CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(58) ośmiolatek z interwencji :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 29, 2008 10:16

Miętus jest niezwykle towarzyskim kotem. Szybko i bezproblemowo adaptuje się w nowym miejscu. Uwielbia towarzystwo zarówno ludzi jak i innych kotów, zresztą ze wzajemnością. Uczestniczy we wszystkich czynnościach domowych, od przygotowywania posiłków, poprzez sprzątanie, pranie, pisanie postów na forum po oczywiście wspólne spanie w łóżku, które tylko z nazwy należy do człowieka. Jak już wcześniej wspominałam, mruczy nieustannie i najgłośniej ze wszystkich kotów w domu.
Kokos jest nieśmiały, ostrożny, ale wyraźnie wykazuje potrzebę kontaktu z innymi, nawet z człowiekiem. :) Na początku naszej znajomości ukrył się tak skutecznie, że jedynie resztki zdrowego rozsądku sprawiły, że nie popadłam w paranoję i nie uwierzyłam w samoistne znikanie kotów. Na zaufanie Kokosa trzeba sobie troszkę zapracować, zawłaszcza jeżeli jest się człowiekiem. Kokosek mimo pozorów nieufności tak naprawdę jest wielkim przytulaskiem i myziakiem. Uwielbia zabawy zarówno te czysto kocie, jak i te z człowiekiem.
Wspólnie z Miętusem stanowią taki zgrany duet i uzupełniają się nawzajem, ideałem byłoby znaleźć dla nich wspólny dom, ale myślę, że obydwaj mają tak pozytywne nastawienie do innych kotów, że mogłyby też mieć nowe kocie towarzystwo.
Obydwaj jednak nie są typem jedynaków, ale jak wiadomo ogólnie lub też mniej ogólnie: co dwa koty to niejeden.

A tak poza tym to zostaliśmy zaatakowani przez robale, ale nie damy się :twisted:
Kiwaczek i Spółka zapraszają http://www.kiciokociolek.blogspot.com/
Obrazek Obrazek

bea69

Od: Nie wrz 28, 2008 19:30

Post » Śro paź 29, 2008 11:28

majkowiec pisze:Adria...dałabyś jakieś aktualne zdjęcia swoich < maluchów>.... :wink:

Dalabym gdybym miala :twisted: Niesety większość zdjęć nadaje sie do ukladania puzzli, bo albo widac tylko ogonek, albo końcówka uszka :lol: Takie mi się tymczasy nie współpracujące trafiły 8)

Aspazja kotka trzpiotka :D Ma swoje zdanie i sposoby, aby je skutecznie egzekwować. Chociaż lepiej by tu brzmiało wymuszać :twisted: Jak nie da się ukraść, to da się panicie wybuziać i pańcia-mięczak da wszystko, bo przecież to taki milutki kociak :oops:
Wymarzony dom dla niej z innym kotem, bo jako jedynaczka może zamienić się z nudów w szkodnika niszczyciela. Bardzo skoczna i pomysłowa 8) Właściciel nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez tego kota :twisted:

Obrazek Obrazek

Angelo spokojny, łagodny, troche nieśmiały. Nabiera pewności w towarzystwie innych kotów. Ma krótszy ogonek od innych kotów, le za to grubszy :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

Paulo ...hmm, nie mam co o nim napisac..to poprostu czarnuch :twisted: Uwielbia zabawy z innymi kotami. Psoci wtedy na calego. Nieśmiały w stosunku do człowieka.
Dziwnym trafem skumplował się z Folkiem.

Obrazek Obrazek

Folk zrobił się odważniejszy. Chętnie przychodzi na głaski. Uwielbia inne koty. Wiecznie chodzi przyklejony do jakiegoś footra :lol:

Negrii do czlowieka przychodzi głownie wtedy kiedy w ręce jest jakiś smaczny kąsek. Najlepiej wtedy nie zwlekać, tylko czym prędzej poczęstować panienke, bo inaczej sama sobie upoluje :twisted: Ostatnimi czasy robi jednak postępy. Daje się głaskac i nawet mruczy.

