ADOPCJE PUCHATKOWA.. jak pomagac puchatym - dylematy s. 93

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 31, 2008 21:53

Jek pisze:I nie wódź nas na pokuszenie! Ale nie mówię ostatniego słowa. choć chodzi mi po głowie pewien dom - w rodzinie, gdzie przydałby się rudy emitent pozytywnej energii. Zawsze warto spróbować. Gdyby było bliżej to na pewno mogłabym wziąć na tymczas. Od ręki! A czy są w ogóle jakieś zasady gdy chodzi o tymczasowe przechowywanie zwierzaków?

Tak, tak - tymczas to ratunek dla niej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny na pewno powiedza Ci co i jak. Nie wiem jak w Puchatkowie, ale zazwyczaj podstawowa zasada to: domek musi cechowac odpowiedzialnosc i serce.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 31, 2008 21:59

Jak wrócę do domu to spróbuję poustalać co jak. No i oczywiście sprawdzę jak Kuma reaguje na innego kota na swoim ( bo już chyba uznała nasz dom za swój) terytorium. A tak w ogóle to chyba zaczyna tyć w oczach!

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pt paź 31, 2008 22:02

Jek pisze:Jak wrócę do domu to spróbuję poustalać co jak. No i oczywiście sprawdzę jak Kuma reaguje na innego kota na swoim ( bo już chyba uznała nasz dom za swój) terytorium. A tak w ogóle to chyba zaczyna tyć w oczach!
:ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :ok: :1luvu: :D

Czy Kuma to juz nowe pewne imie? Kto wygral :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Sob lis 01, 2008 5:56

Z imieniem to nic pewnego. Propozycji jest kilka.Musimy poczekać aż lepiej się poznamy, kto wie jakie cechu charakteru ujawni. A Kuma - od kumoszki, bo jak na razie to tylko koszyk w łapkę i na rynek!

Jek

Post » Sob lis 01, 2008 6:42

Jek pisze:Z imieniem to nic pewnego. Propozycji jest kilka.Musimy poczekać aż lepiej się poznamy, kto wie jakie cechu charakteru ujawni. A Kuma - od kumoszki, bo jak na razie to tylko koszyk w łapkę i na rynek!

:lol: :lol: :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lis 01, 2008 8:07

Dorota pisze:
Jek pisze:Z imieniem to nic pewnego. Propozycji jest kilka.Musimy poczekać aż lepiej się poznamy, kto wie jakie cechu charakteru ujawni. A Kuma - od kumoszki, bo jak na razie to tylko koszyk w łapkę i na rynek!

:lol: :lol: :lol:
:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Sob lis 01, 2008 9:49

Buzi dla Kumci...... :D
Serniczek

Post » Sob lis 01, 2008 11:38 Legnica

Witam wszystkich.
Jestem nowa na tym forum.Znalazłam lub mi podrzucono kocia,niechcący stałam się dla niego DT,kocio to oczywiście PUCHACZ :lol: dlatego wpisuję się tutaj.Może komuś zaginął?Może ktoś go szuka?Ja nie widzę żadnych ogłoszeń w mieście,mógł się błąkać od dawna.Jeśli ktoś z was słyszał że komuś na Dolnym Śląsku zginął persio,nawet dawno temu,to bardzo proszę o informacje.
Pozdrawiam.
Legnica

Post » Sob lis 01, 2008 16:26

o witaj.... :D zdjątko pokaż puchacia....
Serniczek

Post » Pon lis 03, 2008 13:09

Uwaga !!! osoby z okolic Bielsko Białej - w schronie jest młodziutki persik Pirat czarny bikolorek bez oczka. Ma rok i 2 miesiące .... Wykastrowany, oczko stracił przy porodzie.
strona schroniska http://www.schronisko.bielsko.biala.pl/zwierzeta.php
nr 25/125
Obrazek
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto lis 04, 2008 6:36

Uff! Po kilku pierwszych dniach w miarę spokojnych zaczyna się próba sił. Kuma nie chce korzystać z kuwety tylko upodobała sobie salon. strasznie obraża sie na zwrócenie uwagi. jak małe dziecko sprawdza na ile może sobie pozwolić. Czy wasze znajdki też tak robiły? jak temu przeciwdziałać?
Co do rudej z Orzechowic to niestety hipotetyczny domek wziął sobie kotka z działek. Kolejna bieda znalazła swój dom. Ale będę myśleć i pytać dalej.

Jek

Post » Wto lis 04, 2008 8:11

Jek pisze:Uff! Po kilku pierwszych dniach w miarę spokojnych zaczyna się próba sił. Kuma nie chce korzystać z kuwety tylko upodobała sobie salon. strasznie obraża sie na zwrócenie uwagi. jak małe dziecko sprawdza na ile może sobie pozwolić. Czy wasze znajdki też tak robiły? jak temu przeciwdziałać?
Co do rudej z Orzechowic to niestety hipotetyczny domek wziął sobie kotka z działek. Kolejna bieda znalazła swój dom. Ale będę myśleć i pytać dalej.

Wiewioreczka juz znalazla dom :D

U mnie problem siusiania poza kuweta pojawial sie bardzo czesto, by szczesliwie ustopic gdy kotulki odzyskiwaly poczucie bezpieczenstwa i gubily stres zwiazany z adaptacja. To bardzo czeste zjawisko, ale jesli bedzie sie utrzymywac moze warto zbadac uklad moczowy.
Trzymam kciuki i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto lis 04, 2008 8:56

cudny! Czy ktoś z Bielska jest i może wyciągnąć? Pomyslimy co dalej...pomożemy..... :) Niech ktos od nas zabierze plisss.... http://www.schronisko.bielsko.biala.pl/zwierzeta.php (jakby był jaki transporcik to mam w zaprzyjaznionej lecznicy miejsce na tymczasik i szukamy chałupki...)... :?
Serniczek

Post » Wto lis 04, 2008 10:55

ID: 0519/08
Gatunek: KOT [ PERSKA ] [ samica ]
Masc: szaro-srebrna
Waga: 3,500

Obrazek

Pomóżcie pliiisss..
Własnie jedyne wolne na razie miejsce zatkałyśmy czarno-białym z bielskiego schronu..

Nie mam żadnego pomysłu na DT dla tego niebieściuszka..
Za to służę pomocą w wyciąganiu ze schronu..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto lis 04, 2008 11:32

Eh.. Szkoda, ze wczoraj jej tam nie bylo..
Dobra. Jesli nikt sie nie zglosi, to dawaj ja do mnie. Bedzie pers zamiast spaniela. :twisted: (chociaz za jednym zamachem zabralabym chetnie obydwoje..)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

[poprzednia][następna]