STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 06, 2008 12:22

sabina skaza pisze:aga co łaska!!!!!!! ja będę płacić 20- 30 zł miesięcznie :)jak będzie nas dużo- to wypłyniemy szybko!!!!!!!!!!!!!

kochani- ma ktoś kota spełniającego te warunki?:

Witam pani Sabino i dziękuję za szybki odzew.Tak myślałam ,ze dobrze
trafiłam, więc pozwalam sobie na kontynuację wątku.Skoro baza jest
spora, rozwinę kwestię moich warunków. Chciałabym ,żeby to był raczej
kot żyjący do tej pory w domu, a nie wolnobytujcy i przyzwyczajony do
mieszkania( mam na myśli nie tylko kuwety)
po drugie pisząc o wieku 2, 3 lata miałam na myśli możliwośc określenia
usposobienia i charakteru zwierzaka- raczej spokojny i zakończony już
okres kocich szaleństw młodzieńczych. Nie znaczy to ,że nie zamierzamy
się z kotkiem bawic, wręcz przeciwnie, ale mieszkający z nami wspolnie
Dziadkowie (80+)po kilku miesiącach z nader aktywnym szczeniakiem łakną
pewnie troszkę spokoju -zwłaszcza, że zostawaliby na kilka godzin(
praca, szkoła) z nimi sami.
Podtrzymuję warunek sterylizacji/kastracji i prosze o pdsyłanie zdjęc i
krótkich opisów. Tymczasem czytam ksiązkę o kocich sprawach i
sprawkach.Mam nadzieję, ze nie jest Pani znużona moją drobiazgowością,
ale przecież ma to być towarzysz na kilkanaście lat ichciałabym żeby i
jemu z nami i nam z nim było dobrze. Pozdrawiam. mam jeszcze kilka pytań
w sprawie kocio-psiego spotkania, al eto może innymrazem. Pozdrawiam -
Barbara"

jest chętna pani, i warto by było jakiegoś naszego podopiecznego wyadoptować!!!!!

No niby Figa by pod wzgledem wieku i spokojnego usposobienia odpowiadała, tylko sterylkę by sie załatwiło, no tylko jeszcze trzeba ją wydobyć od W.

Jak nie Figa to może Pufcia - ma niecały rok, gdyby pani przypadła do gustu to wystarczy sygnał i ja zaraz umieszczam Pufcię u mnie w kuchni załatwiam sterylkę i tak przysposobiona po 10-14 dniowym pobycie u mnie mogłaby pójść do pani, chociaż pani chce kota z domu a nie wolnobytującego...

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw lis 06, 2008 12:25

żebym mogła dokonać wpłaty muszę mieć dane właściciela konta, dokładny adres z kodem pocztowym inaczej mi nie przechodzi przelew... :(

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Czw lis 06, 2008 21:08

W polu adresat ulica i kod pocztowy można wpisać cokolwieg. Najważniejszy jest numer konta bankowego. Błąd w adresacie nic nie robi. Błąd w numerze konta powoduje iż pieniążki trafiają nie tam gdzie trzeba.

A co do lampy myślę, że zamiat drogiej lampy przepływowej odkażającej tylko powietrze. Moim skormnym zdaniem powinniśmy roważyć zakup 2 lamp o działaniu otwartym. One nie tylko dezynfekują powietrze ale też i ściany podłogi oraz sufity. Fakt w czasie ich pracy pomieszczenie musi być wolne od zwierzaków czy roślin. Ale jest dużo bardziej skuteczna. Przy odkażaniu pomieszczeń po inwazji choroby zakaźnej.

Tu tylko trzeba powiedzieć uczciwie. Promieniowanie UVC nie leczy. To bezlitosny zabójca nie tylko bakterii ale też może też niszczyć przedmioty, poprzez odbarwienia przebarwienia czy wyblaknięcia. To nie jest 100% pewnik ale niestety taka ewentualność jest możliwa.
"..jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym"

http://WWW.CIAPKOWO.PL - może ty odmienisz ich los.

mariusz_s

Od: Pon gru 24, 2007 20:56

Post » Czw lis 06, 2008 21:50

Mariusz to taka nasza kopalnia wiedzy :) teraz już mogę zrobić przelew

m&j

Post » Czw lis 06, 2008 21:53

hej dziewczyny!!!!!!!! bardzo się cieszę, że nam gromadka PKDT się z dnia na dzień powiększa :)
moje namiary do banku, w razie jakby ktos potrzebował do przelewu podam na PRIV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)[/b]
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw lis 06, 2008 21:54

mariusz_s pisze:W polu adresat ulica i kod pocztowy można wpisać cokolwieg. Najważniejszy jest numer konta bankowego. Błąd w adresacie nic nie robi. Błąd w numerze konta powoduje iż pieniążki trafiają nie tam gdzie trzeba.

A co do lampy myślę, że zamiat drogiej lampy przepływowej odkażającej tylko powietrze. Moim skormnym zdaniem powinniśmy roważyć zakup 2 lamp o działaniu otwartym. One nie tylko dezynfekują powietrze ale też i ściany podłogi oraz sufity. Fakt w czasie ich pracy pomieszczenie musi być wolne od zwierzaków czy roślin. Ale jest dużo bardziej skuteczna. Przy odkażaniu pomieszczeń po inwazji choroby zakaźnej.

Tu tylko trzeba powiedzieć uczciwie. Promieniowanie UVC nie leczy. To bezlitosny zabójca nie tylko bakterii ale też może też niszczyć przedmioty, poprzez odbarwienia przebarwienia czy wyblaknięcia. To nie jest 100% pewnik ale niestety taka ewentualność jest możliwa.

