Kocie życie....u mnie....

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 24, 2008 10:48

Obrazek i jeszcze może takie zdjątko....
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Pt paź 24, 2008 10:53

Obrazek :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Pt paź 24, 2008 11:01

Obrazek :D Obrazek :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Pt paź 24, 2008 11:04

to nowe zdjątka mojej dziewczynki :wink: :D POZDRAWIAM.
Obrazek

Mruczka78

Post » Pt paź 24, 2008 12:25

Śliczna jest :lol:
ObrazekObrazek
Obrazek

dora750

Od: Wto cze 25, 2002 21:30

Post » Pon paź 27, 2008 13:33

Dziękuje , DORKO750 bardzo dawno już do nas nie zaglądałaś ale wiem , że nie miałaś głowy do tego . Za dużo spraw i zmartwień. Jesteśmy z Tobą i gorące pozdrowienia :D :D
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon paź 27, 2008 13:59 MIELIŚCIE RACJĘ .... byłam głupia i naiwna i myliłam się....

Nie wiem od czego zacząć.... Może od PRZEPROSIN wszyskich z którymi wzbudziłam wojnę jakiś czas temu..... Napewno pamiętacie prawda...??Chodzi mi o pseudohodowle i te sprawy . Moja kicia z takiej pochodzi. Uparcie broniłam swoich racji i tego , że to taka poczciwa starsza Pani.... Dowiedziałam się jakiś czas temu , iż pani ta postarala się o następną kiteczkę , tym razem perską..... Wiecie od razu przyszło mi do głowy , że za niedługo znajdę kartki z ogłoszeniami małych perskich kociąt. Czekałam z niecierpliwością na odwiedziny tej Pani u nas , wierzyłam i byłam tak bardzo przekonana , że obchodzi ją los Tesi.....że chce zobaczyć jak się zmienił jej ''kochany'' maleńki kłębuszek i naprawdę jestem tak rozgoryczona i rozczarowana , że nawet słów nie potrafię znalezć , aby opisać co czuje. Mieliście RACJĘ , najważniejsze jest to , aby zgarnąć kasę za kota i tyle potem się już o nim nie myśli.... myśli się już o następnych ....małych , a nie o bezdomności i czy dobre życie mają sprzedane już kotki , czy nie wylądują na ulicy , czy nie umrą z głodu... . Jestem głęboko przekonana , iż owa starsza Pani nie myśli już o Tesi ... Myśli o swoim nowym nabytku i pewno żeby znów kasę za koty małe dostać. Jakie to przykre.... Wiecie tyle razy dostałam od ludzi po dupsku , i co ?? nieraz się pilnuję i jestem nieufna , a nieraz fałszywie uwierzę .... , iż kogoś obchodzi los kici.... stoję za nim murem , walczę z pazurami-prawie i co ?? Po jakimś czasie pojawia się okropna rzeczywistość.... i rozczarowanie i smutek i taki jakiś ból w sercu i pytanie .... dlaczego...?? Długo nad tym wszystkim myślałam , i nie wiem wogóle czy ktoś to przeczyta.... , ale gdzieś serce nie dawało mi jakoś spokoju i musiałam napisać i WAS PRZEPROSIĆ , wybaczcie mi ...... ale to chyba niewiedza , łatwowierność , niedoświadczenie i nieobycie w tym temacie mną kierowały..... P R Z E P R A S Z A M ........ Wybaczcie.
Obrazek

Mruczka78

Post » Pon paź 27, 2008 17:59

Mruczko, ciesz się Tesią, swoja piękną i słodką koteczką, uwierz w dobrodziejstwo sterylizacji (u dobrego, naprawdę dobrego weta) i cóż, najważniejsze, to umieć sie przyznać do błędu :)
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon paź 27, 2008 18:39

Mruczko, nie ubolewaj tak bardzo :( Broniłaś, bo nie wiedziałaś o co chodzi starszej pani. Zawsze możesz zrobić jej "czarny PR" :)
Przyznanie się do błędu, nieświadomości to zaleta, czego nie można powiedzieć o osobach, które tu były, zrobiły zawieruchę poniżej poziomu i sobie poszły
Skup się na dobrym życiu Tesi i własnych przekonaniach.

