31 chorych kociąt z pseudoschroniska - POMOCY ok Krakowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 12, 2008 7:54

:cry: :cry: :cry:

gdybym oddała tymczaskę, Jezu... tylko to chyba za daleko troche by takie malenstwo jechało?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie paź 12, 2008 11:04

W górę.... :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie paź 12, 2008 13:26

malawaszka pisze:
piccolo pisze:Co to za mordownia w Olkuszu??????
Skad tak przerażająca ilość małych kotów?

to prywatne "schronisko" - sama się zastanawiałam po co zwożą tam te wszystkie koty - one tam umierają z głodu, z robali, z wirusów, a że to w większości wiejskie tereny to kto przyjdzie adoptować kota? z psami zresztą podobnie bo przepełnienie straszne jest, już kiedyś krakowski ktoz brał się za to miejsce, ale nic z tego nie wyszło - bo oczywiście nikt nie widział zaniedbań i wszystko było cacy :?

W czerwcu prokuratura w Olkuszu umorzyła dochodzenie przeciwko właścicielowi tej umieralni. Mało tego - dowiedziałam się (z dość pewnego źródła, ale poszukam jeszcze oficjalnego potwierdzenia), że ci bandyci niebawem dostaną dofinansowanie w wysokości miliona złotych na nową siedzibę :evil: Pan P. wystawi kolejną willę, a zwierzęta nadal będą w koszmarny sposób uśmiercane. I nie ma silnych na to bestialstwo, bo tam nie działa ani ustawa o ochronie zwierząt, ani przepisy sanitarne - tylko małomiasteczkowe układy pana P. z wszelkimi odpowiedzialnymi za tę sytuację instytucjami :evil:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie paź 12, 2008 13:30

Matko Boska ...
Wiele nie mogę, ale poproszę nr konta na PW.
Obrazek

Miga

Od: Śro cze 02, 2004 16:34

Post » Nie paź 12, 2008 15:22

Miga posłałam - dzięki

xandra - jakby Ci się zwolniło miejsce to pisz bo Tata missieek co jakiś czas jeździ do Wawy

Kinya też słyszałam o nowym "schronisku" nie chcę sobie nawet tego wyobrażać, jak zrobią tak samo - czyli wielkie wybiegi na dziesiątki psów gdzie muszą one walczyć o przetrwanie i o jedzenie - oby zrobili chociaż mniejsze boksy i pomieszczenie ogrzewane dla kotów - chociaż to pewnie moje marzenia.... Kinya możesz się dowiedzieć czegoświęcej - jak ma być to nowe schr. zbudowane? coś już zaczęli robić? może chociaż udałoby się dopilnować, żeby zbudowali porządnie a nie jeden wielki wybieg :?

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Nie paź 12, 2008 15:41

do góry kociaki!

paniCzesia

Od: Czw wrz 04, 2008 23:07

Post » Nie paź 12, 2008 15:51

malawaszka pisze:Kinya możesz się dowiedzieć czegoświęcej - jak ma być to nowe schr. zbudowane? coś już zaczęli robić? może chociaż udałoby się dopilnować, żeby zbudowali porządnie a nie jeden wielki wybieg :?

Postaram się, też ogromnie leży mi to na sercu. A póki co proszę Was o bombardowanie mailami (koniecznie ze zdjęciami!) i telefonami krakowską i katowicką redakcję "Uwagi" - robili już materiał o Krzyczkach, są szanse że o Olkuszu też przygotują. Każde zamieszanie wokół tego miejsca jest bardzo nie na rękę właścicielom!

uwaga@tvn.pl

KRAKÓW
ul. Płk. Dąbka 2
30-832 Kraków
tel:12/652 8481, 652 8473
fax:12/652 84 75

KATOWICE
al. Korfantego 2/315
40-004 Katowice
tel:32/253 27 12
fax:32/253 27 23
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 12, 2008 16:06

Słuchajcie może by zrobić bannerek z prośbą o pisanie tych maili do redakcji. Wtedy więcej osób z forum by się dowiedziało że można w ten sposób pomóc.

Keirzontko

Od: Sob lip 12, 2008 19:54

Post » Nie paź 12, 2008 16:13

Dziewczyny, z ochotą napiszę maila, ale może ktoś wstawi w tym wątku bardziej dokładną informację o tym "schronisku". Adres, ile zwierząt tam jest, kto prowadzi schronisko, w jakim stanie jest to miejsce, jaką opiekę mają zwierzęta. Ja wiem, że kociaki dają świadectwo temu miejscu, ale skoro maile mają odnieść skutek to pewnie trzeba bardziej dokładne wiadomości posiadać. Można też napisać do krakowskiej telewizji, do programu Kundel bury .
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie paź 12, 2008 16:22

Biedne kocie dzieci ............. :crying: :crying: :crying:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie paź 12, 2008 16:25

Zrobiłam już na przyszłość bannerek tylko nie umiem zrobić tego takiego kodu żeby się dało w niego klikać itd.

Obrazek

Popieram aby podać więcej informacji do ewentualnych maili.

Keirzontko

Od: Sob lip 12, 2008 19:54

Post » Nie paź 12, 2008 16:25

http://ilkus.pl/olkusz,1,ida,1581.html

Lektura na początek - jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania proszę zadawać, postaram się dotrzeć do odpowiednich instytucji. Na razie rozmawiałam z szefem prokuratury, która umorzyła dochodzenie w sprawie tego "schroniska", od niego mam większość informacji.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 12, 2008 16:29

Keirzontko pisze:Zrobiłam już na przyszłość bannerek tylko nie umiem zrobić tego takiego kodu żeby się dało w niego klikać itd.

Obrazek

Popieram aby podać więcej informacji do ewentualnych maili.

Cudownie! Dziękujemy!! :1luvu:

Pasowałoby chyba założyć oddzielny wątek. Póki co informacje o Olkuszu przewijały się nieśmiało, bo wszyscy się boją otwarcie mówić o tym co się tam dzieje. Też robiłam co mogłam siedząc cicho "żeby zwierzętom nie zaszkodzić". Ale normalnie szlag mnie zaczyna trafiać po tym co się dowiaduję od jakichś 2 tygodni. JEST CORAZ GORZEJ!!
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Nie paź 12, 2008 16:32

mjs pisze:Dziewczyny, z ochotą napiszę maila, ale może ktoś wstawi w tym wątku bardziej dokładną informację o tym "schronisku". Adres, ile zwierząt tam jest, kto prowadzi schronisko, w jakim stanie jest to miejsce, jaką opiekę mają zwierzęta. Ja wiem, że kociaki dają świadectwo temu miejscu, ale skoro maile mają odnieść skutek to pewnie trzeba bardziej dokładne wiadomości posiadać. Można też napisać do krakowskiej telewizji, do programu Kundel bury .

tam próbował robić porządek krakowski toz - i co? i nic, a mieli masę dowodów!!! prokuratura umorzy każdą kolejną próbę... Pani Magda Hejda też tam kiedyś już była... Powiatowy nie widzi tam żadnych zaniedbań...

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Nie paź 12, 2008 16:36

malawaszka pisze:
mjs pisze:Dziewczyny, z ochotą napiszę maila, ale może ktoś wstawi w tym wątku bardziej dokładną informację o tym "schronisku". Adres, ile zwierząt tam jest, kto prowadzi schronisko, w jakim stanie jest to miejsce, jaką opiekę mają zwierzęta. Ja wiem, że kociaki dają świadectwo temu miejscu, ale skoro maile mają odnieść skutek to pewnie trzeba bardziej dokładne wiadomości posiadać. Można też napisać do krakowskiej telewizji, do programu Kundel bury .

tam próbował robić porządek krakowski toz - i co? i nic, a mieli masę dowodów!!! prokuratura umorzy każdą kolejną próbę... Pani Magda Hejda też tam kiedyś już była... Powiatowy nie widzi tam żadnych zaniedbań...

Dokładnie, i to mnie przeraża, nawet KTOZ nie odwołał się od decyzji prokuratury, czyli się z nią po prostu zgodził, poddając bez walki :cry: Jedyne czego się ta cała olkuska klika obawia to rozgłosu, więc przynajmniej próbujmy go nadać
Obrazek Obrazek

Kinya

[poprzednia][następna]