wiesci po latach i kocie karmy - prosze o rade :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 25, 2008 13:06 wiesci po latach i kocie karmy - prosze o rade :)

Hejka Kociarze kochani!
Znow mialem kilka lat przerwy w pisaniu (az wstyd sie przyznac), ale linka do Forum mam caly czas w ulubionych zakladkach i staram sie zerknac czasem, chociaz na chwile. Niesamowite jak czas szybko leci, moja kociczka ma juz 8 lat, kocham Bestie strasznie. Rozlozylo mnie przeziebienie, leze w lozku a Ona oczywiscie na mnie, polozyla sie na boku i cos jej sie chyba sni bo wzdycha przez sen. Rany jak ja sie zzylem z tym Stworem...W tzn. miedzyczasie udalo mi sie namowic Babcie na przygarniecie kotkow i Babcia jest teraz szczesliwa posiadaczka Felicjana i Mrowki :) mieszka sama i Zwierzatka wprowadzily mnostwo usmiechu i radosci do Jej domu, kazda rozmowa predzej czy pozniej schodzi na temat F i M :) nie wyobraza sobie domu bez kotow, ja z reszta tak samo :)

teraz chcialbym prosic Was o rade w sprawie karym dla mojej Kociczki - je surowa wolowine (pasuje jej tylko z jednego sklepu w okolicy, oczywiscie tego z najdluzszymi kolejkami), najchetniej taka lekko podgrzana na talerzyku polozonym na miseczce z goraca woda, czasem surowa piers z kurczaka - tyle jak chodzi o pozywienie mokre, poza tym caly czas ma dostep do suchego i tu pojawiaja sie moje pytania - lubi RC Exigent, Profilum z kurczakiem (czasem spojrzy tez na miseczke z lososiem), ostatnio dostala Perfect Fit IN-HOME i wlasnie ta ostatnia karma mnie zastanawia - co o niej sadzicie?Szukalem na forum, ale nie znalazlem jednoznacznych opinii. Swego czasu jadla rowniez Best Choice (uwielbiala ja) ale dotarla do mnie wiadomosc, ze cos jest z ta karma nie tak. Dodam ze Kociczka wazy ok. 5 kg (Wet stwierdzila, ze mozna ja troszke odchudzic poki nie jest za pozno) i jest kotem wspanialej rasy europejskiej (chyba ma jednak jakiegos przodka innej rasy, gdyz jest raczej dlugowlosa (ok. 3-4 cm), z sierscia (bardzo gesta) tez mamy pewien problem, gdyz bardzo jej wypadaja kudelki i po bardziej intensywnym czesaniu ;) cala szczotka jest w Jej futerku ). Bedziemy baaaardzo wdzieczni za wszelkie sugestie, pozdrawiamy serdecznie :)

K i Obrazek

kuba

Od: Nie paź 03, 2004 21:31

Post » Czw wrz 25, 2008 13:32

Witaj,
karma Perfect Fit chyba nie jest najlepsza. To poprostu lepsza karma z tych marketowych - moim zdaniem. Moje kociska jedzą Sanabelle a raczej wybredne są jeśli chodzi o suche. Sanabelle znika najszybciej :roll: . Lubią też Leonardo. Myślę, że te dwie karmy są dobre jesli chodzi o skład i nie powalają ceną :)
Obrazek

kate78

Od: Pon cze 25, 2007 7:48

Post » Czw wrz 25, 2008 13:49

Dzieki za szybka odpowiedz, cena jest sprawa drugorzedna, problem w tym, ze mala jest dziwna jak chodzi o jedzenie - moze miec 5 karm RC, Hill's itd a jak sobie cos wymysli to bedzie jadla tylko jedna i tak jest wlasnie teraz - miseczka z Perfect Fit jest oprozniona w oka mgnieniu a RC lezy odlogiem...Sanabelle tez kiedys jadla, potem zniknela z naszego sklepu...moze poszukam w innych sklepach, bo o ja lubila :)

kuba

Post » Czw wrz 25, 2008 14:04

perfect fit ma bodajze 21 % miesa
przy czym nie wiem jakie to jest mieso
porownujac z wiskasami i ich 4% to jest gornopolkową ;) jesli chodzi o zakupy w markecie
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw wrz 25, 2008 14:09

Jeśli nie chcesz wydawać dużo na suchą karmę to polecam Profilum, jest zdecydowanie lepsza niż Perfect Fit i ostatnio sporo jej się pojawiło w sklepach zoologicznych.
Ja między Profilum daję Royal Canin Pure Feline ( tam są różne wersje ), Sanabelle i Hillsa. Wypróbuj którąś z karm, może akurat kotce zasmakuje :wink:

Mereth

Od: Pon paź 01, 2007 10:43

Post » Czw wrz 25, 2008 16:28

najchetniej taka lekko podgrzana na talerzyku polozonym na miseczce z goraca woda

Ale ten kot jest rozpaskudzany ;) Prawdziwa arystokratka... Niezły patent!

moze poszukam w innych sklepach, bo o ja lubila

A nie lepiej przez internet zamawiać, np. w zooplusie? A tak przy okazji moja Rita akurat jest na diecie i właśnie Sanabelle light wcina :) Nawet chętnie :roll: Ale to pewnie przez ilości jakie dostaje :twisted:

Elaszka

Od: Śro mar 01, 2006 19:23

Post » Czw wrz 25, 2008 17:27

Moje koty tez sa wybredne, odkryciem ostatnich miesiecy jest karma mastery pro.
Wreszcie futrzaki jedza z checia a nie z musu bo nie ma nic innego :wink:
Naprawde, karmilam juz niezliczonymi rodzajami a mastery rybna jest najpyszniejsza, nawet nie mysle zeby kupowac nic innego.
A jak suczysko ja lubi :roll: Rano nie sposob jej wcisnac jej chrupkow, bo "nie jest glodna" za to zawsze sie kolejkuje za kotami i jak ktorys na moment odejdzie to sprzata natychmiast resztki :)
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Czw wrz 25, 2008 18:47

Elaszka pisze:Ale ten kot jest rozpaskudzany ;) Prawdziwa arystokratka... Niezły patent!

oj jest...poza tym ma w kazdym pokoju swoje miejsce przykryte kocia kolderka, przegotowana wode w kazdym pomieszczeniu (co ciekawe ubzdurala sobie, ze w kuchni bedzie pic tylko z dzbanka do podlewania kwiatow, a w jednym z pokoi z takiego ceramicznego dzbanuszka z woda do zelazka...a to tylko nieliczne z przykladow jak zdominowala caly dom ;)

kuba

Post » Czw wrz 25, 2008 19:28

Hej a ja mam pytanie odnosnie friskies junior,moja kota jak ja zasmakowala to juz nie ma ochoty na Iamsa ani RC ......

Alices

Od: Pt mar 26, 2004 10:15