25 'PERSÓW, BARDZO WAŻNE - do DT i DS - str. 55.. zajrzyjcie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 24, 2008 16:27

A u "mojego" kiciusia nie najlepiej. Miałam racje z tym KK :cry:
Walczymy z tym ale i tak cały czas "rzęzi".
Ten Zentonil chyba nie działa za bardzo. Dzisiaj dostał jakiś zastrzyk na ta wątrobę. Zaczynam się martwić. Wszystko się bardzo przeciąga. U weta był już na drugi dzień jak do mnie trafił i jest cały czas leczony ale efektów nie widać.

truskawa144

Od: Czw mar 25, 2004 3:35

Post » Czw wrz 25, 2008 17:58

no koci katar bardzo dobry jest Ronaxan-szybka poprawa.
Serniczek

Post » Czw wrz 25, 2008 22:55

Rudy:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Pt wrz 26, 2008 13:27 adopcja kociacza :)

Witam wszystkich forumowiczow.

Poniewaz wczesniej nic a nic nie pisalem (watek znalazlem na allegro :D ) to kilka slow: jestem z Lodzi i mam piekna czarna kotke - Bastet. Wzieta byla ze schroniska i teraz ma 4 lata i wyglada jak norwesko-europejska.
Miesiac temu zglosilismy sie do schroniska i wzielismy niesamowicie wychudzona kotke prawie perska. Mialem nadzieje postawic kociacza na lapki, ale po 3 tygodniach codziennych wizyt u weterynarza okazalo sie, ze juz nie mozna jej pomoc - tydzien temu odeszla :cry: :cry: :cry: Byla przemila i przekochana - chodzila za nami jak piesek, spala na lozku, ale niestety nie udalo sie jej wyleczyc - prawdopodobnie przerzuty wczesniej wycietego raka.
Poniewaz charakter Inermis [*] nas urzekl, chcielibysmy adoptowac persiatko, albo przynajmniej mix persa (kobiete :) ), dlatego pisze w tym watku.
Poniewaz watek jest na kilku forach, wiec nie wiem juz sam ktory kotek ma DT, a ktory juz znalazl domek na stale, dlatego prosze o aktualizacje listy, ew. kontakt osob, ktore maja kotki tymczasowo:
Marcin - 69Z 498 666 lub PW
Helena - 6OO 331 O28 lub helena.sobieska (malpka) gmail,com
(bledy celowe, ze wzgledu na spam).
Jezeli potrzebny bedzie jeszcze transport gdzies w okolice Lodzi (moze byc i Wawa, to chetnie pomoge przy przewiezieniu kotkow (samochod ma duzy bagaznik, ale transporterek mam tylko 1).

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow. :)

Marcin

der_Wolf

Od: Czw wrz 25, 2008 13:59

Post » Pt wrz 26, 2008 13:45 Re: adopcja kociacza :)

der_Wolf pisze:Witam wszystkich forumowiczow.

Poniewaz wczesniej nic a nic nie pisalem (watek znalazlem na allegro :D ) to kilka slow: jestem z Lodzi i mam piekna czarna kotke - Bastet. Wzieta byla ze schroniska i teraz ma 4 lata i wyglada jak norwesko-europejska.
Miesiac temu zglosilismy sie do schroniska i wzielismy niesamowicie wychudzona kotke prawie perska. Mialem nadzieje postawic kociacza na lapki, ale po 3 tygodniach codziennych wizyt u weterynarza okazalo sie, ze juz nie mozna jej pomoc - tydzien temu odeszla :cry: :cry: :cry: Byla przemila i przekochana - chodzila za nami jak piesek, spala na lozku, ale niestety nie udalo sie jej wyleczyc - prawdopodobnie przerzuty wczesniej wycietego raka.
Poniewaz charakter Inermis [*] nas urzekl, chcielibysmy adoptowac persiatko, albo przynajmniej mix persa (kobiete :) ), dlatego pisze w tym watku.
Poniewaz watek jest na kilku forach, wiec nie wiem juz sam ktory kotek ma DT, a ktory juz znalazl domek na stale, dlatego prosze o aktualizacje listy, ew. kontakt osob, ktore maja kotki tymczasowo:
Marcin - 69Z 498 666 lub PW
Helena - 6OO 331 O28 lub helena.sobieska (malpka) gmail,com
(bledy celowe, ze wzgledu na spam).
Jezeli potrzebny bedzie jeszcze transport gdzies w okolice Lodzi (moze byc i Wawa, to chetnie pomoge przy przewiezieniu kotkow (samochod ma duzy bagaznik, ale transporterek mam tylko 1).

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow. :)

Marcin

Witam!

Ze mną rozmawiała p. Helena w sprawie kotki nr 13 - tej, z ogłoszenia na allegro. Zgodnie z umową przesyłam na podany adres e mail wzór fundacyjnej umowy adopcyjnej.

Do adopcji na pewno wiem, że jest "moja" kotka, nie wiem, jakie inne zostały, ale domki tymczasowe myślę, że przedstawią swoich podopiecznych.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Pt wrz 26, 2008 15:14 Re: adopcja kociacza :)

Emiś pisze: Ze mną rozmawiała p. Helena w sprawie kotki nr 13 - tej, z ogłoszenia na allegro. Zgodnie z umową przesyłam na podany adres e mail wzór fundacyjnej umowy adopcyjnej.

Do adopcji na pewno wiem, że jest "moja" kotka, nie wiem, jakie inne zostały, ale domki tymczasowe myślę, że przedstawią swoich podopiecznych.

