytania: co to jest Viva? Też jakieś forum? gdzie jej szukać?
JA-BA na pierwszej stronie naszego wątku jest odnośnik do Vivy. Tam jest wszystko o Naszych kotkach objętych Opieką Wirtualną. Sa też kotki oczekujące. Są wplaty opiekunów Wirtualnych i cała historia.Zapraszam!!!! :lol: No i Nasza Cudowna BAJKA bez ktorej nie byłoby to możliwe!!!!!! :lol:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia][następna]