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pon paź 27, 2008 18:46

kitkowa pisze:Mruczko, nie ubolewaj tak bardzo :( Broniłaś, bo nie wiedziałaś o co chodzi starszej pani. Zawsze możesz zrobić jej "czarny PR" :)
Przyznanie się do błędu, nieświadomości to zaleta, czego nie można powiedzieć o osobach, które tu były, zrobiły zawieruchę poniżej poziomu i sobie poszły
Skup się na dobrym życiu Tesi i własnych przekonaniach.

Pogrubienie moje

pozwoliłam sobie zacytować, bo kitkowa to świetnie ujęła

Życzę dużo lat szczęścia z kotą :)

Edit: mam ogromny szacunek do ludzi, którzy potrafią przyznać się do tego, że czegoś tam nie wiedzieli i jeszcze większy do takich co potrafią powiedzieć "przepraszam". :D
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Pon paź 27, 2008 19:05

Mruczko, ja żałuję, że w sprawie starszej pani, to nie Ty miałaś rację.
I myślę, że nikt tu się na Ciebie nie obraził, bo nie chodzi o to, czyje będzie na wierzchu, tylko o szeroko pojęte dobro kotów. Cieszę się, że dostrzegłaś problem.
Powtórzę za casicą, znajdź dobrego weterynarza. Mieszkam w tych okolicach od dwóch lat, a swoją przygodę ze zwierzakami zaczynałam we Wrocławiu i widzę ogromną różnicę w opiece weterynaryjnej.
Zastanów się ile kotów dziennie przyjmuje weterynarz w Gorlicach?
We Wrocławiu dobry lekarz przyjmuje kilkanaście kotów na swojej zmianie. A w Gorlicach? Jednego? Dwa? A może żadnego? Nawet jeśli ma dobre chęci i wielkie serce, to zwyczajnie brak mu praktyki. Dlatego na poważniejsze zabiegi może warto gdzieś podjechać.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pon paź 27, 2008 19:24

Tak to bywa z niektórymi "sympatycznymi", starszymi paniami.

A Tesia przepiękna jest :love:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon paź 27, 2008 19:34

Ech, no niestety, jeśli ktoś kota sprzedaje, to raczej trudno się łudzić, że szuka dobrego domu i na zysku mu nie zależy. :( Jak pisałam u Ciebie, Mruczko, wcześniej - moją Nescę też mam od kogoś, kto swoją kotkę rozmnożył, ale ani grosika za kociaka nie chciał. Zwłaszcza trudno się łudzić w przypadkach, gdy nie są to popularne dachowce, tylko pięknie umaszczone koty długowłose. :(

Pomyśl jakie Twoja Tesia miała niesamowite szczęście, że trafiła do Ciebie. Jej rodzeństwo mogło tyle szczęścia nie mieć, mogło pójść "na prezenty", być może niechciane, które - gdy przestaną być puchatymi kuleczkami - wylądują na ulicy. Albo do rozmnażaczy, którzy będą dalej powielać kocie nieszczęście. I tak to się właśnie kręci... :(

Zawierucha poniżej poziomu może i była, ale tak to jest, gdy emocje biorą górę (a wzięły po obu stronach). Byłoby miło nie wspominać już więcej tych incydentów, bo po co? Żeby wywołać kolejną zawieruchę?

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Pon paź 27, 2008 19:49

Nie ma co przywoływać złych emocji.
Mruczka i jej rodzinka dbają, żeby Teśce niczego nie brakowało - i to jest ważne. A Mruczka będzie w Gorlicach i okolicach głosić "dobrą nowinę" pt. "Jak postępować, żeby kotom i ludziom było dobrze" :lol:

A propos: myślisz Mruczko o sterylizacji kociej panny?

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pon paź 27, 2008 19:56

Oj, tak, Teśka wygląda jak kocia księżniczka. :)

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

[poprzednia][następna]