Brytyjczyki - ktore hodowle polecacie ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 17, 2003 18:11

ktosia pisze:
kinus pisze:Buba - w Muezzi z tego co wiem, kociaki sa w cenie ok. 2000 zl.

No, jak ja kiedys na poczatku roku dzwonilam do p. Czarneckiej to mowila ze tak 1200-1600 w zaleznosci czy kociak wystawowy, hodowlany czy do kochania... Milo sie rozmawialo, chyba z 20 minut.. A Jej Clifordzik cudenko :)

Ja sama nie dzwonilam do hodowcy, ale vikus szukala kota i wlasnie taka cene dostala.
Ja u niej mam ulubionego kotka i nie jest to kocur :)
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto lis 18, 2003 15:48

mała_gosia pisze:no żebym tylko na jakąś agitaorkę nie wyszła :twisted:

Eeeee - no co Ty...... Wymieniamy sie informacjami - no nie :wink:
Gość

Post » Wto lis 18, 2003 15:49

Anonymous pisze:
mała_gosia pisze:no żebym tylko na jakąś agitaorkę nie wyszła :twisted:

Eeeee - no co Ty...... Wymieniamy sie informacjami - no nie :wink:

To bylam ja - Buba - jakby ktos nie wiedzial
Buba1

Post » Śro lis 19, 2003 19:26

Buba i jak? Znalazłaś kociambra?
Gosia, dwaj chłopacy-pluszacy Pafnucy "Puff" i Chojrak oraz Anna Dymna za Tęczowym Mostem
Obrazek Obrazek Obrazek

mała_gosia

Od: Sob paź 18, 2003 20:27

Post » Czw lis 20, 2003 6:07

hej
Ja polecam Ci szczerze hodowle Muezzi, poniewaz sama kupilam w niej swoje koty. Nie znam sie na cenach brytyjczykow "na kolanka" ale nawet jesli w owej hodowli jest ona nieco wyzsza niz gdzies indziej to i tak polecam, poniewaz warto miec kota w 100% zdrowego, zadbanego i wypieszczonego. Ja takie wlasnie mam, od samego poczatku nie mialam z nimi zadnego (odpukac) zdrowotnego ani innego problemu. Pani hodowczyni, niezwykle madra kobieta z ogromnym doswiadczeniem szczerze i rzeczowo mowi o swoich kotach. Jej wieloletnie doswiadzenie w prowadzeniu linii, zabieganie o to aby koty jak najbardziej zblizone byly do idealu oraz to, ze w kazdej chwili moge liczyc na jej pomoc (oj, nieraz i nie dwa zawracalam jej glowe roznymi glupotkami i nigdy nie odeslala mnie z kwitkiem tylko dawala szczere rady i tak naprawde "prowadzila mnie za reke"). To przeciez bardzo wazne aby miec do hodowcy takie zaufanie- ja je na szczescie mam i akurat od tej pani kota moglabym kupic w ciemno i mialabym 100% pewnosci, ze jest on taki jakiego zamowilam :)
i jeszcze jedno... sama nie wiem czy powinnam to napisac, ale niech tam- moim zdaniem koty z Muezzi nawet te "na kolanka" sa lepsze (tzn. bardziej trzymajace sie wzorca) niz z niektorych hodowli tzw. wystawowe.
Niedawno bedac na stronie Muezzi widzialam oryginalne kocurki niebiesko pregowane :)
A tak w ogole to zadzwon i zapytaj sama :)
zycze udanego wyboru
bea

bea

Od: Nie maja 04, 2003 19:55

Post » Sob lis 22, 2003 22:25 Dobry brytyjczyk!!!

Gorąco polecam hodowlę kotów brytyjskich NILFGAARD!!!
Adres hodowli to: http://www.koty-brytyjskie.republika.pl/.
Hodowlę prowadzą młodzi ludzie z Warszawy, ich koty osiągają doskonałe sukcesy w polsce i na świecie!!! Byli na wystawie światowej, ich kotka dostała nominacje do bisu!!! Ja hoduję inną rase kotów, ale jeśli chodzi o brytyjczyki to nilfgaard - gorąco polecam!!! :D [/b]
Agata-velox

Post » Nie lis 23, 2003 1:20

bea pisze:hej
Ja polecam Ci szczerze hodowle Muezzi, poniewaz sama kupilam w niej swoje koty.

A Carusek? Tez od p.Bogusi? 8O Pisałas, ze od AS "Z Muzyki".

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon lis 24, 2003 14:25

Jeszcze sie nie zakocilam, ale mnie sie nie spieszy. Obejrzalam sobie po raz kolejny zdjecia kociakow pani AS - sa urocze i zupelnie wyjatkowe. A czy wiecie moze ile kosztuja kociaki z jej hodowli? Pozdrawiam serdecznie
(Buba - przyszla wlascicielka kociambra)
Buba1

Post » Pon lis 24, 2003 15:38

Buba1 pisze:A czy wiecie moze ile kosztuja kociaki z jej hodowli?

Moge się zapytac...
Zadzwonic?

Kasia D.

