widziałam z daleka teraz to oczko- jest tak jakby całe u góry i widać białko

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Never pisze:ja nie rozumiem - dlaczego 4 koty do uśpienia? Po co testy na FIp - nie są miarodajne.... przepraszam, ale ja naprawdę nic z tego nie rozumiem....
gagucia pisze:To jest jakaś bzdura!
W dodatku sama potwierdza swoją głupotę! Wie że mogą być tylko nosicielami przeciwciał a mimo to poleca uśpić..matko boska!
TESTY NA FIP NIE Są MIARODAJNE! TO PRAWDA OCZYWISTA. MY W LECZNICY WOGóLE NIE ROBIMY TYCH TESTóW ALBO W OSTATECZNOśCI - BO TO NIC NIE ZMIENIA. TESTY DLA PEWNOSCI- PRZY WYNIKU "+" TRZEBA TYLKO POWTARZAC. ONE SWIADCZA O OBECNOSCI PRZECIWCIAL NA KORONAWIRUSA, A NIE O TYM żE KOT JEST CHORY! KOTY MOGLY MIEC STYCZNOSC - NIE MUSZA SIE ROZCHOROWAC.TO NIE JEST WSKAZANIE DO UśPIENIA.MOGą MIEć TYLKO WYTWORZONE PRZECIWCIAłA BO MIAłY KOTAKT Z WIRUSEM.[/b]
CYTAT: "Należy jednak pamiętać, że swoistość diagnostyczna testu ELISA wynosi ok 50%, co czyni go praktycznie bezużytecznym w diagnozie"
Nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na uśpienie kociaka na podstawie testu na Fip!
POLECAM TEż : http://www.satiso.pl/fip.html
Działanie trutki na szczury objawia się wylewami. Często są to [b]wylewy do stawów - koty kuleją. Wylewy do oczu....
Trzeba koty złapać i podać im odtrutkę w postaci między innymi witaminy K bodajże.
One mogę być otrute. I mogą już nie żyć. Co nie zmienia faktu, że kota trutką bardzo trudno wbrew pozorom otruć. Prędzej po zjedzeniu otrutego szczura koty padają..
Nie macie straży miejskiej żeby pomogła? To ich broszka..
gagucia pisze:To jest wątek na Koty - poproście szybko moderatora o przeniesienie!
gagucia pisze:Niech straż miejska je złapie i zawiezie do schronu. To ich obowiązek trzeba ich tylko przypilnować żeby wyłapali. Trzeba zadzwonić zrobić zgłoszenie że te koty mają być zamordowane i trzeba je wyłapać i zostawić numer żeby przekazali strażnikom którzy będą łapać. Nie wiem ja już tak parę razy psa łapałam. Koty też zdaje się tylko trzeba im pomóc i pokazać palcem. A nawet zadzwonić po złapaniu i przekazać. A potem wypytać gdzie wiozą i sprawdzić czy dowieźli.
gagucia pisze:Wiesz co? Zwieją nie zwieją jak dostaną michę i zobaczą inne koty to może zostaną. A napewno nie zwieją i nie wrócą do przedszkola gdzie jak piszesz zginą na 100% bo są ewidentnie mordowane. To jest danie im większej szansy niż zostawienie tam. Piszę to na podstawie tylko i wyłącznie wątku - nigdy tam nie byłam i nie wiem jak jest - z tego co piszesz koszmar.
Poproś o przeniesienie na koty tam jest więcej osób które doradzą i pomogą - mam nadzieję. Robisz i tak dużo bo się nimi interesujesz. Całego świata nie zbawisz. Zrób dla nich maksimum ile się da - nawet jeżeli to dla nich jest minimum pomocy..
WATEK NA KOTY
justyna8585 pisze:2 koty zostały najprawdopodobniej otrute trutką dla szczurów...1 będzie miał sekcje dzisiaj.To nie są te koty,ale 1 z nich zakłądałam wątek na dogomanii,bo pare razy był już pobity.Za utylizacje zapłaciłam 60 złza sekcje jeszcze nie wiem...
[b]1 KOTEK MA PRAWDOPODOBNIE WYLANE OCZKO, DRUGI KULEJE.BABKI Z PRZEDSZKOLA MÓWIĄ, ŻE ALBO ZOSTAŁY POBITE,ALBO CHLOPCY RZUCALI W NIE KAMIENIAMI.OD DZISIAJ NIE BĘDĘ ICH KARMIŁA, ZABRONIŁAM TEŻ TYM PANIOM.[/b]
Kochana Jaaga weźmie też tego kotka,ale żadnego więcej nie da radyCZY ZNAJDZIE SIE DT DLA 2 KOTKÓW?
2 KOTY BĘDĄ SKAZANE NA ŚMIERĆ.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 121 gości