Kitka, Cyryl, Hestia i Alma - cz. 6; i dwa Bąbelki :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 05, 2008 19:26

Dziś pokazałam zdjęcia chłopaków mojej kuzynce, umarła. Mąż straszny alergik, dlatego namawiam na devonki, właśnie. Ona jest urodzona kociara, ale od kilku lat w niemocy :(

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Nie paź 05, 2008 19:53

ech, Kicor, Kicor, właściwy sprzęcik we właściwych łapkach... właściwie to sobie właśnie zdjęcie obliźniętej łapki na pulpit pozwoliłam wrzucić :mrgreen:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Nie paź 05, 2008 21:59

Pozwoliłaś sobie, niech ci będzie :mrgreen:

Iza, ale devonki uczulają tak samo jak każde inne koty, tyle że sierść nie fruwa. Jeżeli ktoś pisze coś innego (a spotkałam się z tym na przynajmniej jednej stronie hodowli devonków, w ogłoszeniach też, podobne teksty widziałam również przy kotach syberyjskich), to pisze nieprawdę :?
Natomiast można nie być uczulonym na konkretnego osobnika, ale wtedy wszystko jedno, czy to pers, czy devon.

Dziś wpadła z wizytą do chorej (czyli do mnie, jakby ktoś miał wątpliwości ;)) moja mama. Za każdym razem, jak widzi maluchy, to one są zupełnie inne :)
Ogromnie spodobał jej się Bonito, zwłaszcza kolor jego futerka, była strasznie zachwycona :D No i jeszcze zapowiedź niebieskich oczu... :P
A jak wzięłam Bravusia i on w moich dłoniach przeciągał się i ziewał, mył swoje łapki i lizał moją rękę, to kompletnie wymiękła :lol:
Bonitek wzięty na ręce tradycyjnie włączył syrenę alarmową. Ale spoko - niech tylko chłopaki zaczną jeść normalne jedzenie, to zastosuję tradycyjną i niezwykle skuteczną metodę: przekupstwo 8)

Znalazłam w canoniku wczorajszą fotę - tak bardzo często Alma karmi swoje dzieci i śpi z nimi - mama wyluzowana :lol:
Obrazek

A dziś złapałam rudego:
Obrazek

No i oczywiście chłopców - Bravusia:
Obrazek

I Bonitka:
Obrazek

Bonito tradycyjnie pozował zawodowo: 8)
Obrazek

Bravo ciut gorzej:
Obrazek

Ale on sesję przeważnie spędzał tak: :twisted:
Obrazek Obrazek

Po dziesiątym odłożeniu Bravika do posłanka chłopcy grzecznie ułożyli się do snu:
Obrazek

I złapałam jeszcze łapę dla fetyszystów: ;)
Obrazek

Po niewielkiej zmianie aranżacji wystroju klatki polegającej na wyścieleniu jej na miękko i nieco innym ustawieniu posłanka byłam świadkiem akcji "wielka ucieczka" :P

"Świecie, przybywam!"
Obrazek Obrazek

"Ja za bratem, jest starszy, więc chyba wie, co robi"
Obrazek Obrazek

I chłopcy "na gigancie":
Obrazek

W tym momencie wyczerpały mi się akumulatorki w aparacie :twisted:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie paź 05, 2008 22:03

Kicorek pisze:W tym momencie wyczerpały mi się akumulatorki w aparacie :twisted:

Wbić Kicora na pal to mało!
Smoła?
Pierze?
Cztery konie i łańcuchy? :roll:
Ostatnio edytowano Nie paź 05, 2008 22:04 przez redaf, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Nie paź 05, 2008 22:04

Nie było już żadnych atrakcji, jedynie chłopcy poszli nieco dalej :twisted:

Kicorek

Post » Nie paź 05, 2008 22:06

Kicorek pisze:Nie było już żadnych atrakcji, jedynie chłopcy poszli nieco dalej :twisted:

Tiaaaaaa?
Teraz Kicoru na słowo musimy uwierzyć. :roll:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon paź 06, 2008 7:51

Dzielne maluchy :love:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon paź 06, 2008 9:16

Brawo, zdolne chłopaki 8)

Takie odważne i samodzielne!

