POTRZEBNA POMOC!! Szczecin-p. Iza karmi ponad 100 kotów!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 28, 2008 21:15

Klatkę moge wypożyczyć. Jedna jest wolna.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto paź 28, 2008 21:48

Wiram Serdecznie Wszystkich!!!!!!Dzięki tetepatii Wiory i mojemu wczorajszemu targaniu Pysiolka dziś kotek byl wyjątkowo grzeczny. Zadnego numeru mi nie odstawil. Ja dzis za to zrobilam super budke zimową dla Ogonka. Mialam wczoraj wiele szcześcia bo jak karmilam Ogonka to wlasnie przyjechał ten Pan u którego na działce je Ogonek, tzn ma wstawiane przez siatkę jedzenie za plot bo tam jest bezpieczny. Tam chodzi wiele osob z psami i to takimi dużymi agresywnymi.Wiec zagadalam do tego Pana że moglby mi tą furteczka otworzyc to przyjde jutro i posprzątam troche. Kilka misek mi odfrunelo daleko bo lekkie. Pan chcial otworzyc i klodka sie rozpadla. No to ja szybko z tematem że jak już otwarte to ja przyjde jutro posprzatać a jakby to nie był okropny problem to może moglabym temu biednemu kociaczkowi budke od razu wstawic bo mam taka fajna zimowa a kociak tak sie tula odkąd mu okienko piwniczne zamknęli. Oczywiscie nic nie mowilam że Ogonek ma już jedna budkę ale taka niezbyt ciepla a taką porzadna to nie mam gdzie postawic bo zaraz ktos zniszczy. Tak wiec Pan sie zgodzil. Mial wieczorem inna klodke zalożyć a ja strasznie sie dzis śpiesząc ze wszystkim zrobilam super budkę dla Ogonka i mu zainstalowalam.Postawilam obok jedzonko żeby latwiej trafil do swojego azylu. Bardzo sie ciesze bo budka powinna tam byc bezpieczna a i Ogonek tez. Wysylam zdjecia do Nifredil to zaraz zobaczycie jak super zakamuflowana budka w krzakach ze nic prawie nie widać.Wieczorem jak bylam u Ogonka po tym jak juz go dzis dwa razy nakarmilam bo raz to jak budke instalowalam ale go nie bylo. No to wieczorem nie bylo jeszcze tej klodki i weszlam tam z Ogonkiem zeby mu to cale jego krolewstwo pokazac. Zorientowalam sie że nie widzial tej budki bo jedzenie bylo w miseczce. Widac wczesniej zjadl tylko to co mu potem wstawilam za siatka. Bardzo sie ciesze że ma cieplutka budkę na zimę. Odetchnelam z ulga.Bo zawsze mi sie taki zmarzniety wydawal. Dzis zrobienie budki od a do z zajelo mi niecale pol godziny. Wczoraj troche dlużej. Niedlugo będę robić te budki w ekspresowym tempie. Pozdrawiam Wszystkich Bardzo Serdecznie!!!!!!!

iza71koty

Post » Wto paź 28, 2008 22:03

bardzo mi przykro pani Izo że się nie udało. Proszę jednak nie krzyczeć na nas - ja swojego zdania na temat przynoszenia chorych kotów nie zmienię, a pani przecież nie musi się ze mną zgadzać.

Nie czuję się winna temu, ze kociak nie żyje i jeśli ktoś ośmieli się mieć pretensje do nifredil że poparła moje zdanie na forum to musi się liczyć z konsekwencjami.
Pomagamy tak jak możemy pełni podziwu dla tego co pani robi, jednak nie jesteśmy wszechmogący - chory, słaby kociak miał prawo nie przeżyć, bo takie są prawa natury i proszę nie obarczać nas za ten stan. Może raczej tego, kto nie zadbał o wysterylizowanie kotki, czy kogoś kto wyrzucił koty z domu.
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto paź 28, 2008 22:09

mam pytanie czy dotarła karma z vivy?

agiis-s

Post » Wto paź 28, 2008 22:12

agiis-s pisze:bardzo mi przykro pani Izo że się nie udało. Proszę jednak nie krzyczeć na nas - ja swojego zdania na temat przynoszenia chorych kotów nie zmienię, a pani przecież nie musi się ze mną zgadzać.

