Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Serniczek pisze:jestem!!!!Fundusz Puchatek pomoże (skromniutko ale pomoże)
catalina pisze:A surowica to musi byc od ozdrowiencow tak???
Agn pisze:Przede wszystkim Caniserin - info z hurtowni 27zł/5ml. Przy założeniu dawkowania 2ml/kg m.c. [dla kilogramowych i mniejszych min. 1ml] wyszło mi ok. 10 ampułek - wolę żeby mi nie zabrakło dla któregoś. Jak zostanie - zostanie dla Fundacji.
Cena 1amp./5ml - 27,20.
Rustie pisze:Z wątku Agn, może na tej podstawie uda się oszacować choć w przybliżeniu:Agn pisze:Przede wszystkim Caniserin - info z hurtowni 27zł/5ml. Przy założeniu dawkowania 2ml/kg m.c. [dla kilogramowych i mniejszych min. 1ml] wyszło mi ok. 10 ampułek - wolę żeby mi nie zabrakło dla któregoś. Jak zostanie - zostanie dla Fundacji.
Cena 1amp./5ml - 27,20.
To psia surowica, parwowirus psi podobny, więc się stosuje.
Surowica z krwi ozdrowieńca wg mnie skuteczniejsza, ale ktoś musi ją zrobić, no i gdyby podawać wszystkim w schronisku, to skąd tyle krwi od ozdrowieńców znaleźć.
W schronie chyba podają surowicę z krwi "normalnych" zaszczepionych kotów. U nas w zeszłym roku taka zadziałała idealnie, ale to pewnie zależy od zjadliwości wirusa, intensywności dodatkowego leczenia itp. Generalnie jest mniej skuteczna.
Surowicę odwirowaną z krwi można też kupić w Banku Krwi, ale to już większe koszty.
Jeśli nagadałam głupoty to niech mnie ktoś poprawi, w tym przypadku dezinformacja gorsza od braku informacji...
ryśka pisze:Jeśli nie ma Parwoglobuliny, to można podać surowicę z większą ilością składników. Przetestowane, sprawdzone.
Fiolkę dzieli się wg wagi, więc trudno przewidzieć na ile kotów starczy, nie znając ich wagi. Średnio na kilka małych kotów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: fruzelina, Google [Bot] i 644 gości