Bura... i inni - potrzebny DT dla trzech maluchów - Kraków

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 03, 2008 19:15

Nordstjerna pisze:He he. Na rotawirusa też są testy. Klub Paranoika ma namiary, gdzie je dostać. :mrgreen:

A może by tak tytuł wątku zmienić, na Klub Paranoika właśnie? :twisted:

ja chcę!

nie namiary, ale do Klubu

u kogo zapisy? 8)

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon lis 03, 2008 19:18

No, prezesa trza wybrać. I tytuł Paranoika Roku. ;-)
Jak na razie, to mam dwie kandydatury do tego zaszczytnego tytułu. :lol:
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pon lis 03, 2008 19:42

Nordstjerna pisze:Nanetko, nie martw się - my właśnie w takiej sytuacji wyadoptowaliśmy ekspresowo tymczaska Wirusa. Pojechał do stałego domku po jednej serii baycoxu, a już w domku profilaktycznie dostał powtórkę. Chodziło o to, żeby go wyrwać z siedliska infekcji, żeby się nie zarażał powtórnie. I było OK.
Mam nadzieję, że dalej jest OK, bo domek Wirusa co chwilę coś tymczasuje.

Też tak myślę :P My jesteśmy gotowi w 100% na przyjazd Małej. Czeka na nią już pół sklepu :lol: A drugie pół pewnie jeszcze wykupimy :roll:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Pon lis 03, 2008 20:28

Nordstjerna pisze:No, prezesa trza wybrać. I tytuł Paranoika Roku. ;-)
Jak na razie, to mam dwie kandydatury do tego zaszczytnego tytułu. :lol:

No ja to zupełnie nie wiem o kim mówisz, a Ty Sylwka, wiesz coś może na ten temat? :lol:
Obrazek Obrazek
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los

Brackish

Od: Wto sie 24, 2004 17:13

Post » Pon lis 03, 2008 23:43

Jaka paranoja? Odbiło Wam dziewczyny? Trollujecie nam wątek :wink: .
Profilaktycznie dodam jednak że ja nie chcę być prezesem :evil: choć obawiam się że jestem przodowniczką pracy w wymyślaniu pesymistycznych scenariuszy.
A tak na poważnie to muszę jeszcze raz zbadać Zenka i Kaśkę ale muszę złapać próbki z trzech dni (dobrze że "fi" kupali Zenka i Kaśki się różni bo wiadomo który jest czyj :wink: ). Aby leczyć Zenka muszę miec pewność że ma kokcydia inaczej nie warto ryzykować. Wszystkie dzieciaki muszą dostać baycox ale tym razem inny scenariusz. Ma być większa jednorazowa dawka. Lek działa ponad 50 godzin. Teoretycznie badanie Zenka i Kaśki powinnam zrobić w piątek i po pracy podać wszystkim małym baycox i może też moim kotom (oby to nie bylo konieczne). Jeśli mają być leczone to razem. To co działo się w weekend może być jak najbardziej przez kokcydia (tak myślą wetki niestety). Jeśli wszystko pójdzie sprawnie to w sobotę Mała pojedzie (no chyba mogę już napisać oficjalnie :D ) do nanetki i jej TZa.

edit: Ja to chyba ślepa jestem. Przecież nanetka jasno napisała że czeka. No cóż zmęczona jestem i niedowidzę. Miałam się opić ale chyba nie dzisiaj. Gruby mi zrobił prezent na imieniny :evil: . Drań.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto lis 04, 2008 11:17

Któryś chłopak wziął i nasikał mi na kołdrę. Przypuszczam który ale nie powiem, bo mi Nordstjerna napisze, że mam to na co zasłużyłam :twisted: . Wypuściłam bandę z przedpokoju. Tłukli się we dwóch na łóżku (Mała siedziała na oparciu i się gapila z politowaniem na braci) a ja poszłam robić im jedzenie. Jak weszłam do pokoju to już było pozamiatane. Dzisiaj w nocy zostaje mi spanie pod kocykiem.

SZUKAM BAYCOXU 5%

Sylwka

Post » Wto lis 04, 2008 12:23

Nordstjerna pisze:He he. Na rotawirusa też są testy. Klub Paranoika ma namiary, gdzie je dostać. :mrgreen:

A może by tak tytuł wątku zmienić, na Klub Paranoika właśnie? :twisted:

Poproszę info o testach. Do klubu się nie zapisuję bo jestem całkowicie normalna :twisted: (I już od 3 tygodni żadnej pp nie miałam :roll: )

Sylwka - za całokształt :ok:

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Wto lis 04, 2008 12:32

No właśnie gdybyśmy się nie cykały pobrać własnoręcznie krew od futer to byśmy mogły urzadzić lab u Nordstjerny na przykład :wink: . Rustie wysyłam pw.

Sylwka

Post » Wto lis 04, 2008 13:51

No ja to sobie tak myślę, że może my to się i cykamy, ale Nordstjerna raczej chyba nie :roll: :twisted: Kurcze może otworzymy prywatny interes: testy na lamlbie już od 40zl :wink: a resztę cen ustali Nordstjerna (naczelny laborant :D )
Obrazek Obrazek
Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los

Brackish

Od: Wto sie 24, 2004 17:13

Post » Wto lis 04, 2008 14:18

A kto się będzie kotami zajmował :twisted: ? :lol:

Patii

Od: Wto cze 10, 2008 9:05

Post » Wto lis 04, 2008 14:39

Patii pisze:A kto się będzie kotami zajmował :twisted: ? :lol:

Płatny personel z oszałamiających zarobków uzyskanych od członków Klubu Paranoika. :twisted:

Zgłaszam akces :mrgreen:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto lis 04, 2008 14:47

Ile wynosi składka? :twisted:

Patii

Post » Wto lis 04, 2008 15:19

Patii pisze:Ile wynosi składka? :twisted:

pewnie tyle, ile badanie kociego kału i moczu, antybiogram, test na lamblie, morfologia i biochemia krwi (pełny profil z rozmazem ręcznym) + zestaw testów na wirusówki :mrgreen:

dalsze badania - typu rtg, usg - można zrobić już po przyjęciu do Klubu :wink:

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Wto lis 04, 2008 15:41

Rany jak ktoś "obcy" czyta ten wątek to pewnie myśli że nam nieźle odwaliło :wink: .

Sylwka

Post » Wto lis 04, 2008 15:44

:strach: :ryk:

Patii

[poprzednia][następna]