Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
justyna8585 pisze:DZIWIĘ SIE, ŻE NA MIAU SĄ TAK OBOJĘTNI LUDZIE,narzekam na dogomanie, ale tam przynajmniej jest jakakolwiek pomoc, ludzie przejmują sie,a tu TOTALNA OLEWKA...CO TAM JAKIEŚ KOTY.
harpia pisze:justyna8585 pisze:DZIWIĘ SIE, ŻE NA MIAU SĄ TAK OBOJĘTNI LUDZIE,narzekam na dogomanie, ale tam przynajmniej jest jakakolwiek pomoc, ludzie przejmują sie,a tu TOTALNA OLEWKA...CO TAM JAKIEŚ KOTY.
Czemu to piszesz?
Poczytaj ile żyć to forum uratowało, ludzie nie są w stanie rzucić pracę, dom, włąsne pilne obowiązki i jechać Tobie na ratunek, często sami, bez publiki, walczą o życie zwierzaków.
To co napisałaś jest bardzo nie sprawiedliwe i obrażające.
Zacznij robić coś z dzieciarnią, odpowiednie służby funkcjonują, jest TOZ, zadzwoń tam, dzwoniłaś?
łatwo jest osądzać nie znając sytuacji.
gagucia pisze:Zgłoś się z filmem na policję i do SM jak nie zareagują zawiadom prasę i TV TOZ i wszystko co Ci przychodzi do głowy.
Teraz jest straszny sezon na koty, wszyscy zakoceni każdy robi co może. Ja też mam koty ponad program i każdy z nas ma.
Nie ma w okolicy jakiś stadnin?
Zapraszam do Rudy-może ty sobie z nimi pogadasz, jestem ciekawa czy cało wyszłabyś z tego.
Widze właśnie jak działa miau,jacy jesteście zorganizowani,jak pomagacie kotom-może trzeba dodać TYM WYBRANYM KOTOM i po sąsiedzku.
Ile prosiłam sie o pomoc w złapaniu? ile os odpowiedziało na moją prośbe? 0,tak? osoba spoza forum musiała mi pomagac.
Podkreśle też ile razy pytałam o dobre schroniska dla kotów...też jakoś cicho....
a co do słów "bez publiki walczą o życie zwierzaków",to rozumiem że ja robie na pokaz? gratuluje myślenia...
Justyna, Twoje posty są trudne do czytania (sama do tej pory nie wiem, ile kotów w jakim są wieku, nie dałaś zdjęć a chciałam pomóc dlatego się tu odzywałam, tylko Ty zbywasz to wszystko i tylko krzyczysz)
Zobacz sobie kiedy wątek był założony.Jest aktualizacja też, może kolejno wymienie o co prosiłam:
pomoc w złapaniu- olewka... sama z osobą spoza forum załatwiłyśmy klatke...przeszłam do tego spokojnie.
pytałam,czy wątek jest w odpowiednim dziale- olewka...
gdzie jest jakieś schronisko,które jest w porządku wobec kotów...olewka... tylko Pani Maria zainteresowała sie kociakami.
dalej sobie daruje...Podkreśle też ile razy pytałam o dobre schroniska dla kotów...też jakoś cicho....
Nie ma czegoś takiego jak dobre schronisko
jak wyżeja co do słów "bez publiki walczą o życie zwierzaków",to rozumiem że ja robie na pokaz? gratuluje myślenia...
Masz wyrzuty do braku pomocy, to na prawdę nie jest takie proste kiedy w domu ma się stadko nie chcianych tymczasów. Sama nie jestem kociarą, ale jak widzę bidę to zabieram do domu i leczę, szukam domu, robię ile mogę fizycznie, finansowo. Czemu nie zabierzesz młodych do domu, nie zaczniesz szukać im domu. Założyłaś jakieś ogłoszenia, na allegro, gratce, cokolwiek?? Czekasz aż ktoś to zrobi za Ciebie.
P.S Pisanie do drugiej osoby z małej litery to oznaka braku szacunku, dziękuję.
Zapominasz, że jest różnica między Twoją "bachorologią",a marginesem społecznym..
Rozumiem, że przeliczasz koty na fundusze? to mówi wszystko za siebie...a tak poza tym ,to wybacz,ale Libiąż nie jest tak daleko.z Katowic do Rudy jest 15 min.
gagucia pisze:co z kotami?
gagucia pisze:Posłuchaj może faktycznie warto je zawieźć do schroniska. wiem że to okropne ale skoro mają zginąć w męczarniach...
Oddaj je do schroniska, zrób fotki i porób ogłoszenia tu, na allegro, na adopcje.org..a może do jakiejś lecznicy - może da się wyprosić? A ty w tym czasie poszukasz domków. Myślę że dużo osób z miau pomoże robić ogłoszenia jeżeli tylko będą ładne fotki. Transport jeżeli znajdzie się dom na drugim końcu polski - się zorganizuje tylko żeby zapezpieczyć je teraz na chwilę obecną. Jak widzisz niestety wszyscy teraz mają u siebie tymczasy i jest ogromny problem z nadmiarem zwierzaków do adopcji..
Tylko tyle mogę podpowiedzieć. Zamiast się kłócić że nikt nie pomaga trzeba w tym czasie im szukać domków.
mar9 pisze:może by sprzedawać cegiełki np na Allegro, ale zdjęcia byłyby potrzebne
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 135 gości