rdzawa piękność MA DOM :))))) zdj str 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 23, 2003 17:42

Właśnie wróciliśmy po zawiezieniu kotki :D
Domek super, Piękność usiłowała jednocześnie chodzić i ugniatac łapkami tak jej sie podobało :D
Przyjemność ujawnienia się zostawiam na jutro Tajemniczej Damie :wink:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pon lis 24, 2003 8:07

tajemnicza damo odezwij się!!!!!! CZekamy na wieści o Piękności!!!1

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pon lis 24, 2003 9:22

To ja, to ja , to ja :lol:
Przyznaję sie, adoptowałam Piękność :dance: . Na razie jestem zawalona robotą, ale postaram się niedługo wszytko opisać ze szczegółami. Na razie tylko komunikaty :wink: :lol:

KOMUNIKAT 1
Kaska i jej TŻ wielkimi ludźmi są !!!!!!!!
przywieźli mi kotkę, robiac ponad 300km, wspaniale, że tacy ludzie istnieją :D

KOMUNIKAT 2
Cała moja rodzina jest zachwycona
Mama nawet myslała, ze kotka jest rasowa :wink:

KOMUNIKAT 3
Pięknosć nosi teraz imię PSOTKA
imię wybrała już dawno moja córka, która jest od pierwszej chwili w niej zakochana :lol:

KOMUNIKAT 4
Zdjecia oczywiscie bedą
ale potrzebuję troche czasu, mam tylko zwykły aparat :oops:

A teraz oczekuję na gratulacje :wink: :lol:
Obrazek

Alanta

Od: Wto maja 14, 2002 12:44

Post » Pon lis 24, 2003 9:24

GRATULACJE!!!!!! :lol: :lol: :lol: :balony:

Czekam na reportaż!!!! 8)

dziuba

Od: Czw lip 18, 2002 17:11

Post » Pon lis 24, 2003 9:24

GRATULUJEMY DOKOCENIA :balony: Wiwatujemy na cześć domku :balony: Oby Wam zawsze dobrze było.......

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pon lis 24, 2003 10:27

Gratulacje :dance: :balony: :dance2:
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pon lis 24, 2003 10:36

GRATULUJĘ :!: :!: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lis 24, 2003 13:55

No, skończyłam właśnie skomplikowane obliczenia, mogę zdać relację...

Kotka szukałam już od jakiegoś czasu; odkąd rodzice się wyprowadzili i zabrali naszą Perełkę, był nam smutno bez kotka (Batko, ja się właściwie okociłam, a nie dokociłam :wink: ). Po doświadczeniach z naszą wredną kocicą, postanowiłam znaleźć przez forum łagodnego kota-przylepę, który nie drapałby za każdym razem mojej siedmioletniej córki. Miał to być wg mojej córki burasek, szylkreta poza mną nikt nigdy z rodziny nie widział (mój TŻ widząc zdjęcie kota spytał "czemu on jest taki brudny" :lol: ). Parę osób z forum wie, że szukałam kotka, pisałam na priva m.in. w sprawie Szczapki, ale Pliszkowa mnie uprzedziła. Wiedziałam, że będzie problem z transportem, dlatego gdy Kaska zaproponowała przywiezienie kotki, myślałam, że zwariuję z radości (Kasiu, jeszcze raz dziękuję, macie oboje WIELKIE SERCA !!!). :D

