Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Boo77 pisze:Mam wielką nadzieję, że znajdzie się kilka osób które będą mogły wesprzeć Cię finansowo. Kota trzeba przede wszystkim wykastrować i przebadać. Ja niestety jestem spłukana
Bardzo proszę proszę o pomoc dla Legnicy. Jest bardzo wyjątkową osobą i wiem, że doskonale zajmie się Puchaczem, niestety finansowo trzeba Jej pomóc!
Bardzo proszę!
Blue pisze:Jesli to dorosly kocur - to w sumie malo kto trzyma kocura nie kastrata w mieszkaniu. Z wiadomych powodow![]()
Jesli to kot rasowy (czy tez wygladajacy na takiego) - to male sa szanse ze byl kotem wychodzacym, a jesli tak bylo - to nie powinien sie zgubic i znalesc na Twojej klatce zaglodzony.
Jesli to kocur rasowy - to mozliwe ze jest cennym kotem hodowlanym i dlatego nie zostal wykastrowany.
Moze warto byloby znalesc lecznice w ktorej maja czytnik chipow?
Moze on ma chip?
Dziwne czasem sa koleje losow kocich - mi kiedys zdarzylo sie znalezc kota (na swojej wycieraczce) ktory zaginal 5 kilometrow dalej.
Wlasciciele oczywiscie porozwieszali ogloszenia w okolicach domu.
Skad wzial sie na mojej wycieraczce?
Nikt nie wie.
Moze tego biedaka ktos szuka?
Moze ktos np. ukradl samochod z kotem w srodku i kota wysadzil po drodze jak sie zorientowal?
Moze wydarzylo sie cos innego?
Skoro to kot wygladajacy na rasowego - to moze wejdz na jakies fora poswiecone danej rasie i pooglaszaj fakt znalezienia Puchacza?
Nie musisz podawac dokladnych szczegolow - zreszta, malo ktory opiekun kota nie ma jego zdjec, jak ktos sie zglosi to bedzie w stanie udowodnic ze to jego kot.
Bo moze ktos za tym Puchaczem placze?
Tylko szuka go gdzies indziej?
aamms pisze:Blue, widzialam fotki Puchacza..
Ewidentnie pseudopers..
Jego wygląd ma się nijak do standardu rasy kota perskiego..
Legnica pisze:Witamy wszystkich z samego rana!
Socjalizacja Puchacza na dzień dzisiejszy wygląda tak:
-dziecko-syna 7 lat,ignoruje [nie miał z nim bezpośredniego kontaktu]
-syna dorosłego-pozwala się głaskać i znienacka atakuje rękę pazurami albo zębami [???}
-mnie-toleruje,ociera się,pozwala głaskać,podchodzi [???]
może doświadczony "kociarz"pomoże mi rozwikłać co chce nam przekazać Puchacz takim zachowaniem?O co mu może chodzi?
I jeszcze jedna ważna sprawa,kiedy widzi przez uchylone drzwi,Bojkota lub Kubę,fucha,prycha i STUKA ZĘBAMI,całą szczęką stuka głośno i patrzy na kota???Nie widziałam jeszcze takiego zachowania.Nie miałam też w domu dorosłego "pełno jajecznego".
???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], misiulka i 152 gości