Mariusz ma racje. Lampa UVC jest skuteczniejsza. Mam takowa w Ciapkowie i rewelacyjnie zabija zarazki. Znaczy sie teraz lampa czeka na nowa wkladke czyli zarowe.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw lis 06, 2008 21:59

m&j juz ci posłałam na priv swoje dane osobowe- nie chcę ich pisać na ogólnym...z różnych względów :wink:
no z mariuszem to trzeba dobrze żyć- taka kopalnia wiedzy jest nam potrzebna heheheh!!!!!!!!!!!
monika- no jasne że pufcię można by tej pani wkręcić- ale wyslij mi proszę jej fotki!!!!!!!!!jakby się pani na nia zdecydowała, to z racji że naprawdę jest to dzika kotka- można poprosić izabelę o pomoc przy sterylce :)
ja tez myślałam o fidze- tylko jak ją od faceta w razie niemca wydobyć?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Czw lis 06, 2008 22:01

wysłałam pierwsze pieniążki :) zrobiłam tak jak Mariusz kazał i przelew poszedł jak dojdzie to dajcie znać.

m&j

Post » Czw lis 06, 2008 22:33

dziekujemy!!!!!!! ja w sobote dam zlecenie w moim banku!!!!!! ten tydzień mam tak zawalony robotą, że nie mam w co rąk włozyć......

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw lis 06, 2008 22:39

Moja wpłata już doszła :D

Jutro poszukam rzeczy na bazarki, aby jak najszybciej uzbierać na lampę - m&j nie może doczekać się nowego kociaka, a bez lampy ani rusz :lol:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Czw lis 06, 2008 23:33

a myślicie, że jak będzie lampa to będę mogła wziąć kociaka?? bo jak już pisałam każdy mówi co innego i dzisiaj mi w schronisku promyk powiedzieli, że z lampą czy bez już nigdy nie powinnam brać niezaszczepionego kota :( Iza pracuje w schronisku o ile dobrze zrozumiałam więc może właśnie ona ostatecznie rozwieje moje wątpliwości odnośnie tej nieszczęsnej kwarantanny po kocim tyfusie :(

m&j

Post » Pt lis 07, 2008 9:51

m&j, jeśli lampa nie pomoże, to znajdziemy Ci po prostu kotka zaszczepionego albo takiego, który tyfus już przeszedł :) no problem 8)

yammayca

Post » Pt lis 07, 2008 10:30

sabina skaza pisze:m&j juz ci posłałam na priv swoje dane osobowe- nie chcę ich pisać na ogólnym...z różnych względów :wink:
no z mariuszem to trzeba dobrze żyć- taka kopalnia wiedzy jest nam potrzebna heheheh!!!!!!!!!!!
monika- no jasne że pufcię można by tej pani wkręcić- ale wyslij mi proszę jej fotki!!!!!!!!!jakby się pani na nia zdecydowała, to z racji że naprawdę jest to dzika kotka- można poprosić izabelę o pomoc przy sterylce :)
ja tez myślałam o fidze- tylko jak ją od faceta w razie niemca wydobyć?

Pufcia dzika - no nie zartuj :D w sensie wolnożyjąca to tak (że na skierowanie by można) nie no wiadomo poza tym Pufcia jest mniej dzika niż niejeden kot domowy :wink: ale nieważne gdyby miała iść do nowego domku a skierowań by nie było czy coś to i prywatnie opłacę sterylkę, no ale zobaczymy
Tu link do zdj. Pufci
http://www.allegro.pl/item468513301_kot ... o_dom.html

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lis 07, 2008 13:10

sabina skaza pisze:a teraz hymn pochwalny do naszej koleżanki, posiadaczki 24 kotów:

KOBIETO SERCA WIELKIEGO, PO ŚMIERCI BÓG OTWORZY CI NIEBO;
A KOCIE SKRZYDLATE ANIOŁY, BĘDĄ ŚPIEWAŁY CI SWOJE MRUCZOŁY,
W MLEKU BĘDZIESZ KOCIM KĄPANA, A WHISKAS- ZAMIAST SZAMPANA,
KITEKATEM BĘDZIESZ CZĘSTOWANA I ROYALEM OBRZUCANA!!!
KUWETY SAME BĘDĄ SIĘ OPRÓŻNIAŁY, A KOTY NIE BĘDĄ JUŻ JUŻ DRAPAŁY,
I ŻADEN SĄSIAD ZŁY JUŻ NIE NAKRZYCZY,
A NIEBO BĘDZIE PEŁNE SŁODYCZY,
I SPOTKASZ SIĘ W TYM NIEBIE Z NAMI,
BO MY NASZE KOCURY TEŻ BARDZO KOCHAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hymmmmmm...zapewniam, że nic nie chlapnęłam( żadnych % nie było....to chyba ta późna godzina tak na mnie działa i ukazuje kolejny z moich talentów hehehehhe)

Przepiękny wierszyk!!! Oddałaś w pełni moje marzenie: Spotkać się kiedyś ze swoimi wszystkimi kotami.
Dzięki!
Jak mi zostanie na koncie 5-10 zł to też wpłacę.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Pt lis 07, 2008 13:17

Kochani, na naszym koncie jest już 130 zł !!!!!! :dance2:

dziękujemy: Mariuszowi, m&j i Monice :D

Dziękujemy bardzo, jesteście kochani! :1luvu:

Czy możemy wystawiać bazarki na nasz PKDT? Czy też regulamin bazarków mówi, że trzeba określić na jakiego konkretnie kotka pójdzie kasa?

yammayca

[poprzednia][następna]