KOTY MARZNĄ MARZNĄ MARZNĄ na śniegu, potrzebna klatka-łapka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 20, 2008 14:26

Może ktoś inny założy wątek? widać, że mnie to każdy olewa :(

widziałam z daleka teraz to oczko- jest tak jakby całe u góry i widać białko :( wszystkie 3 leżą sobie w przedszkolu przytulone do siebie :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon paź 20, 2008 14:41

ja nie rozumiem - dlaczego 4 koty do uśpienia? Po co testy na FIp - nie są miarodajne.... przepraszam, ale ja naprawdę nic z tego nie rozumiem....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon paź 20, 2008 15:01

Never pisze:ja nie rozumiem - dlaczego 4 koty do uśpienia? Po co testy na FIp - nie są miarodajne.... przepraszam, ale ja naprawdę nic z tego nie rozumiem....

Wetka powiedziała, że kotka jest nosicielem i pozaraża wszystkie koty,jakie znajdą sie w domu/Powiedziała też, że to nie jest do wyleczenia,a choroba może sie ujawnić,lub nie...Pozostałe 3 koty też to mogą mieć,a najbardziej humanitarnym wyjściem dla nich ze względu na czyhajaące ich niebezpieczeństwo i ujawnienie sie choroby jest uśpienie.

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 17:46

To jest jakaś bzdura!
W dodatku sama potwierdza swoją głupotę! Wie że mogą być tylko nosicielami przeciwciał a mimo to poleca uśpić..matko boska!
TESTY NA FIP NIE Są MIARODAJNE! TO PRAWDA OCZYWISTA. MY W LECZNICY WOGóLE NIE ROBIMY TYCH TESTóW ALBO W OSTATECZNOśCI - BO TO NIC NIE ZMIENIA. TESTY DLA PEWNOSCI- PRZY WYNIKU "+" TRZEBA TYLKO POWTARZAC. ONE SWIADCZA O OBECNOSCI PRZECIWCIAL NA KORONAWIRUSA, A NIE O TYM żE KOT JEST CHORY! KOTY MOGLY MIEC STYCZNOSC - NIE MUSZA SIE ROZCHOROWAC.TO NIE JEST WSKAZANIE DO UśPIENIA.MOGą MIEć TYLKO WYTWORZONE PRZECIWCIAłA BO MIAłY KOTAKT Z WIRUSEM.[/b]
CYTAT: "Należy jednak pamiętać, że swoistość diagnostyczna testu ELISA wynosi ok 50%, co czyni go praktycznie bezużytecznym w diagnozie"

Nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na uśpienie kociaka na podstawie testu na Fip!

POLECAM TEż : http://www.satiso.pl/fip.html

Działanie trutki na szczury objawia się wylewami. Często są to [b]wylewy do stawów - koty kuleją. Wylewy do oczu....

Trzeba koty złapać i podać im odtrutkę w postaci między innymi witaminy K bodajże.
One mogę być otrute. I mogą już nie żyć. Co nie zmienia faktu, że kota trutką bardzo trudno wbrew pozorom otruć. Prędzej po zjedzeniu otrutego szczura koty padają..
Nie macie straży miejskiej żeby pomogła? To ich broszka..

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Pon paź 20, 2008 18:05

gagucia pisze:To jest jakaś bzdura!
W dodatku sama potwierdza swoją głupotę! Wie że mogą być tylko nosicielami przeciwciał a mimo to poleca uśpić..matko boska!
TESTY NA FIP NIE Są MIARODAJNE! TO PRAWDA OCZYWISTA. MY W LECZNICY WOGóLE NIE ROBIMY TYCH TESTóW ALBO W OSTATECZNOśCI - BO TO NIC NIE ZMIENIA. TESTY DLA PEWNOSCI- PRZY WYNIKU "+" TRZEBA TYLKO POWTARZAC. ONE SWIADCZA O OBECNOSCI PRZECIWCIAL NA KORONAWIRUSA, A NIE O TYM żE KOT JEST CHORY! KOTY MOGLY MIEC STYCZNOSC - NIE MUSZA SIE ROZCHOROWAC.TO NIE JEST WSKAZANIE DO UśPIENIA.MOGą MIEć TYLKO WYTWORZONE PRZECIWCIAłA BO MIAłY KOTAKT Z WIRUSEM.[/b]
CYTAT: "Należy jednak pamiętać, że swoistość diagnostyczna testu ELISA wynosi ok 50%, co czyni go praktycznie bezużytecznym w diagnozie"

Nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na uśpienie kociaka na podstawie testu na Fip!