Dziekuje za umowe - wlasnie ja przeczytalem i tak, jak jest to poruszane na forum budzi pewne watpliwosci. Pomijajac zatrudnienie (dobrze, ze nie place) i godziny kto gdzie bedzie, to mieszkanie wynajmuje i nie mam mozliwosci zalozenia siatki w oknie - za to jest regulacja i nie otwieramy okna w kuchni szerzej, niz koci pyszczek - zeby nie wychodzily. Drugie okno prowadzi na balkon, ktory jest zabezpieczony, tylko to teoretycznie nie spelnia wymogow umowy - co w takim wypadku?
Wydawalo mi sie, ze najwazniejsze jest znalezienie kotkom kochajacych i odpowiedzialnych wlascicieli a nie osob pracujacych na okreslona czesc etatu a najlepiej tylko w domku z ogrodzeniem o okreslonej wysokosci - w koncu 90% ogrodzen, jakie widac na dzialkach, to siatka 1,50 m, a kazdy zdrowy kot sobie z tym poradzi. Wiem, ze Fundacji zalezy na tym, zeby kotki byly bezpieczne, ale czy to nie jest troszke na wyrost? Nie chce sie czepiac, ale nie moge podpisac zobowiazania do polozenia siatki, bo tego nie moge zrobic. Z drugiej strony kotek i tak nie ma mozliwosci wyjscia przez okno. Umowa jest jednak tak skonstruowana, ze ogranicza rozwiazania zabezpieczenia. Podpisywalismy juz umowe adopcyjna w schronisku i nie byla tak szczegolowa.
W kazdym razie zapraszamy do Lodzi na kawe :)
Jeszcze abstrachujac od formalnosci - jak zabezpieczyc balkon przed skakaniem kota na porecz, na skrzynki, albo nawet za porecz, jak nie trafi? Siatka obejmuje barierke, ale ten metr od podloza to nic, skoro nasza kicia wskakuje na regal, ktory ma leko ponad 2 metry? Dlatego kotka wychodzi na balkon pod nadzorem, ale wolalbym miec na to jakis sposob.

der_Wolf

Od: Czw wrz 25, 2008 13:59

Post » Sob wrz 27, 2008 18:23

Wolf - z tym zatrudnieniem chodzi raczej o to aby ktoś zarabiał pieniądze. Na moją Fado - która jest idealnie zdrowa wydałam u weta ok 300zł (sterylka, odrobaczanie, badania). Chyba o to chodzi w umowie, żeby mie pewnoś, że kot trafi do domu, gdzie będzie można wygospodarowac pieniążki na opiekę weterynaryjną i dobrą karmę.
Na okna wystarczy założyc blokady, takie do szuflad ("przeciwko" małym dzieciom). Jeśli koty wychodzą na balkon to cały trzeba zabudowa siatką. Na miau.pl są zdjecia i instrukcje.
ObrazekObrazek

sous_sol

Od: Pon wrz 01, 2008 20:09

Post » Pon wrz 29, 2008 1:38

Bez urazy, ale w UK to normalka, tylko że tam to urzędowo tak jest. Nawet metraż mieszkania sprawdzają, czy zwierzak będzie miał odpowiednią ilość miejsca do bytowania...

Piszę jako ciekawostkę do powyższych wypowiedzi;)

mantra

Od: Czw maja 17, 2007 14:46

Post » Pon wrz 29, 2008 18:02

Critters (kotka nr 13) miała dziś robiony porządek w pyszczku.. czego efektem są jedynie dwa pozostawione kły... resztę trzeba było wyrwać :?

I mimo fajnej kreatyniny, w obrazie USG nerki wyglądają nie za ciekawie :?

Po wybudzeniu się kotka pojechała do nowego domu. Właściciele będą kontrolować regularnie stan nerek.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto wrz 30, 2008 6:41

Emis gratulacje za znalezienie domu.....Kici powodzenia! :D
Serniczek

Post » Wto wrz 30, 2008 7:55

Emis, moze kolejny tymczas?
8-letnia persiczka z Sosnowca szuka domu ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 30, 2008 8:48

Avian pisze:Emis, moze kolejny tymczas?

Napisałam pw do Emiś o tej kici.. :oops:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto wrz 30, 2008 8:54

Avian pisze:
Emis, moze kolejny tymczas?

Napisałam pw do Emiś o tej kici.. Embarassed[/code]

No Ammss - powodzenia ... bo jedna dziura w brzuch już zrobiona ...u Edziny ... :) :) :) ( wierciłaś skutecznie ) :D :D :D
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Wto wrz 30, 2008 9:01

aamms pisze:
Avian pisze:Emis, moze kolejny tymczas?

Napisałam pw do Emiś o tej kici.. :oops:

... a Dalia już napisała do osoby wystawiającej kicię.
Zobaczymy, co się da załatwić.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto wrz 30, 2008 9:13

witam ... jestem tu nowa trafilam z ogloszenia w allegro... chcialam dowiedziec sie czegos o byciu dt badz ds dlajednej z tych bednych slicznot :( wiem na czym to mniej wiecej polega ... nie bardzo wiem z kim moge w tej sprawie blizej porozmawiac... jezeli mozna prosze o czyjs nr zebym mogla z kims sie skontaktowac -ja jestem ze slaska i podaje nr do mnie 607-113-257

Shillka25

Od: Wto wrz 30, 2008 9:00

[poprzednia][następna]