Domek dla kotka... na zawsze... podzielę z piękną Bessi :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 18, 2008 8:13

Zanim wyruszysz w rajd po sklepach, radziłabym Ci wejść do jakiegoś sklepu w necie, może to być np. polecana już animalia, żebyś miała orientację w cenach.
Ja przy pierwszym zakoceniu tego nie zrobiłam i niepotrzebnie dałam się uwieść urodzie kuwety w pierwszym z brzegu sklepie - ostro przepłaciłam.
Powodzenia :)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob paź 18, 2008 8:24

mowo pisze:No to pierwwsze zakupy już dzisiaj poczynione, czyli to co najwazniejsze... Jedzonko. Narazie małe opakowania.. Zobaczę jak posmakuje to Bessi. W zależności na co będzie miała ochotę albo suche - RC Sensible, albo mokre -Animonda Carny :).

Jutro rano ciąg dalszy zakupów czyli:
- miseczki
- kuwetka
- żwirek
- transporterek
- drpapak
- podpupka albo legowisko (zależy czy drapak będzie miał jakąś kryjówkę czy nie)
- mięsko gdyby jednak karma nie posmakowała

Potem kawa podczas której zasypię pytaniami mądrzejszą kobietę ode mnie :oops:.
A potem jeszcze wieczorne sprzątanie, czyszczenie i robienie miejsca dla kotki... i oczekiwanie... niecierpliwe...

A właśnie. Kochane możecie mi polecić jakiś sklep zoologiczny we Wroclawiu (najlepiej w okolicach Grabiszyńskiej, Arkad), tak żebym jutro mogla wszyyyystko kupić... ?

W Arkadach jest sklep zoologiczny, który nie jest aż tak drogi
Ale naprawdę lepiej wszystko kupić w necie (zaraz Ci napiszę pw)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Sob paź 18, 2008 8:37

Również polecam opcję internetową. Nie zaopatruję się w karmę inaczej niż przez zamówienia w animalia.pl.

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Sob paź 18, 2008 8:58

aniaposz pisze:Również polecam opcję internetową. Nie zaopatruję się w karmę inaczej niż przez zamówienia w animalia.pl.

na Allegro znajdziesz jeszcze taniej niektóre karmy :)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Sob paź 18, 2008 9:36

kothka pisze:
aniaposz pisze:Również polecam opcję internetową. Nie zaopatruję się w karmę inaczej niż przez zamówienia w animalia.pl.

na Allegro znajdziesz jeszcze taniej niektóre karmy :)

A widzisz. Człowiek tyle lat żyje i ciągle się uczy. Dzięki. :D

aniaposz

Post » Sob paź 18, 2008 12:20

No i zakupy zrobione. Dzięki dziewczyny za wszyyyystkie porady. Później żwirek i jedzonko to pewnie już będe kupować przez neta albo korzstając z pomocy innych :wink: .
Rano wyszukałam sobie na animalii wszystko co chę kupic i spisałam ceny (żeby własnie nie przeplacić) a potem ruszyłam na miasto. No i trafiłam do sklepu... gdzie kupilam wszystko :) i w całkiem rozsądnych cenach (no dobra te kilkanaście złotych wiecej zapłacilam, ale było to znośne) i obsługa bardzo miła i umiała doradzić (nie że tego mamy dużo to bierzcie ;) ).
No i teraz już tylko czekam na Bessi (jeszcze posprzątać trzeba i kąty powymiatać) i jutro... WIELKI dzień 8)

mowo

Od: Czw wrz 11, 2008 10:39

Post » Sob paź 18, 2008 12:29

mowo pisze:No i teraz już tylko czekam na Bessi (jeszcze posprzątać trzeba i kąty powymiatać) i jutro... WIELKI dzień 8)

Zazdroszczę Ci. 8) Jak czytam o tych przygotowaniach i oczekiwaniu, to coraz bardziej mam ochotę na trzeciego kota. :)

aniaposz

Post » Sob paź 18, 2008 12:45

Bessi jest piękna! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zawsze serce rośnie, jak się czyta takie wątki!!!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob paź 18, 2008 14:30

Mowo - wszystkiego dobrego "na nowej drodze życia" :wink:

Bazyliszkowa

Post » Sob paź 18, 2008 15:26

Aniaposz pisze:
Zazdroszczę Ci. Jak czytam o tych przygotowaniach i oczekiwaniu, to coraz bardziej mam ochotę na trzeciego kota. :)[/quote]

A ja na czwartego :D
Paluszek

Post » Nie paź 19, 2008 5:16

To nie zazdroście tylko bierzcie przykład :lol: :twisted:

mowo

Post » Nie paź 19, 2008 7:14

To już dziś ten wielki dzień! Trzymam kciuki i czekam na wieści :ok: :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Nie paź 19, 2008 8:13

Wielki wielki! Ja już od 5:00 rano sprzatam :lol: TŻ stwierdzil że oszalałam... Ale co on tam wie ;) . Teraz już tylko zakupy, bo oczywiście wczoraj wszystko dla kota kupilismy, ale dla siebie to nawet chleba nie wzięlismy :P.
Wszytskie szpary zabezpieczone, żeby kotka krzywdy nie zrobiła sobie. Żwirek w kuwetce, miseczki czekają na napełnienie, myszki siedzą cichutko na drapaku czekając na kogoś kto się nimi pobawi... I cisza... Taka niedzielna, wyczekująca...

EDIT: P.S. Przepraszam, że ja tak dużo i często pisze ale tak miło dzielić się szczęśliwymi momentami :oops:

mowo

Post » Nie paź 19, 2008 8:21

mowo pisze:
EDIT: P.S. Przepraszam, że ja tak dużo i często pisze ale tak miło dzielić się szczęśliwymi momentami :oops:

Ależ dziel się, dziel się jak najczęściej! :D I pisz jeszcze więcej. :) My tu wszyscy uwielbiamy opisy szczęśliwego ludzio-kociego współżycia. :)

aniaposz

Post » Nie paź 19, 2008 9:52

:D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

[poprzednia][następna]