Wszystko organizowałam w tajemnicy przed córką, przy pełnym poparciu TŻ-ta. Dowiedziała się, że będzie miała kotka dopiero, gdy do nas dotarł. Dziecko tak mocno to przeżyło, że po wyjeździe Gości rozryczała się straszliwie. Kotce wyraźnie się spodobało u nas, zaraz zaczęła udeptywać podłogę, obeszła wszystkie kąty. Na jedzenie się rzuca i zmiata wszystko jak odkurzacz, pięknie korzysta z kuwety (rano był qpal). Michy pilnuje do tego stopnia, że próbowała spać przy niej na taborecie, ale spadła :lol: . Jest jeszcze dosyć płochliwa, gdy słyszy klucz w drzwiach ucieka pod kaloryfer, schodzi nam z drogi, za to biega już za moją córką. Kaśka mi pokazała, ze na klaśniecie w dłonie ucieka i wie, ze nie wolno robić tego, co robiła w czasie klaśnięcia :wink: . Dziś muszę zamontować drapak, bo dorwała się już do tapczanu...
Daje się córce nosić i memlać; śmiesznie wygląda, jak dziecko niesie pod pachy kota, a łapy prawie ciągną się po ziemi :lol: 8O :lol: . Spała chyba ładnie w nocy, przynajmniej nic nie słyszałam. Jest cichutka, gada gdy czuje jedzenie albo chce wyjść z zamkniętego pokoju. TŻ jest zachwycony kotką, wczoraj słyszę "choć, choć szybko, zobacz jak ona ugniata taboret !!!" :smiech3: Przyłapał kotkę, jak chłeptała wodę z nieprzykrytego akwarium rozrodowego, w którym ma ok. 50 maciupeńkich rybek (pewnie jakąś rybkę dorwała :strach: ), już myślałam, że kot oberwie, a TŻ się tylko roześmiał i przykrył akwarium szybą ... 8O
Zadzwoniłam po mamę i przyjechała pomóc mi kotkę wykąpać, bo była bardzo brudna, i o dziwo kot zupełnie nie protestował, dał się wykąpać i wysuszyć ( a nasza czarna kocica nie dość, że gryzie, to jest jeszcze przez cały dzień obrażona :evil: , fajnie jest móc obserwować koty o zupełnie odmiennych charakterach). Mama była przekonana, że to kot rasowy, chyba myśli, że ją w konia robię :wink: .
Dziś idziemy do weta, porozmawiam z nim od razu o antykoncepcji, musze się jeszcze doszkolić w tym względzie.

PS. jak sobie radzicie z ugniataniem ?, może to i fajnie wygląda, ale z moich kołder niedługo strzępy zostaną... :cry:
Obrazek

Alanta

Post » Pon lis 24, 2003 13:58

Z uganiatniem? No, obcinamy pazurki?
A poza tym gratuluję zakocenai i strasznie się cieszę!
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Pon lis 24, 2003 14:09

Gratulujemy okocenia :D

(A szylkrety to piękne są....)

M + 2 ogony (w tym jeden szylkretowy)
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Pon lis 24, 2003 14:40

Gratuluje!
Kicia przesliczna :love:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Pon lis 24, 2003 17:01

Musi się Psotce bardzo podobać, u nas ugniatania takiego nie było :D
Pewnie się jednak przy pozostałych kotach, aż tak dobrze nie czuła :D
A teraz ma własny domek i swoich własnych ludziów z Twoją córą na czele :D :D :D

Co do antykoncepcji to wszystkie moje są lub będa ( Bazylia 3 grudnia) wysterylizowane. Tylko córke musisz przygotować, że Psotka będzie chora, ale wkrótce wyzdrowieje, tak żeby się nie przestraszyła jej stanu po operacji :D

PS. mama nadzieję, ze dużych strat w rybkach nie było :wink:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Pon lis 24, 2003 17:10

Gratuluję serdecznie!!!

Oooo... Szczapka nie dałaby sie tak nosic pod pachą, oj nie... :roll:

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto lis 25, 2003 11:06

Dziekuje wszystkim za zyczenia i gratulacje, to miłe :D

Chyba niewłaściwie dobrałyśmy imię, Psotka jest wyjatkowo grzecznym i spokojnym kotem, po powrocie z pracy znalazłam tylko puszkę wyciagnieta z kosza, innych szkód nie było. Do weta nie zdążyłyśmy wczoraj, wizyta przesunieta na dziś...
Obrazek

Alanta

Post » Śro lis 26, 2003 8:58

Psotka była u wetki, jest okazem zdrowia. Wazy 3,3 kg, uszy zdrowe, temp. prawidłowa. Jest trochę młodsza, niż oceniła Kaska, ma ciut ponad pół roku (dopiero co skończyły jej wychodzic zęby), tak że urodziny wetka oszacowała na 15 maja :D . Została odrobaczona, sierś ma zdrową, mały strupek na uchu już się prawie zagoił. Wetka była zachwycona umaszczeniem :lol: . Ze sterylką musze poczekać do pierszej rujki, ale nie pali sie, bo kotka nie bedzie wypuszczana. Dosyc dużo wetka bierze za sterylkę, 150zł - musze zaczac odkładać kase, czy u Was też są takie ceny, czy mam zacząc szukać tańszego weta ? 8O I jak sprawdzic, czy to jest właśnie ten wet, czy ma dobry gabinet, wypytać znajomych, którzy mają zwierzęta ? (na forum nie ma nikogo z mojej miejscowości)
Obrazek

Alanta

[poprzednia][następna]