Jak nic, mają to po przyszywanej prababce :smokin:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon paź 06, 2008 9:48

Kicorek pisze:Nie było już żadnych atrakcji, jedynie chłopcy poszli nieco dalej :twisted:

A wracają na posłanko czy trzeba ich odkładać? :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon paź 06, 2008 9:52

Do tej pory nie wracali, chyba że ich ustawiłam frontem do posłanka, to się wdrapywali. Dlatego mają porozkładane kocyki w klatce, żeby w razie czego mieli gdzie sie położyć. W każdym razie wejść umieją, ale czy to wykorzystają, to inna para kaloszy :roll:

Czy przyszywana prababka też nie umiała znaleźć drogi do łóżeczka? :twisted:

Kicorek

Post » Pon paź 06, 2008 10:03

Kicorek pisze:
Czy przyszywana prababka też nie umiała znaleźć drogi do łóżeczka? :twisted:

Zalezy kiedy :twisted: Ale w tej materii raczej mam lepsze osiagniecia ;)

Mlodzież też sie nauczy, na razie ich w świat ciągnie ;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon paź 06, 2008 10:27

Mogłabym patrzeć godzinami. Z mężem, o którym mowa jest tak, że dzień do dnia niepodobny. Prawdopodobnie cały miesiąc z własnym kotem wystarczyłby, żeby sie odczulił, problem w tym, że nie jest przekonany, czy chce męczyć się miesiąc. Przyjeżdża do nas i po godzinie, jeśli nie wziął leków, musi wychodzić - łzawi i ma wodnisty katar. Do tego czerwone plamy na twarzy. A bywało tak, że Otis siedział mu na kolanach przez godzinę i nic.
Prawdę mówiąc myślałam, że devonki jako małoosierścione są łagodniejsze w odczynach alergicznych, ale teraz to zadałaś mi ćwieka. Gdyby chcieli zaryzykować, to byliby wspaniałym domkiem, wiem to na 100 %.

A mój Piotr zaglądał nam wczoraj przez ramię i powtarzał jak mantrę, mówiłem ci nie pokazuj mi tych chłopaków... 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon paź 06, 2008 10:32

Kicorek pisze:

I złapałam jeszcze łapę dla fetyszystów: ;)
Obrazek

łapkaaaaaaa.....

łapkaaaaaaa.....

łapkaaaaaaa.....

łapkaaaaaaa.....

:spin2:
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pon paź 06, 2008 10:45

izaA pisze:Mogłabym patrzeć godzinami. Z mężem, o którym mowa jest tak, że dzień do dnia niepodobny. Prawdopodobnie cały miesiąc z własnym kotem wystarczyłby, żeby sie odczulił, problem w tym, że nie jest przekonany, czy chce męczyć się miesiąc. Przyjeżdża do nas i po godzinie, jeśli nie wziął leków, musi wychodzić - łzawi i ma wodnisty katar. Do tego czerwone plamy na twarzy. A bywało tak, że Otis siedział mu na kolanach przez godzinę i nic.
Prawdę mówiąc myślałam, że devonki jako małoosierścione są łagodniejsze w odczynach alergicznych, ale teraz to zadałaś mi ćwieka. Gdyby chcieli zaryzykować, to byliby wspaniałym domkiem, wiem to na 100 %.

A mój Piotr zaglądał nam wczoraj przez ramię i powtarzał jak mantrę, mówiłem ci nie pokazuj mi tych chłopaków... 8)

Oj to "odczulenie się" jest baardzo złudne, mój TŻ też myślał, że się odczuli a w tydzień nabawił się astmy i nie ma żadnych perspektyw, że mu przejdzie. Bynajmniej go to nie zniechęciło do kotów, zakochał się w tych zwierzakach do szaleństwa i nigdy nie usłyszałam, że nie było warto. Jakby mógł to by chciał mieć po jednym każdej rasy :D . A na Devony ma takie samo uczulenie jak na mco :roll: Jego najbardziej uczula ślina i naskórki.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pon paź 06, 2008 10:46

Fri, i to od spodu 8)

Iza, a kiedy przyjeżdżacie? Już niedługo będę całkiem na chodzie, jeszcze jakieś resztki przeziębienia się we mnie kołaczą, ale to już ich ostatnie podrygi ;)
Ostrzegam tylko - jak ktoś zobaczy Bonitka, to tonie w jego oczkach i nie może się na niego napatrzeć. A jak weźmie Bravusia na ręce, to przepadnie z kretesem :P

Kicorek

[poprzednia][następna]