Po drugiej stronie siatki - schr. łódź V

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 16, 2008 18:27

Georg-inia pisze:
mokkunia pisze:Dziewczyny, kto i kiedy wybiera sie w weekend? Ja się poważnie zastanawiam :)

nad czym? :D

Nad tym, żeby się wybrać :D Mamy od domku Maciejki troszkę rzeczy na posłanka i koc duży i podusię od TyMa muszę to wywieźć :)

Z Browniego się cieszę tak, że aż szok :D I do dziś nie wiem, czy to ja tak pomyliłam go z panienką czy w karcie było źle :D

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt paź 17, 2008 9:03

Oj czekam niecierpliwie na wieści od Browniego :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt paź 17, 2008 9:13

gosiaa pisze:Oj czekam niecierpliwie na wieści od Browniego :ok:

Ja też :D Pani obiecała wieści o kiciu.
Mam nadzieję, że ten grzyb jej nie wystraszy. Wczoraj Jola mówiła, że Browniś był szczpiony przeciwgrzybowi i że jest lepiej.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt paź 17, 2008 11:54

Ponieważ nie działa upload miau i nie mam jeszcze doklonowanego posta jako 2 na 1 stronie (napisałam w tej sprawie do moda) chciałam tu dać znać, że aktualny stan konta schroniskowego to 498,71zł.
Jakby ktoś chciał szczegóły proszę o PW, jak się uporam z problemami technicznymi niezależnymi ode mnie to rozliczenie będzie jak zawsze w 2 poście na 1 stronie.

mokkunia

Post » Pt paź 17, 2008 14:59

Browniś jest w drodze do domu :D

Zadzwoniła do mnie inna pani - w odpowiedzi na oskarkowe ogłoszenie. Rozgadałyśmy się, bo babka miła i sensowna. Przymierza się do adopcji kota od jakiegoś czasu, zastanawia się tylko jaki to miałby być kotuś - ma w domu dwoje dzieci: 5 lat i 2,5 roku. Dzieci przeszły pierwszy test na obecność zwierzęcia w domu - od kilku miesięcy opiekują się chomikiem. Bawią się z nim delikatnie, nie zamęczają nadmierną czułością, wiedzą, że zwierzątko może nie mieć ochoty na zabawę itp. Pani jeszcze ze dwa lata spędzi z dziećmi w domu, więc 24h na dobę będzie czuwać nad zachowaniem dzieciaków w stosunku do kota. Wzbudziła moje zaufanie, myślę, że jakiś dorosły, ufny kot miałby tam dobrze.
Obiecałam, że prześlę linki do opisów, no i teraz myślę, którego kota jej zaproponować ? Raczej starszego, ale nie wiem, na którego ją namawiać ?
Obrazek

pisiokot

Post » Pt paź 17, 2008 15:10

Browniś :dance: :balony: :dance2: :dance: :balony: :dance2:

Aniu, może któregoś z tymczasów zaoferować? Ale to same właścicielki by się musiały wypowiedzieć który kot jak do dzieci. Saszka i Jack to odpadają jak na moje.

mokkunia

Post » Pt paź 17, 2008 15:29

mokkunia pisze:Browniś :dance: :balony: :dance2: :dance: :balony: :dance2:

Aniu, może któregoś z tymczasów zaoferować? Ale to same właścicielki by się musiały wypowiedzieć który kot jak do dzieci. Saszka i Jack to odpadają jak na moje.

Majorek?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt paź 17, 2008 15:56

Majorka do takich malych dzieci bym nie dala. Wiem jak moja Majka, lata za kotem przytula. Nie wiem jakby sie kotka Maja do mojej Maji zachowala ;) Ale tu sie Magic wypowie bo zna ja przeciez. Ja sobie gdybam

ale moze ze schronu kotunia z pierwszego boksu nr 145?
to sama slodycz, do dzieci mysle ze by sie nadawala. Mlodziutka, kocha czlowieka, ani pazurka nie wystawi, normalnie slodyczka.
Jesli ona domu nie znajdzie to ja ja na tymczas wezme, bo taki kot nie moze marnowac sie w schronie!
ObrazekObrazek

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pt paź 17, 2008 15:58

Etka pisze:Majorka do takich malych dzieci bym nie dala. Wiem jak moja Majka, lata za kotem przytula. Nie wiem jakby sie kotka Maja do mojej Maji zachowala ;) Ale tu sie Magic wypowie bo zna ja przeciez. Ja sobie gdybam

ale moze ze schronu kotunia z pierwszego boksu nr 145?
to sama slodycz, do dzieci mysle ze by sie nadawala. Mlodziutka, kocha czlowieka, ani pazurka nie wystawi, normalnie slodyczka.
Jesli ona domu nie znajdzie to ja ja na tymczas wezme, bo taki kot nie moze marnowac sie w schronie!
ObrazekObrazek

Cyryl by im się przydał, ale jak był do oddania to nikt nie chciał :P
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt paź 17, 2008 16:00

no mi tez by sie Cyryl przydal, bo teraz z Maja to nawet i Banana przytulac sie nie chce ;)

Etka

Post » Pt paź 17, 2008 16:12

mokkunia pisze:Ponieważ nie działa upload miau i nie mam jeszcze doklonowanego posta jako 2 na 1 stronie (napisałam w tej sprawie do moda) chciałam tu dać znać, że aktualny stan konta schroniskowego to 498,71zł.
Jakby ktoś chciał szczegóły proszę o PW, jak się uporam z problemami technicznymi niezależnymi ode mnie to rozliczenie będzie jak zawsze w 2 poście na 1 stronie.

Kochane Cioteczki, dziekuje Wam za pomoc nieoceniona!!!!!!!!!!!!!!! Czekam do poniedzialku (zeby nie zapeszyc) i odsylam nietkniete pieniadze jakimi mnie wspomoglyscie :D
Bardzo sie ciesze z adopcji i mam nadzieje, ze w ten weekend tez wiele kociastych znajdzie swoje domki. I ze przyjedzie Pan po swoje dwie kotki...
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 17, 2008 16:50

Majorek niekoniecznie, wczoraj mieliśmy wizytę rozksznej półtorarocznej dziewwczynki i nie było xle, ale gdyby to było na stałe, mogłoby być ciężko. Może którys kot ze schroniska? Tylko ja już nie mam rozeznania, albo któryś z Elfridowych?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt paź 17, 2008 16:56

totez mowie.

Jesli ze schroniska to doskonale sie sprawdzi nr 145.
Niestety bezimienna ale wierze ze dziewczyny nadaja jej imie :)

Etka

Post » Pt paź 17, 2008 17:31

Wiem, o którą kicię chodzi - robiłam jej fotki w sobotę. Wybrałam kilka, zaraz pani wyślę. Ciocia Jowita zaproponowała imię Tinka :D
Obrazek

pisiokot

Post » Pt paź 17, 2008 17:35

Nadawałby się mój 5 miesięczny marmurek (umaszczenie bury mamrurek - ma dużo czarnego) z lecznicy - już wykastrowany i zaszczepiony. Małe dzieci noszą go dyndającego po pachą a on jest wielce zadowolony. W zabawie nie wyciąga pazurków i nie gryzie. Przebywa u mnie w Centrum, nie mam zdjęć niestety. Można go obejrzeć w lecznicy.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

[poprzednia][następna]