Nie czuję się winna temu, ze kociak nie żyje i jeśli ktoś ośmieli się mieć pretensje do nifredil że poparła moje zdanie na forum to musi się liczyć z konsekwencjami.
Pomagamy tak jak możemy pełni podziwu dla tego co pani robi, jednak nie jesteśmy wszechmogący - chory, słaby kociak miał prawo nie przeżyć, bo takie są prawa natury i proszę nie obarczać nas za ten stan. Może raczej tego, kto nie zadbał o wysterylizowanie kotki, czy kogoś kto wyrzucił koty z domu.
Wiem Agiss!Ja nikogo nie obarczam. To ja teraz mam wyrzyty sumienia.

iza71koty

Post » Wto paź 28, 2008 22:14

agiis-s pisze:mam pytanie czy dotarła karma z vivy?
Tak dotarla!WIELKIE DZIEKI!Zaraz wyślę zdjecia.Facet mial awarie bo mial wypadek ale jakos do mnie dojechał.

iza71koty

Post » Wto paź 28, 2008 22:19

ojoj pani Izo Ogonek pewnie szczesliwy :!: :lol: no i jak obiecalam tak zrobilam telepatycznie do Pysiolka no i prosze jaka zmiana.mam nadzieje ze tak juz zostanie.pani Izo jutro mama przeleje pieniazki za nasze kociaczki.bazarek narazie stanal w miejscu ale do 2 jeszcze troche takze mam nadzieje ze sie jeszcze ruszy a w przyszlym tygodniu tez cos wystawimy ,jesli Nifredil pomoze :roll: :lol: nawet mam juz fajne fanty na oku :lol: pozdrawiam wszystkich

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto paź 28, 2008 22:25

wiora pisze:ojoj pani Izo Ogonek pewnie szczesliwy :!: :lol: no i jak obiecalam tak zrobilam telepatycznie do Pysiolka no i prosze jaka zmiana.mam nadzieje ze tak juz zostanie.pani Izo jutro mama przeleje pieniazki za nasze kociaczki.bazarek narazie stanal w miejscu ale do 2 jeszcze troche takze mam nadzieje ze sie jeszcze ruszy a w przyszlym tygodniu tez cos wystawimy ,jesli Nifredil pomoze :roll: :lol: nawet mam juz fajne fanty na oku :lol: pozdrawiam wszystkich

wiora twoje fanty ZAWSZE są fajne

a własnie - idę pilnować moich zawieszek ;)

agiis-s

Post » Wto paź 28, 2008 22:29

Wielkie Dzieki Wiora!!!!Dzis też pogadaj z Pysiolkiem, jak chwilkę znajdziesz i powiedz Mu żeby już NIGDY tego nie próbował. Twoje bazarki jak zwylke CUDNE!!!!!!!

iza71koty

Post » Wto paź 28, 2008 23:01

oczywiscie ze z nim pogadam,urwis maly.dziekuje za opinie co do bazarkow :lol: pani Izo niespodziewajka idzie jutro,mysle ze dotrze do pani okolo piatku najpozniej w poniedzialek :wink:
agiss juz chyba ktos przelicytowal zawieszke ale w razie wu zaltawie dla ciebie druga?rzecz jasna :lol:
niestety sie zegnam dzien krotki noc jeszcze krotsza,masakra,takze kolorowych wszystkim zycze :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto paź 28, 2008 23:04

ale znalzłam bezdomną etuje u ciebie hahhha :lol:

agiis-s

Post » Wto paź 28, 2008 23:16

wiora pisze: a w przyszlym tygodniu tez cos wystawimy ,jesli Nifredil pomoze :roll: :lol: nawet mam juz fajne fanty na oku :lol: pozdrawiam wszystkich

Przecież wiesz że tak Tobie zawsze :lol:
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Wto paź 28, 2008 23:19

mój komentarz na temat słów P. Izy z poprzedniej strony został wysłany przez PW.. Wątek jest koci i dlatego niezostanie póki co (uważam że nie ma sensu) upubliczniony :)

Myślę, że zostanie to zrozumiane tak ja rozumiem powody tej decyzji :)
Ostatnio edytowano Śro paź 29, 2008 1:03 przez nifredil, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek--

nifredil

Post » Wto paź 28, 2008 23:20

A wogóle to za minut kilka wstawię zdjęcia podesłane przez Panią Izę... muszą się załadować na serwer :)
Obrazek--

nifredil

Post » Śro paź 29, 2008 0:37

Przepraszam Wszystkich wątkowiczów za opóźnienia we wstawianiu zdjęć..

to jest budka zrobiona wczoraj dla Mamy i 2 kociaczków juz zainstalowana. Niestety jak wiemy jeden kociak nie doczekał [`]

Obrazek Obrazek Obrazek

budka dla Ogonka opiekun Aksamitne_Futerko

przed zainstalowaniem
Obrazek Obrazek Obrazek

i po zainstalowaniu
Obrazek Obrazek

I tutaj sam Ogonek pewnie przeszczęśliwy że ma taki domek :)
Obrazek Obrazek

A tutaj Ogonek ze swoja sympatią Aldonką (pewenie chwali się nowym domkiem )

Obrazek
Obrazek--

nifredil

[poprzednia][następna]