Malinka odeszła ['], śpij spokojnie, Kruszynko.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto paź 07, 2008 19:02

Asiu ja deklaruje swoja pomoc....pisałam pw do Ciebie...jak tylko bedziesz potrzebowac czegokolwiek to natychmiast dzwon. Jestem do Twojej dyspozycji. A malutka ma duzo szczescia:) bedzie dobrze.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto paź 07, 2008 20:02

Kochane!!! Chwilowo potrzebujemy "tylko" wiedzy i cieplych mysli!!!
Bylysmy dzis z Malinka u weta (Etka postanowila mnie wesprzec i robic za te przytomna :wink: ). Wlasciwie nic nowego nie wiemy, ale wiemy, ze to bardzo dobrze, ze kocinka ma doskonaly apetyt, ze robi sioo i qu.
Malenka dostaje zastrzyki pt.: combivit, cepavek albo ceparek- nie bardzo moge rozszyfrowac :oops: Ja zrozumialam, ze podaja jej witaminy z grupy B (bardzo bolesny zastrzyk), antybiotyk dzialajacy na uklad nerwowy i chyba wczoraj cos przeciwzapalnego. Nie wystapil oczoplas, uszy bardzo dobre w srodku, blony bebenkowe cale, zadnych sladow krwi (tylko jakby bolesnosc byla w tym uszku nizej noszonym podczas badania wziernikiem. Pani wet go nawet wachala po wyjeciu z bolacego uszka), Malinka chodzi i nawet podbiega prosto, tylko lapki troche krzywo stawia. No i sama trafia do miseczki z zarelkiem, a to podobno wazne 8)
Akcja konsultacyjna trwa. Jesli za osiem dni (w tym czasie codzienne zastrzyki u weta, pozniej co trzeci dzien bo bedzie doustna kontynuacja kuracji) stan sie nie poprawi i w Poznaniu nie znajde dobrego neurologa, pojedziemy do Warszawy. Tylko tam maja sprzet do przeswietlen i jest tez fachowiec. Pojechalabym i jutro, ale Malinka jest za slaba. Musze ja odchuchac, odkarmic i zapewnic spokoj i poczucie bezpieczenstwa- czasem to jest wazniejsze niz najlepszy specjalista, przynajmniej na poczatku. Pozniej, jesli bedzie taka potrzeba, pojedziemy dokad bedzie trzeba. mam jednak nadzieje, ze Malinka slodka dojdzie do siebie tu- w Poznaniu i nie bede musiala narazac jej na stresy dalekich podrozy.
Przepraszam za chaos sprawozdawczy, ale jestem troszke zmeczona, a chce natychmiast dac Wam znac co slychac u Malinki.
Jeszcze raz dziekuje za wszystko, to ze jestescie jest wsparciem nieocenionym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wreszcie w watku pojawily sie pyszne grzybki, a nie te na kocich cialkach. To oczywiscie wspanialy pomysl!!! Dziekuje Marcio!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto paź 07, 2008 20:07

o to pewnie dostaje B12
będzie dobrze
a jak się zachowuje, tak w domku?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 07, 2008 20:18

ruru pisze:o to pewnie dostaje B12
będzie dobrze
a jak się zachowuje, tak w domku?

W domku podbiega do mnie natychmiast gdy sie pojawiam i prosi o glaski. Duzo spi w lozeczku, gdy i ja wskakuje laduje sie pod moja pache albo kladzie sie tuz obok mnie:)))))))) Troszke bawi sie z PiPi, ale glownie wyleguje sie w lozku. Niestety nie mam teraz duzo czasu na obserwacje, bo gdy tylko wracam z pracy zabieram Malinke do weta i wracamy ok. 20.00 :( Tyle zajmuja nam dojazdy + kolejka u weta. Ale niedlugo weekend :D
Malinka ma wielka wole zycia i wylegiwania sie w lozku
:D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Wto paź 07, 2008 20:33

Zapomnialam dodac, ze wet sie ulitowal - wczoraj skasowal 60zl a dzis tylko 10. Moze gdy zobaczyl, ze Etka kupuje dla Malinki Convalescensy, to pomyslal, ze lepiej jej nie podpadac i tez cos dla Malinki zrobic :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto paź 07, 2008 20:37

Jerzykowa daj no konto na PW :) Fundusz schroniskowy się uśmiechnął do Malinki :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto paź 07, 2008 20:40

ja robię tak, że podaję podskórnie 10 - 20 cm soli fizjologicznej i jak się zrobi spory bąbel z tej soli - tak 1-2 piłeczki pinpongowe - wstrzykuję w to witaminę B - wtedy wogóle nie boli i w ciagu pół godziny się mniej więcej wchłania

kasia m.

Od: Pon gru 03, 2007 22:06

Post » Wto paź 07, 2008 20:49

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto paź 07, 2008 20:52

Mokkunio Kochana, z calych sil dziekuje za usmiech Funduszu Schroniskowego. Umowmy sie tak, ze na razie popracuja bazarki, a jak bedzie malo i Malinka postanowi wyzdrowiec troche pozniej, to ja dam znac i dam nr konta. Ale milo miec swiadomosc, ze mamy wsparcie :D Spokojniej mi :D Dziekuje :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto paź 07, 2008 20:55

kasia m. pisze:ja robię tak, że podaję podskórnie 10 - 20 cm soli fizjologicznej i jak się zrobi spory bąbel z tej soli - tak 1-2 piłeczki pinpongowe - wstrzykuję w to witaminę B - wtedy wogóle nie boli i w ciagu pół godziny się mniej więcej wchłania

Kasiu, mam nadzieje, ze wet na moja prosbe zrobi tak samo. Dziekuje Ci za wszystko, ciesze sie, ze jestes z nami i sluzysz rada :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto paź 07, 2008 21:45

Asiu będziemy tu cały czas, dokąd Malinka nie wyzdrowieje i nie pojedzie do swojego domku, będziemy wspierać słownie a jak będzie potrzeba nie tylko słownie. Musi sie udać.

Tu cały czas działa magia Wolanda, przyjechał do Łodzi żeby uratować Malinkę :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto paź 07, 2008 21:58

ach ten Woland
nic tylko ratuje i czaruje :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto paź 07, 2008 23:06

a czy oprócz combivitu i ceporexu dostaje coś jeszcze?
czy przecizapalnym lekiem jest steryd i może wiesz jaki?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro paź 08, 2008 7:13

Joanno, Malinka nie mogla lepiej trafic. Duuuuza buzka z calego mojego serducha :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro paź 08, 2008 7:14

CoolCaty pisze:a czy oprócz combivitu i ceporexu dostaje coś jeszcze?
czy przecizapalnym lekiem jest steryd i może wiesz jaki?

Nic wiecej nie bylo wpisane do ksiazeczki, ale dzisaj zapytam (czy powinnam sie o to upomniec?).
Acha, fafle sa rownej dlugosci, zadna powieka tez nie opada (tylko oczko nizej noszone czasem wydaje mi sie mniejsze- jakby mniej otwarte).
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]