Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
dostaly wszystkie, od razuaga9955 pisze:Jolu wspołczuje....ale nie czekaj na objawy u pozostałych kociat tylko podaj surowice......nie ma czasu na czekanie. Ten wirus jest wyjatkowo grozny w tym roku.
Napisz do Agn na i poda wszelkie dane i leki ktore juz trzeba podac. Nie czekac na objawy.
Wspolczuje.
Jola_K pisze:dostaly wszystkie, od razuaga9955 pisze:Jolu wspołczuje....ale nie czekaj na objawy u pozostałych kociat tylko podaj surowice......nie ma czasu na czekanie. Ten wirus jest wyjatkowo grozny w tym roku.
Napisz do Agn na i poda wszelkie dane i leki ktore juz trzeba podac. Nie czekac na objawy.
Wspolczuje.
Jola_K pisze:pozstale maluchy ok, nie maja zadnych objawow, jedza, pija i biegaja do kuwety, do glowy by mi nie przyszlo ze cos sie tli w ich cialkach
Jola_K pisze:mam wazne pytanie, na ktore odpowiedz potrzebna mi jest jak najszybciej!!
pomozcie prosze podjac decyzje
dzisiaj mija 14 dzien od podania moim trzem, 2,5 i 3 miesiecznym kociakom surowicy Caniserin, sa to kotki ktore mialy kontakt z pp (ich siostra umarla w ciagu niespelna doby po pierwszych objawach choroby)
te maluchy nie maja zadnych objawow choroby, oprocz glist ktore znalazlam w kuwecie, nic innego niepokojcego nie wydarzylo sie w przeciagu ostatnich 14dni (dostaly flubenol)
dzisiaj mialam je szczepic ale dwa kotki od 3 dni maja zalazawione oczka i kichaja
w tym przypadku szczepienie ich odpada
co zrobic?
przeciwciala w surowicy juz sie zuzyly, czy mozna podac po raz drugi surowice? jak z ryzykiem wystapienia wstrzasu?
prosze o odpowiedz
teraz musze odejsc od komputera jesli moglabym prosic o przekazanie informacji telefonicznie, chocby smsem, bede bardzo wdzieczna
mam odpowiedz, wpisze ja tutaj bo byc moze ktos w przyszlosci bedzie mial podobny problem
odradzono mi podanie po raz drugi surowicy
jesli szczepienie nie jest mozliwe, kotki powinny dostac interferon koci lub chociazby ludzki + leczenie objawow kk, po ustapieniu szczepienie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 314 gości