APEL DO TROJMIASTA!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 19, 2008 8:52

ruru pisze:Bardzo wam dziękuję za tą całą akcję, mieszkam w Łodzi, więc nie mogłam wam fizycznie pomóc...
Tak zrozumiałam z tego apelu i zdjęć Putrajayi, która założyła wątek, że tam się jakiś horror dzieje i po nocy mi się śniły, że cierpią..
całe szczęście, że nie ma tragedii
:ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie paź 19, 2008 9:24

dziewczyny ja izabelę z ciapkowa molestowałam i żyć jej nie dawałam, żeby zapewnić im dach nad głową u niej w trakcie leczenia........kamień mi też spadł z serca, bo kilka ostatnich nocy śniły mi się też koszmary. na zdjęciach koty wyglądają na małe. to są naprawdę całkiem spore byki :) są śliczne, zrobię im oddzielną stronę adopcyjną i postawimy im domek-budkę. przecież kotkom półrocznym i zdrowym nie ma sensu szukać DT, bo tak na serio- to nic im nie dolega. porobi im się śliczne fotki- może ktoś się w nich zakocha? :lol: ten jeden czarnawy ma tylko łezki w oczach ale ktoś z sopotu musiałby chodzić do niego i 2 razy dziennie zapuszczać: gentamycyn, albo detromecynę 1% albo floxal. można tez podać UNIDOX w tabletkach (to działa na moje koty przy bloku, sąsiadka je tak leczy). ja wiosna jeździłam codziennie pod szpital w gdyni i przeleczyłam w ten sposób oczy 4 kotków. ale do sopotu nie mam szans jeździć bez auta. ktoś musi zrobić to miejscowy. kot bez oka słowo daję zabrany byłby do izy- ale nic nie dały 2 transportery :( na nasz widok zwiewał jak oparzony w krzaki na wydmy! jest duży, wygląda na silnego- pewnie rana sama się zagoi z czasem... teren jest piekny i jest póki co ciepło- a w razie niemca, piwnica stoi otworem. otworzyłąm też okno do drugiej piwnicy w której stał koci domek wykonany z kartonu.
putrajaya- jak jesteś u nich czasem- zajrzyj czy ktoś nie zamknął okna do tej piwnicy i czy nie uwięziony jest tam jakiś kotek. po terenie mozna przemieszczać się swobodnie, koty na zestresowane nie wyglądają. ważne- jeżeli mamy ufundować im domek, wskazana by była zgoda albo z UM albo właściciela posesji :) może zadzwoń putraja do UM do wydziału OCHRONY ŚRODOWISKA I ROLNICTWA? oni na bank wskażą ci właściwe rozwiązanie :P
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie paź 19, 2008 10:52

Niech ktoś z Sopotu przejdzie sie do UM, do wydziału geodezji czy ewidencji gruntów...(nie wiem jak to w Sopocie jest zorganizowane) tam spróbować się dowiedzieć kto dydponuje tą posesją (niestety w przyp. właścicela prywatnego urzędniczka ma prawo odmówienia podania danych - ale warto spróbować, powiedzieć w jakim celu..)
Bez sensu byłoby wstawić tam domek wart parę stów żeby go ktoś zaraz wywalił, bo np. powie ze nie życzy sobie tych kotów na swoim terenie.

Populację tych kotów trzebaby dopilnować przynajmniej żeby sie nie powiekszyła bo pewnie prędzej czy później taka posesja w Sopocie zostanie jakoś zainwestowana i nie będzie możlwosci dalszego mieszkania tam duzej grupy kotów.

Musi też być pewność ze będzie osoba odpowiedzialna za dokarmianie tych kotów, zeby to karmienie się nie skończyło gdy pogoda sie posuje i spacerowiczów będzie mniej, a koty właśnie wtedy bedą najbardziej tego potzrebować.

Oby się udało znaleźć domy chociaż młodym koteczkom, żeby w przyszła wiosnę się nie kociły tam.

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie paź 19, 2008 12:28

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie paź 19, 2008 18:20

Przykro mi ze nie moglam pomoc w transporcie i ciesze sie,ze wszystko uklada sie bardzo dobrze :)
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie paź 19, 2008 19:38

Bylam w pracy caly weekend ale nikt nie przyniosl maluchow :(

W tym watku rowniez poprosze o kciuki dla malego joZina, ktory jest u mnie na DT.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Nie paź 19, 2008 21:40

izus kochana jożinek to ten rudasek nie? moja droga jak ci pani z sopoćkowa nie dowiezie do wtorku 3 maluchów- to oferować ci mogę chyba tymczas na co najmniej 2 kotki :) siostra jutro oddaje bleckiego i whitiego, były u niej tylko tydzień i nie zdążyła się nimi nacieszyć- jest niepocieszona, że tak szybko miały branie hehehehhe!!!!!!!!!!!!!!! więc myślę, że będzie tęsknic za maluchami i jak jej polecisz ze 2 zdrowe przytulaki to ona nie odmówi!!!!!!!!!!! trzymam kciuki za jozinka :ok: :ok: :ok:
a ja mam od dziś tez tymczasa z sopockiego azylu :!: zajebisty- czarno- biały!powiem wam w sekrecie, że mój mąż właśnie lezy z nim w łózku i od 2 godzn się tulą lub bawią :lol:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie paź 19, 2008 21:45

Sabina :1luvu:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Nie paź 19, 2008 22:07

