Szkodniki: Zojka&Gabor

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 30, 2008 8:59

Przepraszam, że się wciskam do wątku ze swoim problemem ale to niejako bliźniaczy problem. Moja Kissa zaczęła lać na łóżka pół roku po sterylce - stwierdzono surwity. Jest wyleczona, badania ok, trzymamy dietę, a nadal leje. Raz częściej raz rzadziej, ale leje. Może reagowała tak zazdrosnica na tymczasy, ale już nie mam tymczasów. :!: Ręce opadają :evil: i pomysłów co z tym fantem zrobić brak. Ostatnia deska ratunku to felliway, ale czy pomoże :?:
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Wto wrz 30, 2008 9:00

I opinia znajomej pani wet. Niestety mieszka na drugim końcu Polski:

wyniki wskazuja na stan zapalny ukłądu moczowego o podłóozu bakterynjo grzybiczym to pro to białko nie powinno go byc ale tez nie jest to jakis tragiczny wynik

generalnie na nic innego te wyniki nie wskazuja jest białkomocz i bakterie i drożdze w osadzie jak dla mnie kotka do leczenia antybiotykowego ew bactrim choc to takl z wielkim ale

muszę dzisiaj jechać z wynikami do poleconej pani wet

zobaczymy co dalej
Szkodniki dwa Zoja i Gabor plus Mały Rudy
ObrazekObrazek

zwinka

Od: Sob wrz 27, 2008 20:49

Post » Wto wrz 30, 2008 15:19

O czyli jednak mała ma powód do siusiania. Skoro jest trochę erytrocytów to znaczy że coś drażni pęcherz lub cewkę moczową. To może piec.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto wrz 30, 2008 19:49

Migota odzywaj się i pisz tu z nami. W kupie raźniej. Dziel się swoimi spostrzezeniami i uwagami. Może jakos razem damy rade

Jednego tylko nie kumam, jak Zoje piecze, to co od czasu do czasu tylko? Falami ja tak zbiera? Był paskudny czas gdy lała codziennie a nawet dwa razy dziennie, potem był czas nadzieji i przerwa tygodniowa, potem znowu lańsko przez kilka dni a teraz spokój od czwartku. No i to że non stop kozysta z kuwety i w tych podłych silawkowych czasach i w tych pięknych suchych i czysciutkich.

Acha dostałam wreszcie Vitopar (oby sie przeterminował nieuzywany) i powiedzcie jak ma go stosowac. Na nasikane zapsikać i co potem? Pościel to wiadomo w pralkę, ale np materac? Prać czy zostawić tak tylko popsikane?
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Wto wrz 30, 2008 21:09

Materac - ja bym po kilkakrotnym popsikaniu vitoparem zaprała jakimś mocno pachnącym środkiem.

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro paź 01, 2008 10:20

ogólnie wyniki były by niezłe gdyby nie bakterie i drożdże... to na pewno do przeleczenia
natomiast przy kolejnym badaniu trzeba sprawdzić i porównac ile będzie kryształów. Kryształy lubią się czasem "chować" przy badaniu. dlatego za jakiś czas lepiej powtórzyć i zobaczyć czy znikną/zostaną/zwiększą sie.

a sikac może raz tu, raz tu. To jest właśnie typowe dla choroby. Koty to czyste zwierzaki i normalnie sikają do kuwety, wiedzą, że tam trzeba, dlatego tam tez sikają i tylko częściowo poza...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 01, 2008 10:39

Prosiłam przy badaniu moczu na szczególne zwrócenie uwagi na kryształki. Nie wiem które to w podanych wynikach i czy są :roll:
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Śro paź 01, 2008 11:43

zwinka pisze:Prosiłam przy badaniu moczu na szczególne zwrócenie uwagi na kryształki. Nie wiem które to w podanych wynikach i czy są :roll:

Jest ślad fosforanów - to właśnie typowo kocie struwity :wink:

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro paź 01, 2008 12:23

ale dziwne jest to oznaczenie, bo nie ma nawet ciężaru włąściwego??
Nie ma też podanej ilości kryształów, tylko, że wykryto fosforany... No ale ile???

Co to za lab?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro paź 01, 2008 12:48

tajdzi pisze:ale dziwne jest to oznaczenie, bo nie ma nawet ciężaru włąściwego??
Nie ma też podanej ilości kryształów, tylko, że wykryto fosforany... No ale ile???

Co to za lab?
obstawiam, ze 1,02 to ciężar, a fosforanów napisali, ze śladowe ilości
hm?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 01, 2008 12:55

Pani Doc nasza powiedziała, że obecność bakterii i drożdży przy braku leukocytów nie wskazuje na jakiś POWAŻNY stan zapalny. Raczej te kryształy...

No nic - zwinka, kiedy idziecie do weta?

(A lab tym razem chyba rzeczywiście polecany ;) )

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Śro paź 01, 2008 13:11

Mysza pisze:
tajdzi pisze:ale dziwne jest to oznaczenie, bo nie ma nawet ciężaru włąściwego??

Co to za lab?
obstawiam, ze 1,02 to ciężar, a fosforanów napisali, ze śladowe ilości
hm?

możliwe.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw paź 02, 2008 19:53

właśnie wróciłyśmy z Zoją od weta (uschi, tym razem tego polecanego :wink: ), pani dr wynikami sie zbytnio nie przejęła, nie sa takie złe. Zapisała nam miesięczna kurację Rowatinexem. Codziennie do ryjka mam wsadzać pastyle, już to widzę :?

Na przyszła srodę na zabieg i się modlimy, żeby to było to.

Cicho sza, ale od zeszłego czwartku spokój...

nie wiedziałam które to te kryształki i mówiłam o tym pani wet, ale nie podjęła temat

a te struwity w siuskach to sie wiązą z jakas dietą?

zielona jestem straszliwie

Lab polecany na Brodowicza.
ObrazekObrazek

zwinka

Post » Czw paź 02, 2008 20:00

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Czw paź 02, 2008 21:35

dzięki makrejsza