POLECAM TEż : http://www.satiso.pl/fip.html

Działanie trutki na szczury objawia się wylewami. Często są to [b]wylewy do stawów - koty kuleją. Wylewy do oczu....

Trzeba koty złapać i podać im odtrutkę w postaci między innymi witaminy K bodajże.
One mogę być otrute. I mogą już nie żyć. Co nie zmienia faktu, że kota trutką bardzo trudno wbrew pozorom otruć. Prędzej po zjedzeniu otrutego szczura koty padają..
Nie macie straży miejskiej żeby pomogła? To ich broszka..

a w czym straż miejsca ma pomóc,co?

co teraz z tą 1 złapaną kotką?

co teraz z 3 innymi?

znajdziesz DT? znajdziesz kase na testy? Jaaga nie będzie ryzykowała,pewnie Ty też i reszta miau też...

powiedźcie mi co ja mam teraz zrobić?

ostatnie 200 zł poszło dzisiaj na psa...zrezygnowałam z sekcji...

w przedszkolu koty nie mogą być...taka zapadła dzisiaj decyzja...a kolejnym gwoździemdo trumny jest to, że trzeba jak najszybciej oddać klatke.

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 18:11

To jest wątek na Koty - poproście szybko moderatora o przeniesienie!

gagucia

Post » Pon paź 20, 2008 18:22

gagucia pisze:To jest wątek na Koty - poproście szybko moderatora o przeniesienie!

a mogłabyś poprosić o to? ja nie znam sie...

Powiem Wam dlaczego tak zalezy mi i Jaadze na testach...

Ja nie wiem,czy przypadkiem ta os, u której był ten kot nie podmieniła go... cały tydzień prosiłam sie ją, żeby zawiozła na testy,a ona ściemniała, że on sie gdzieś schował...mnie mówiła coś innego,Jaadze też.Widząc te zdj ja jestem w kropce- mnie wydaje sie, ze to nie ten kot.Tamten miał inny pyszczek,ale głowy nie dam.Nie wiem czy nie ma kiepskiego aparatu ...

Ona powiedziała, że z tej altanki on sobie wychodził,a na działce ma 4 psy...

Ja nie chce zabić pozostałych kotów bez pewności, że to może nie być kot z przedszkola...Wzięłam ta osoba pod włos i ona teraz sama sie zastanawia,czy przypadkiem ten kot nie przyszedł sobie po prostu do altany,a tamten zwiał...

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 18:22

Niech straż miejska je złapie i zawiezie do schronu. To ich obowiązek trzeba ich tylko przypilnować żeby wyłapali. Trzeba zadzwonić zrobić zgłoszenie że te koty mają być zamordowane i trzeba je wyłapać i zostawić numer żeby przekazali strażnikom którzy będą łapać. Nie wiem ja już tak parę razy psa łapałam. Koty też zdaje się tylko trzeba im pomóc i pokazać palcem. A nawet zadzwonić po złapaniu i przekazać. A potem wypytać gdzie wiozą i sprawdzić czy dowieźli. wrzućcie temat na koty. Gdybym miała miejsce i warunki i była na miejscu to wziełabym te koty nie bałabym się. Szczególnie mając zwierzęta innego gatunku. Ale nie mam. Ty też nie masz. Skoro tak pozostaje schronisko. WEźCIE TEN TEMAT NA KOTY.
Ostatnio edytowano Pon paź 20, 2008 18:27 przez gagucia, łącznie edytowano 1 raz

gagucia

Post » Pon paź 20, 2008 18:24

gagucia pisze:Niech straż miejska je złapie i zawiezie do schronu. To ich obowiązek trzeba ich tylko przypilnować żeby wyłapali. Trzeba zadzwonić zrobić zgłoszenie że te koty mają być zamordowane i trzeba je wyłapać i zostawić numer żeby przekazali strażnikom którzy będą łapać. Nie wiem ja już tak parę razy psa łapałam. Koty też zdaje się tylko trzeba im pomóc i pokazać palcem. A nawet zadzwonić po złapaniu i przekazać. A potem wypytać gdzie wiozą i sprawdzić czy dowieźli.

Ale co to da? te kotki w ciągu minuty zwieją ze schroniska...pisałam tyle razy, że one stamtąd wychodzą...

