wiora pisze:tu w ogole jest takie zycie ,ze ksaizke mozna napisac pod tytulem'jak bardzo ludzie moga byc dziwni i odbiegac od jakichkolwiek norm'![]()
już mi się tam podoba

Moderator: Estraven
wiora pisze:tu w ogole jest takie zycie ,ze ksaizke mozna napisac pod tytulem'jak bardzo ludzie moga byc dziwni i odbiegac od jakichkolwiek norm'![]()
mikrejsza pisze:no, to agiis mogłabyś tam furorę zrobić jako pierwszy zootechnik
Dobrze Kya!Ale czy ja slowo wczoraj napisałam że wezme tego malego do siebie do domu?Napisalam ze go wezmę i trzeba z nim do Weta.Dzis znalazlam DT gdyby tak się nie stalo probowalabym go gdzies umiescic ale napawno nie w domu bo dwie klatki są zajęte. ZLE mnie zrozumiano.Wiem ze Agiss chce jak najlepiej a ja tez nie chce nikogo narazać.Dlatego to napisalam wczoraj liczac na pomoc. Ale widzę że zupelnie nie potrzebnie.Pewnie lepiej coś przemilczeć i szukać na wlasna rękę???Sadzilam że tu możemy sie dzielić swoimi kocimi problemami.Wszystkich wcale nie chcę ratować. To i tak niemożliwe. Wiem to nie od dziś.kya pisze:A ja roumiem o czym pisze agiis .Jesli wezmie pani do domu chore koty to cale stado domowe stanie sie zagrozone .Gdy ja bralam Kicunie do domu to z gory wiedzialam ,ze bedzie mieszkala w innym pokoju gdzie moje osobiste koty nie maja wstepu .Jej kk trwal raptem 3 dni bo nie miala stycznosci z innymi zwierzakami ,nie byla zestresowana ... .
P.Izo pewnie ,ze chcialoby sie uratowac wszystkie koty ale nie da sie tego zrobic.
agiis-s pisze:iza71koty pisze:. Ustaliliśmy że chory Maluszek zostanie zabrany i zabiorę Go do Weta. Jak się potem uda to i ten drugi jak się trochę oswoi . Wyleczymy i znajdziemy jakieś domki dla Bidulkow.
jak rozumiem że nifredil nie miała zadnych obiekcji co do tej decyzji???
agiis-s pisze:Bardzo proszę o nie przynoszenie chorych kotów do domu - wszytskie koty adpotowane dotychczas (Zocha, Pantery, Kuba) wymagały leczenia przez nowych włascicieli. Kilka kociaków odeszło.
iza71koty pisze:Z tego co wiem to Pantery ktore poszly do Malkavianki też byly zdrowe. Ta ktorą Ty wziełaś to miała tylko uszka do doleczenia i to byla drobna sprawa. Chyba że bylo coś o czym mi nie wiadomo???Kiedy oddawaliśmy Zosie było oczywiste że potrzebuje jeszcze konsultacji z wetem i zakraplania oczek żelem i domek Zosi o tym wiedział i wyrazil na to zgode. Zel do nowego domku przekazalam. Toluś został przekazany wraz z kropelkami i antybiotykiem na 3 dni i też P. Dorota zdawała sobie z tego sprawe że za tydzień ma iśc z nim na konsultacje. Byla i wszystko bylo ok. Nie wymagał żadnego dalszego leczenia. Z każdym kociakiem przed oddaniem bylam u Weta celem dalszych wskazówek dla nowego domku i celem zbadania stanu ogolnego kociaka. Kubuś kiedy go Ci dawalam mowilam że miał 1 dzień biegunke. Sama powiedzialaś że mu przejdzie bo moze coś zjadl dzień wcześniej a Nowa Pani tak bardzo go chce że jeśli coś bedzie z nim nie tak to sama z nim pojdzie.
agiis-s pisze:W jaki sposób zapewni pani bezpieczeństwo tym maluchom dla których szukamy domu? Co mam pisać w ogłoszeniach adopcyjnych? PIĘKNE KOCIAKI Z DOMU W KTÓRYM JEST KK SZUKAJĄ NOWEGO DOMU?
mielismy pomagać przy odpocjach - to prawda, ale tych kotów zamiast ubywać robi się coraz wiecej.
prosze o przemyślenie tej sprawy.
iza71koty pisze:Dobrze Kya!Ale czy ja slowo wczoraj napisałam że wezme tego malego do siebie do domu?Napisalam ze go wezmę i trzeba z nim do Weta. Dzis znalazlam DT gdyby tak się nie stalo probowalabym go gdzies umiescic ale napawno nie w domu bo dwie klatki są zajęte. ZLE mnie zrozumiano.Wiem ze Agiss chce jak najlepiej a ja tez nie chce nikogo narazać.Dlatego to napisalam wczoraj liczac na pomoc. Ale widzę że zupelnie nie potrzebnie.Pewnie lepiej coś przemilczeć i szukać na wlasna rękę???Sadzilam że tu możemy sie dzielić swoimi kocimi problemami.Wszystkich wcale nie chcę ratować. To i tak niemożliwe. Wiem to nie od dziś.
kya pisze:Zmieniajac temat sprawdzilam cene folii w castoramie . Grubosc folii 0,19 , szerokosc 6 m ,cena 7,70 zl wiec ta z allegro jednak taniej wychodzi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek i 244 gości