Jazz to wielki kawał kota. Wspaniały charakter. Dogaduje się absolutnie z wszystkimi. U mnie pelni role kociego terapeuty. Również dla ludzi wspaniły koci przyjaciel.

Obrazek Obrazek

Texas i kropka wyszły już z ukrycia, ale kontaktu ze mną nie szukają. Chociaż Texas ostatnio się postarał i ugryzl mnie w palec. Mieliśmy różne zdania na temat poruszania się po domu. On stwierdził, że skoro psy chodzą po schodach, to on bedzie po poręczy. Musze pisać kto wygrał? :evil:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro paź 29, 2008 14:28

Adria jak Ci pięknie wychodzi robienie zdjęć bez aparatu :twisted:

Chyba ja będę musiała się postarać i napisać coś nowego o swoich potffforach :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro paź 29, 2008 15:48

Adria pisze:Aspazja kotka trzpiotka :D Ma swoje zdanie i sposoby, aby je skutecznie egzekwować. Chociaż lepiej by tu brzmiało wymuszać :twisted: Jak nie da się ukraść, to da się panicie wybuziać i pańcia-mięczak da wszystko, bo przecież to taki milutki kociak :oops:

A na nas mowi... :twisted: :twisted: :twisted:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro paź 29, 2008 15:57

alareipan pisze:
Adria pisze:Aspazja kotka trzpiotka :D Ma swoje zdanie i sposoby, aby je skutecznie egzekwować. Chociaż lepiej by tu brzmiało wymuszać :twisted: Jak nie da się ukraść, to da się panicie wybuziać i pańcia-mięczak da wszystko, bo przecież to taki milutki kociak :oops:

A na nas mowi... :twisted: :twisted: :twisted:

bo Ciebie to bym jeszcze zrozumiala, ale Krzysztofa zupelnie bym nie podejrzewala 8) :lol:

Bardzo proszę o kciuki, bo jak wszystko pojdzie tak jak sie zapowiada to...nie napisze, żeby nie zapeszyć 8) :twisted:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro paź 29, 2008 16:03

Kciuki! :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Śro paź 29, 2008 16:28

Bo kto po buziaczkach nie wymięknie :wink:

Nie wiem za co, ale :ok: :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro paź 29, 2008 16:56

ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Śro paź 29, 2008 17:44

ja też, ale chciałabym wiedzieć za co :lol:

Ana_Zbyska

Od: Śro kwi 16, 2008 18:20

Post » Śro paź 29, 2008 18:04

:ok: :ok: :ok: to ja też :lol: ciekawe, kto jest bohaterem tajemniczych kciuków :wink:

"Moja" Nebraska już dawno w domku, więc poproszę o kolejnego wirtualnego kotecka :P Ciekawe, czy też tak szybko jak Nebrasia znajdzie domek :D

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Śro paź 29, 2008 18:18

Dosia się przypomina:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"moja" cudowna Martini:
Obrazek

Obrazek

Ana_Zbyska

Od: Śro kwi 16, 2008 18:20

Post » Śro paź 29, 2008 20:14

MIĘTUSEK I KOKOSEK MAJĄ DOM!!!!!!!!!!!!!

:balony: :dance: :kitty: :dance2: :balony:

agata.g

Od: Czw sie 07, 2008 18:23

Post » Śro paź 29, 2008 20:18

agata.g pisze:MIĘTUSEK I KOKOSEK MAJĄ DOM!!!!!!!!!!!!!

:balony: :dance: :dance2: :dance: :balony: :ok:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Śro paź 29, 2008 21:00

agata.g pisze:MIĘTUSEK I KOKOSEK MAJĄ DOM!!!!!!!!!!!!!

Bardzo się cieszę :dance: :dance2: :dance:

Z kciukami nie odpuszczajcie, bo mam nadzieje, że to nie koniec 8)

Powiem w tajemnicy, że trwają rozmowy. Może szczęście uśmiechnie się do Kenii, i Tatianki, i jeszcze kilku maluszków 8) :)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro paź 29, 2008 21:02

To juz wiadomo za kogo były kciuki :D
Kokos i Miętus :dance: :dance2: :dance: :balony:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

[poprzednia][następna]