Post » Pon lis 24, 2003 18:21

Kasia D. pisze:Dzisiaj byłam w Chełmie u AS ( właścicielki "Z Muzyki") i oto jaką fotkę strzeliłam maleńkiej kiteczce, owej zdobywczyni Best of Total:

Mój Merlin jest jej bratem i jestem zachwycona, nim (co oczywiste) i pania AS; Merlin jest wylacznie do kochania i do kochania został wychowany - od 12 września mieszkamy razem :lol: i nie da sie o nim zlego slowa powiedziec;
zdjecia nie zalaczam bo nie potrafie :? .

przy odbiorze Merlinka wszystkie koty natychmiast przyszly sie witac, bawic i laskawie mnie przyjmowaly

pozdrawiam wszystkich po raz pierwszy

Aguteks

Od: Wto wrz 30, 2003 9:14

Post » Pon lis 24, 2003 19:51

Witam, Aquteks!!!
Skąd jesteś?

Kasia D.

Post » Pon lis 24, 2003 22:50

Kasia D. pisze:
Buba1 pisze:A czy wiecie moze ile kosztuja kociaki z jej hodowli?

Moge się zapytac...
Zadzwonic?

Dziekuje Ci Kasiu bardzo, ale nie chcialabym Ci robic klopotu (w koncu sama moge wyslac e-mail do p. Anety). Pytalam, bo chcialam sie z grubsza zorientowac jaki jest przedzial cenowy ( a ceny jak widac sa rozne od 1000 do 2000) i wiedzec czego mniej wiecej moge sie spodziewac. A jak sie juz kontaktuje z hodowca to zaraz mam takie uczucie, ze jak komus glowe zawracam, to sie powinnam na kotka zdecydowac... No wiecie, jak to jest...
pozdrowka
Buba_przed_zakoceniem :D :D :D
Buba1

Post » Pon lis 24, 2003 23:31

bea pisze:hej
Ja polecam Ci szczerze hodowle Muezzi, poniewaz sama kupilam w niej swoje koty. Nie znam sie na cenach brytyjczykow "na kolanka" ale nawet jesli w owej hodowli jest ona nieco wyzsza niz gdzies indziej to i tak polecam, poniewaz warto miec kota w 100% zdrowego, zadbanego i wypieszczonego. Ja takie wlasnie mam, od samego poczatku nie mialam z nimi zadnego (odpukac) zdrowotnego ani innego problemu. Pani hodowczyni, niezwykle madra kobieta z ogromnym doswiadczeniem szczerze i rzeczowo mowi o swoich kotach. Jej wieloletnie doswiadzenie w prowadzeniu linii, zabieganie o to aby koty jak najbardziej zblizone byly do idealu oraz to, ze w kazdej chwili moge liczyc na jej pomoc (oj, nieraz i nie dwa zawracalam jej glowe roznymi glupotkami i nigdy nie odeslala mnie z kwitkiem tylko dawala szczere rady i tak naprawde "prowadzila mnie za reke"). To przeciez bardzo wazne aby miec do hodowcy takie zaufanie- ja je na szczescie mam i akurat od tej pani kota moglabym kupic w ciemno i mialabym 100% pewnosci, ze jest on taki jakiego zamowilam :) (...)

Podpisuję się obiema rękami pod opinią o hodowli i o hodowczyni.
Ja mam co prawda Birmanki, ale Dorinka jest właśnie Muezzi (kilka lat temu pani Czarnecka hodowała także koty Birmańskie).
W każdej sprawie można śmiało do niej dzwonić i otrzymać dobre porady. Mało tego, przy każdym przypadkowym spotkaniu na wystawach poznaje mnie i zawsze zamieni kilka słów, mimo nawału obowiązków organizacyjnych.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lis 25, 2003 11:05

Aguteks pisze:
Kasia D. pisze:Dzisiaj byłam w Chełmie u AS ( właścicielki "Z Muzyki") i oto jaką fotkę strzeliłam maleńkiej kiteczce, owej zdobywczyni Best of Total:

Mój Merlin jest jej bratem i jestem zachwycona, nim (co oczywiste) i pania AS; Merlin jest wylacznie do kochania i do kochania został wychowany - od 12 września mieszkamy razem :lol: i nie da sie o nim zlego slowa powiedziec;
zdjecia nie zalaczam bo nie potrafie :? .

przy odbiorze Merlinka wszystkie koty natychmiast przyszly sie witac, bawic i laskawie mnie przyjmowaly

pozdrawiam wszystkich po raz pierwszy

Hej Aguteks

czy to Twoj Merlinek jest w galerii na stronie "Z Muzyki" ? Piekny kociulek - gratulacje !
Buba1

Post » Pt lis 28, 2003 17:26

Hej Aguteks

czy to Twoj Merlinek jest w galerii na stronie "Z Muzyki" ? Piekny kociulek - gratulacje ![/quote]

dzięki !
mój, mam jego mnóstwo zdjęć ale nie umiem (jeszcze ?) ich pokazać
w sprawie ceny napisałam maila i dostałam szczegółowy wykaz w zależności od klasy, a potem pisałam wiele maili bo to mój pierwszy w życiu futrzasty przyjaciel

ps. Merlinek był najmniejszy, ważył 95g a teraz ma 5 miesięcy i waży 2,7 kg; nie drapie nie gryzie nie niszczy jest niesamowicie ufny i łagodny (może nie zapeszę :wink: )

Aguteks

Od: Wto wrz 30, 2003 9:14

[poprzednia][następna]