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 18:30

Wiesz co? Zwieją nie zwieją jak dostaną michę i zobaczą inne koty to może zostaną. A napewno nie zwieją i nie wrócą do przedszkola gdzie jak piszesz zginą na 100% bo są ewidentnie mordowane. To jest danie im większej szansy niż zostawienie tam. Piszę to na podstawie tylko i wyłącznie wątku - nigdy tam nie byłam i nie wiem jak jest - z tego co piszesz koszmar.
Poproś o przeniesienie na koty tam jest więcej osób które doradzą i pomogą - mam nadzieję. Robisz i tak dużo bo się nimi interesujesz. Całego świata nie zbawisz. Zrób dla nich maksimum ile się da - nawet jeżeli to dla nich jest minimum pomocy..

WATEK NA KOTY

gagucia

Post » Pon paź 20, 2008 18:41

gagucia pisze:Wiesz co? Zwieją nie zwieją jak dostaną michę i zobaczą inne koty to może zostaną. A napewno nie zwieją i nie wrócą do przedszkola gdzie jak piszesz zginą na 100% bo są ewidentnie mordowane. To jest danie im większej szansy niż zostawienie tam. Piszę to na podstawie tylko i wyłącznie wątku - nigdy tam nie byłam i nie wiem jak jest - z tego co piszesz koszmar.
Poproś o przeniesienie na koty tam jest więcej osób które doradzą i pomogą - mam nadzieję. Robisz i tak dużo bo się nimi interesujesz. Całego świata nie zbawisz. Zrób dla nich maksimum ile się da - nawet jeżeli to dla nich jest minimum pomocy..

WATEK NA KOTY

gdybym umiała przenieść,to bym to zrobiła...

Zwieją i to prosto na ruchliwą ulice...Ruda ,czyli dzielnica,gdzie jest schron jest 1 z najgorszych dzielnic,nie będę pisała co sie tam dzieje...te koty nigdy same nie szukały jedzenia,nie są do tego przyzwyczajone.Słowem nie dadzą sobie rady w terenie.

Potrzebna jest kasa na weta dla tego z wylanym oczkiem i chociaż na 1 test...z dogo jest na razie 10 zł :(

justyna8585

Post » Wto paź 21, 2008 9:02

mogę podesłać jeszcze parę złotych, ale na czyje konto, Jaagi, tam gdzie wysłałam poprzednie pieniądze?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto paź 21, 2008 9:10

Mar9 wpłaciła 20 zł. Dziękuję w imieniu kotków.
Może i test nie daje całkowitej pewności, ale ja kota z dodatnim wynikiem i tak nie wezmę do siebie, bo mam hodowlane koty i 3 mioty kociąt.

Schronisko w Rudzie Śl. widziałam tylko raz z pociągu i byłam w szoku. Jest okropne, pełne byle jak skleconych bud, psy nie porozdzielane. Kot chyba tam nie ma szans. Jeszcze młody i przyzwyczajony do karmienia.

Okolice Rudy Śl. są pełne marginesu społecznego i patologicznych rodzin. Tam dzieci chodzą brudne i niedozywione, tworzą się wręcz całe getta nędzy. Trudno od takich ludzi oczekiwać, żeby zajmowali się zwierzętami, skoro nie przejmują się swoim potomstwem.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto paź 21, 2008 9:13

a jest zrobione allegro na cegiełki dla kotków?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto paź 21, 2008 9:47

justyna8585 pisze:2 koty zostały najprawdopodobniej otrute trutką dla szczurów...1 będzie miał sekcje dzisiaj.To nie są te koty,ale 1 z nich zakłądałam wątek na dogomanii,bo pare razy był już pobity.Za utylizacje zapłaciłam 60 zł :( za sekcje jeszcze nie wiem...

[b]1 KOTEK MA PRAWDOPODOBNIE WYLANE OCZKO, DRUGI KULEJE.BABKI Z PRZEDSZKOLA MÓWIĄ, ŻE ALBO ZOSTAŁY POBITE,ALBO CHLOPCY RZUCALI W NIE KAMIENIAMI.OD DZISIAJ NIE BĘDĘ ICH KARMIŁA, ZABRONIŁAM TEŻ TYM PANIOM.[/b]

Kochana Jaaga weźmie też tego kotka,ale żadnego więcej nie da rady :( CZY ZNAJDZIE SIE DT DLA 2 KOTKÓW?

2 KOTY BĘDĄ SKAZANE NA ŚMIERĆ.

Przestań szantażować innych.
To TY jesteś na miejscu i to co wygadujesz jest niedopuszczalne. Rób tyle ile możesz, wieszaj ogłoszenia, karm, popytaj sąsiadów. A nie wypisuj, że nie będziesz ich karmić. Czy myślisz, że wszyscy dookoła są w lepszej sytuacji niż Ty?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]