...dziękuję przyjaciołom,za to że byliscie ze mną...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 02, 2008 13:03 Puchacz

...
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 2:35 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 02, 2008 13:11 Re: Puchacz

Legnica pisze:(...)
-syna dorosłego-pozwala się głaskać i znienacka atakuje rękę pazurami albo zębami [???}
-mnie-toleruje,ociera się,pozwala głaskać,podchodzi [???]
może doświadczony "kociarz"pomoże mi rozwikłać co chce nam przekazać Puchacz takim zachowaniem?O co mu może chodzi?
I jeszcze jedna ważna sprawa,kiedy widzi przez uchylone drzwi,Bojkota lub Kubę,fucha,prycha i STUKA ZĘBAMI,całą szczęką stuka głośno i patrzy na kota???Nie widziałam jeszcze takiego zachowania.Nie miałam też w domu dorosłego "pełno jajecznego".
???

A sam podchodzi do syna na głaskanie i atakuje? Poproś syna by go nie głaskał o ile kot wyraźnie nie podejdzie do niego i nie zacznie się ocierać, a i wtedy delikatnie i z wyczuciem głaskać. Pełnojajeczne kocury np. nie lubią ręki w okolicach ogona. Poza tym nie wiemy czy nie był bity i czy ręka na grzbiecie nie kojarzy mu się z bólem. Najlepiej jakby kot ocierał się o opuszczoną rękę.

Ty go prawdopodobnie karmisz i w Tobie widzi "zastępczą matkę". :)

Stukanie zębami to objaw frustracji kota. Tak np. zachowują się koty widząc przez szybę ptaka lub wiewiórkę. Prawdopodobnie nie chce ryzykowac starcia z domownikami, choć nie wykluczone, że jak się "odpasie" i zadomowi, to do starcia nie dojdzie.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie lis 02, 2008 13:24 Puchacz

...
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 2:36 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 02, 2008 13:38 Re: Puchacz

Legnica pisze:Syn pokazywał Mu najpierw pusta dłoń,żeby widział i mógł powąchać i wtedy właśnie następował atak,mimo że Puchacz sam podchodził.Jak by bał sie dłoni blisko pysia.Aktualnie syn wycofał się,ale uczestniczy kiedy ja "przesiaduję" z Puchaczem w łazience,teraz oboje podajemy Mu jedzenie.
Co do bliższej konfrontacji z moimi kotami,to raczej jestem na nie,Bojek jest kastratem,temperament flegmatyczny,bardzo uczuciowy"matkuje"niepełnosprawnemu Kubie,no a Kubuś ma 4 miesiące i nie widzi,On jest pozytywnie-naiwny,myślę że żaden z nich w takiej konfrontacji nie ma szans,Puchacz ma mocny charakter,mam wrażenie że wie czego chce i będzie do tego dążył,jest mimo głodu silny i zwinny.Bardzo mi Go szkoda,że musi przebywać w łazience,ale jeszcze bardzie sie boję efektów konfrontacji.

Póki co do konfrontacji bym nie dopuszczała :( Wiem jak ciężko jest trzymać kota w łazience ale ani Bojkot ani tym bardziej Kuba nie są gotowi na atak takiego kocura :( Mam nadzieję, że szybko uda się go wykastrować i może wtedy... Po kastracji będzie można też zacząć szukać mu domu i ogłaszać.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Nie lis 02, 2008 14:02

Puchacz jest pełnojajeczny i syn też :lol: -kocur czuje męskie hormony wydzielane w pocie dłoni-i stara się zdominować konkurenta-po kastracji to ustąpi-dlatego nie atakuje Ciebie i dziecka.Nasz kocurek gryzł naszego staruszka rottweilera,który go kochał-po kastracji z kocura zrobił się całuśny miziaczek!

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 02, 2008 14:06 Puchacz

...
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 2:36 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 02, 2008 17:11 Puchacz

...
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 2:37 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 02, 2008 17:33

Wiesiu, to masz teraz następnego kocurka :D
Odpierz PW
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Nie lis 02, 2008 18:35

Serdecznie zapraszam na bazarek, którego beneficjentami są: Puss i jej tymczasy, Legnica i jej Puchacz, Fundacja Azyl Nadziei i Schronisko Opole :) Tysiąc i jeden drobiazgów dla czterech beneficjentów :)

Zapraszamy!
Obrazek

Boo

Post » Nie lis 02, 2008 19:17 Puchacz

...
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 2:37 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Nie lis 02, 2008 21:01 Puchacz

...
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 2:38 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Pon lis 03, 2008 8:45 Re: Puchacz

Legnica pisze:Puchacz elegancko wszedł mi na kolana i pięknie nadstawiał głowę do głaskania,i zauważyłam że ON MA OBCIĘTE WĄSY I BRWI asymetrycznie z jednej str brakuje jednego a z drugiej drugiego ????????????????
Ktoś się zabawił?

Łoj, dziwne to :?

A ja przypomnę o aukcji, między innymi na Puchacza, zbieramy na pomoc 4 miejscom i ich kotom :)
Obrazek

Boo

Post » Pon lis 03, 2008 9:02

...
Legnica

Post » Pon lis 03, 2008 9:06 Puchacz

...
Legnica

Post » Pon lis 03, 2008 11:07

ej to nie tak żle-mój pers chociaz kastrat i mu smakołyki znosze- jest niejadkiem i wazy niewiele więcej...... :?
Serniczek

[poprzednia][następna]