Mea Culpa!!!Widze,ze narobilam zamieszania:(())),ale dla mnie kot , ktory jest bez oka i zyje bez domu jest zaniedbany i nieszczesliwy.Moje dwa koty,ktore tez byly bezdomne wygladaly nieco lepiej.Zreszta nigdy wczesniej nie bylam tu na forum teraz widze,ze wiekszosc z nich jest po okropnych przejsciach.
Przepraszam za panike i ciesze sie ,ze Sopociaki zyja i sa w takiej formie,ale ze ich az 9jest..szok!!!
Oczywiscie zajrze tam do nich w tygodniu i zadzwonie do UM.
Budki jak najbardziej sie im przydadza.
Dziewczyna z forum dala ogloszenie na Zaspie w sklepie zoologicznym.
Ciesze sie,ze zdjecia macie dobrej jakosci,bo to podstawa.
Trzeba bedzie utworzyc im nowy watek i szukac domku,pomimo tych budek i ladnej okolicy dom to jednak dom i nie wierze za bardzo ze sa tam super szczesliwe.Najwzzniejsze ze dokarmiane izdrowe.
Dzieki dziewczyny!!

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Nie paź 19, 2008 23:11

putrajaya spoko!!!!!!! ja byłam tylko trochę zła, bo z wywieszonym jęzorem wszystko w domu przed przyjściem gości robiłam, a i spać nie mogłam bo po nocach śniły mi się małe, wychudzone, zaropiałe, śmierdzące biedaki. koty były w tak dobrym stanie, że w ryłko jednemu buziaki dawałam bez obrzydzenia taki słodzisty był :wink: wiesz my tu ciągle walczymy o życie biedaków i uwierz mi,ze tylko ten jednooki pirat wzbudzał litość, ale bez przesady- spasły był i hoży do spierniczania przed nami :lol: wiesz, ja tam się cieszę, że kotom generalnie nic nie dolega :D świata nie uratujemy, ale może ktoś się zlituje i za sprawa ładnej strony weźmie chociaż kilka z nich do posesji z ogrodami. na moje one już się nie dadzą udomowić w bloku. wiesz co - kup antybiotyk UNIDOX i postaraj się tym 2 kotom co mają problemy z oczami kilka razy dać pokruszone tabletki w pysznej pasztetowej, bo w to, e im będziesz w stanie zakropić oczka - szczerze wątpię. prowadź dalej ten wątek i informuj nas co z nimi się dzieje, a my będziemy pracowały z yammaycą nad budką dla nich :D fotek jeszcze mi ta młoda laska nie wysłała, ale mam do niej tel- pisała smsa, że prześle. nie ma co panikować, dla 9 wielkich byków to ja DT nie jestem w stanie znaleźć, jakby to były 2 mies- to po leczeniu u izy w ciapkowie, zabrałabym nawet ze 3 do siebie, poduczyła i by szybko poszły do DS. ale one są już duże i nie do końca ufają ludziom, zdziczałe kotki czasem lepiej pozostawić samym sobie. ja np. dzis z mumka widziałąm w sopocie na brodwinie kotkę, ul. cieszyńskiego 10 ( obok klatki i smietnika stoi budka dla kotków), kicia trikolorka, miziasta, cudna- ale co z tego że zadbana? wielki i twardy guz pod pachą- jak balon!!!!!!! to wzbudziło mój niepokój. skoro jest domek, kotka oswojona i sa karmicielki- czemu nikt nie zabrał jej do weta? obok bloku w pawilonach jest gabinet wet. i takie chore koty mnie bardziej niepokoją niz stado wolnobytujących zdrowych na oko byków! ale fajnie, że się zainteresowałaś. wązne, że są ludzie, co maja oczy szeroko otwarte :wink:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon paź 20, 2008 9:03

putrajaya, jak coś będziesz wiedziała w sprawie posesji, koniczenie daj znać. Bo musimy zamówić tę budkę, a jak się nie zgodzą na postawienie w Sopocie, to ustawimy domek gdzieś indziej :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pon paź 20, 2008 9:39

temat ważny, więc podnoszę :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon paź 20, 2008 10:01

maju, pan nazywa się: KAZIMIERZ BANACKI, stolarz wykonujacy kocie domki. mieszka około lubawy, miejscowość wygoda. tel. do niego: 604-821-318. można by zamówić taki domek ale w tańszej wersji bez dobudowy z daszkiem jadalnym (wtedy odpadnie opłata z dodatkowy dach kryty papą i podłoga stołówki)- są i tak niepraktyczne a było by taniej. facet jeździ do gdyni więc mógłby nam taki podrzucić w okolice redłowa pod twój dom, a potem byśmy załatwiły transport do sopotu :)- zawsze tańszy przewóz niż ode mnie z obłuża, i ty częściej jesteś w domu :). majeczko zadzoń do niego i się dogadaj- bo dysponujesz kaską, a ja zaś moja droga dowiem się u mojego o koszty, jeżeli ten wykonawca nam nie wypali :)

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon paź 20, 2008 11:58

ja sie boje jednego-jak pojdziecie do UM ...to UM zgodnie ze swoim sumieniem i wiedza zadzwoni do schroniska,ze sa bezdomne kotki,co opieki potrzebuja.A ze schroniska pojda prosto do nieba.

hyka

Od: Śro paź 31, 2007 19:37

Post » Pon paź 20, 2008 12:25

Fotki kociaków: klikamy, powiększamy, podziwiamy :)

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek