Złe wieści to takie, że ktoś pozdzierał nasze plakaty. ..
Niedawno, jeszcze w ub. tygodniu wisiały
Byłam wściekła. Nie udało mi się jednak spotkać z księdzem - chciałabym z nim na ten temat porozmawiać. Ponieważ plakaty i akcja-sterylizacji była prowadzona w porozumieniu z zarządem cmentarza (i oczywiście na rękę, zarządowi cmentarza) nie sądzę, że ktoś z zarządu plakaty zdjął.
W głębi cmentarza plakaty jeszcze są.
Fotoreportaż - dziś łapałyśmy w rejonie plandeki.
Tż zajął się mini fotodokumentacją.
Rejon plandeki.
Łapaczka, czyli moja skromna osoba

Do klatki podchodzą mama Piłkarzyków i trzecia siostrzyczka... Siostrzyczka z ogonkiem w górze

Trzecinka złapana w klatce - patrzcie, jaki cudny nosek - ze strzałką

I na kolanach.
Jest słodka, łagodna i jeszcze bardzo przestraszona.
Właściwie powinnam jej nadać imię Gadulinka - bis, ponieważ jak siostrzyczka, głośno miaukoli, ale ponieważ złapała się jako trzeci kociak, już niosąc do auta wymyśliłam jej to imię - Trzecinka.
Do pani Ani lasiła się, ale bałyśmy się ją łapać ręcznie. Poczekałyśmy aż wejdzie do klatki, choć trochę to trwało. Koteczka bała się urządzenia, była nieufna...

Dziś łapałam jeszcze na Cmentarzu Prawosławnym.
Złapany został Kociak, chłopak, podrostek i słaba, chora kotka, zwana Babcią - zawieźliśmy ją do lecznicy w Wawrze, gdzie ma zostać zbadana. Chlopak miał już poniekąd zapewniony dt, moja funkcja polegała zatem na złapaniu.
Ponieważ zostało nam ostatnie miejsce na zabieg, jutro rano łapiemy ponownie, tym razem w okolicach cmentarza.