KOTY MARZNĄ MARZNĄ MARZNĄ na śniegu, potrzebna klatka-łapka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 19, 2008 18:16

Już wyjaśniam. Kotka ze zdjęcia trafiła na krótki tymczas do innej osoby, która ma jej zrobić testy w kierunku chorób wirusowych i przywieźć do mnie. Dopiero po testach, czyli chyba jutro kotka trafi do nas. Pozostałe koty są nie złapane, bo okazało się, że nie są to maleńkie kotki, jak na początku wydawało się i ja nie mam gdzie przyjąć czterech starszych kotów. Niestety, nikt inny nie zaproponował tymczasu choćby jednemu z nich. Na wolności nadal są w ogromnym niebezpieczeństwie.
Potrzebne są pieniądze na testy i sterylki dla nich wszystkich. Ja mam w domu koty rasowe, niekastrowane, więc tamte absolutnie nie mogą do mnie trafić prosto z ulicy.
Liczy sie czas, stąd prośba o wsparcie. Im szybciej pojedynczo bedą do mnie przyjeżdżać i będą sterylizowane, tym wieksza jest szansa, ze uratuje sie je wszystkie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie paź 19, 2008 18:37

rozumiem, że kotki pojedynczo będą wyłapywane i po testach u tej pani będą trafiać do Jaagi, a ile w sumie tych kotków jest i jak długo potrwa ta cała akcja?
szkoda, że nie można wszystkich jednocześnie wyłapać :cry:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie paź 19, 2008 20:29

W sumie są 4 koty. Ja mam w domu ogromną ilość zwierząt i nie mogę wziąć więcej niż jednego kota.
Problemy są na każdym kroku. Te następne koty nie mają gdzie trafić na czas krótkiej kwarantanny i testów. Nikt nie chce na miejscu pomóc Justynie :( . Kotka, która ma do mnie trafić jutro mogła już mieć dom stały, ale nie dotarła do mnie na czas z krótkiego tymczasu, nie miała zrobionych testów. Osoba, która ją chciała zdecydowała się w końcu na innego kota, bo nie chciala tak długo czekać.

Jeszcze jednego kota mogłabym wziąć ewentualnie do piwnicy, ale to wszystko, co mogę zaoferować. Następne mogą przyjechać dopiero wtedy, gdy wcześniej zabrany znajdzie dom stały i zwolni się miejsce.

Nie wiadomo, ile mają czasu zanim wpadną w końcu w łapy zwyrodnialców. Ratunkiem byłby jakiś inny DT, ale nikt ich nie chce :cry: .

Jaaga

Post » Nie paź 19, 2008 21:11

Ja mam chyba złe wieści :(

2 koty zostały znalezione dzisiaj na terenie przedszkola- nie żyją :(nie wiem,czy to te od tej kotki... tylko tyle powiedziała mi babka,która tam pracuje.Mam jutro przyjść z samego rana i zobaczyć zwłoki.Będę miała problem z tym,bo na 8 00 musze być u lekarza...

Mam już serdecznie dość wszystkiego.Ta pani nawet nie wie,czy ktoś im coś zrobił,czy może tak same...:(

jedno jest pewne-jakieś nie żyją :(

po prostu slabo mi już :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie paź 19, 2008 21:47

Justyna, to wszystko jest straszne :cry: . Jeśli to nie choroba, tylko ci sadyści, to łap jeszcze te, które żyją i zaraz dzwoń do mnie. Jakoś sobie poradzimy, chociaż tak naprawdę jesteśmy do tego chyba same. Nie wiem, co zrobimy, ale ratujmy te, które jeszcze się da uratować.

Jaaga

Post » Nie paź 19, 2008 22:34

Jaaga pisze:Justyna, to wszystko jest straszne :cry: . Jeśli to nie choroba, tylko ci sadyści, to łap jeszcze te, które żyją i zaraz dzwoń do mnie. Jakoś sobie poradzimy, chociaż tak naprawdę jesteśmy do tego chyba same. Nie wiem, co zrobimy, ale ratujmy te, które jeszcze się da uratować.

ja nie wiem nawet co myśleć :(

nie widziałam dzisiaj tych chłopaków tam

.Jutro rano ich zwłoki mają iść do utylizacji :( chyba nie zasne dzisiaj :( nie wiem jak przeżyje ten widok :(

porobie fotki jutro...

Wiecie coś na temat schroniska w Bytomiu? Po ulicy blisko Ani biegał 3-4 mies mały kotek,bardzo płakał i szukał kogoś :( Ania go wzięła,ale jej 5 psów chce kociaka zjeść.Musi go zawieźć do schroniska,bo sąsiadka już jej grozi.Jest w pełni osowjony,przytulaśny,grzeczny,nie boi sie psów.Mógłby zostać wykastrowany...

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 6:11

Basia Horz jest z Bytomia, może coś będzie wiedzieć
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 20, 2008 12:37

2 koty zostały najprawdopodobniej otrute trutką dla szczurów...1 będzie miał sekcje dzisiaj.To nie są te koty,ale 1 z nich zakłądałam wątek na dogomanii,bo pare razy był już pobity.Za utylizacje zapłaciłam 60 zł :( za sekcje jeszcze nie wiem...

[b]1 KOTEK MA PRAWDOPODOBNIE WYLANE OCZKO, DRUGI KULEJE.BABKI Z PRZEDSZKOLA MÓWIĄ, ŻE ALBO ZOSTAŁY POBITE,ALBO CHLOPCY RZUCALI W NIE KAMIENIAMI.OD DZISIAJ NIE BĘDĘ ICH KARMIŁA, ZABRONIŁAM TEŻ TYM PANIOM.[/b]

Kochana Jaaga weźmie też tego kotka,ale żadnego więcej nie da rady :( CZY ZNAJDZIE SIE DT DLA 2 KOTKÓW?

2 KOTY BĘDĄ SKAZANE NA ŚMIERĆ.

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 12:47

justyna8585 pisze:2 koty zostały najprawdopodobniej otrute trutką dla szczurów...1 będzie miał sekcje dzisiaj.To nie są te koty,ale 1 z nich zakłądałam wątek na dogomanii,bo pare razy był już pobity.Za utylizacje zapłaciłam 60 zł :( za sekcje jeszcze nie wiem...

[b]1 KOTEK MA PRAWDOPODOBNIE WYLANE OCZKO, DRUGI KULEJE.BABKI Z PRZEDSZKOLA MÓWIĄ, ŻE ALBO ZOSTAŁY POBITE,ALBO CHLOPCY RZUCALI W NIE KAMIENIAMI.OD DZISIAJ NIE BĘDĘ ICH KARMIŁA, ZABRONIŁAM TEŻ TYM PANIOM.[/b]

Kochana Jaaga weźmie też tego kotka,ale żadnego więcej nie da rady :( CZY ZNAJDZIE SIE DT DLA 2 KOTKÓW?

Justyna, jak nie znajdziesz nic innego to przywieź je do mnie
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 20, 2008 13:06

mar9 pisze:
justyna8585 pisze:2 koty zostały najprawdopodobniej otrute trutką dla szczurów...1 będzie miał sekcje dzisiaj.To nie są te koty,ale 1 z nich zakłądałam wątek na dogomanii,bo pare razy był już pobity.Za utylizacje zapłaciłam 60 zł :( za sekcje jeszcze nie wiem...

Pani Mario można tylko usiąść i sie rozpłakać:(
Koty są do uśpienia :(

U tej kotki wyszło FIP pozytywnie,czyli jest nosicielem jakiegoś wirusa.Wynik wyszedł bardzo słabo,ale jednak.nie ma DT dla nich,bo nie mogą być z innymi kotami.One moga nigdy na to nie zachorować,ale co z tego...

Ja mam dość...

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 13:18

justyna8585 pisze:
mar9 pisze:

Pani Mario można tylko usiąść i sie rozpłakać:(
Koty są do uśpienia :(

U tej kotki wyszło FIP pozytywnie,czyli jest nosicielem jakiegoś wirusa.Wynik wyszedł bardzo słabo,ale jednak.nie ma DT dla nich,bo nie mogą być z innymi kotami.One moga nigdy na to nie zachorować,ale co z tego...

Ja mam dość...

Justynko, nie wiem, co Ci powiedzieć, przykro mi, bardzo mi przykro :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 20, 2008 13:34

A tak swoją drogą, to ciekawa jestem, czy schronisko ma prawo odmówić przyjęcia zwierzaka, któremu w jego okolicy grozi śmierć
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 20, 2008 13:42

mar9 pisze:A tak swoją drogą, to ciekawa jestem, czy schronisko ma prawo odmówić przyjęcia zwierzaka, któremu w jego okolicy grozi śmierć

schronisko w Rudzie nie jest złe...tam jednak koty moga sobie wychodzić,a jak wiadomo taki kotek zwieje od razu...

Jaaga powiedziała, że nie wszystkie kotki to mogą mieć,jeśli nie miałyby,to zabrałaby ich...sprawdzić to można dzięki testom, tylko skąd wziąć na początek 3 x 155 zł...:(

justyna8585

Post » Pon paź 20, 2008 13:48

może z cegiełek sie nazbiera choc trochę
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon paź 20, 2008 14:20

Chciałabym się dołączyć się do apelu o pomoc finansową na testy lub o dom tymczasowy. Kotu bez oczka trzeba zaopatrzyć ranę, żeby bez sensu nie cierpiał, temu kulejącemu też przydałby się lekarz. Wszystko to jest mozliwe tylko wtedy, kiedy koty po ujemnych testach mogłyby do mnie przyjechać.

Dla koteczki z dodatnim wynikiem testu szukamy domu bez innych kotów.

Poza tym dobrze byłoby powtórzyć jeszcze ten test, żeby upewnić się, czy nie dał błędnego wyniku.

Może ktoś z okolic Rudy Śląskiej mógłby podjechać chociaż do weta z którym z tych biedact zrobić test?

Jaaga

[poprzednia][następna]